• japonya aktarmalı göteborg bileti öneren hede. çılgın mısın olm sen?
  • edinburgh merkezli ucuz ucak bileti arama motoru. muhtesem bir sayfa. bu konuda koyulmus son nokta.

    http://www.skyscanner.com/
  • skyscanner'ın kredi kartını kabul etmemesi sorunu yaşayan suserlar görüyorum, ancak yanlış görüyor olmalıyım çünkü skyscanner üzerinden hiçbir şekilde ödeme yapılmıyor. hiçbir zaman da yapılmadı.

    böyle bir sorun ancak yönlendirdiği sitede yaşanabilir. fiyat orda öyle gözüküyor burda böyle gözüküyor bilemem, bütün uçak bileti arama motorlarında ara sıra böyle sıkıntılar olabiliyor, amma ve lakin, skyscanner sadece aracı bir site. kullanıcısından hiçbir ek ücretti bilmemneydi almıyor. buna yönelik bir sistemleri bile yok. bir nevi mahallenin dedikoducu teyzesi gibi düşün. aerobilet de dahil olmak üzere bilet satan tüm diğer sitelerin ve de havayollarının kendi sitelerinin nabzını tutup "bak arkadaşım, bu site senin aradığın bileti şu fiyata satıyormuş, git ordan al bence" diyor.
  • gerzekliğim yüzünden 78 lira fazla bilet parası vermeme sebep olan site. viva la aerobilet.

    aslında seviyorum, şimdiye kadar da tüm yurt dışı biletlerimi buradan aldım. hiç sorun yaşamadım, her şey gayet güzel işledi.

    bu sefer neden bilemiyorum, kredi kartımı ısrarlı bir şekilde reddetti. sorunun siteden olabileceğini düşünmedim bile. bankadandır, borcum vardır, bağlantı ya da tarayıcı sorunudur vs vs... derken, baktım limitim var, bankayı aradım, bir sürü şekilde yeniden denedim, yok. e salak, başka siteden alsana biletini? aklıma bile gelmiyor, elim o kadar alışmış.

    hayır kredi kartı dışında şöyle de bir sorun var, pegasus'tan bilet almak için seni pegasus'a yönlendiriyor ve oradaki fiyat bariz farklı çıkıyor. skyscanner'de 537 lira görünen pegasus bileti, yönlendirilen sitede neredeyse 657 lira. ama ben bunun da tabii ki pegasus'tan kaynaklandığını düşündüm, bak tekrar ediyorum, elim o kadar alışmış.

    biraz önce yine denedim. benim 499 liraya bulduğum bilet 603 lira olmuş ama olsun, yine de alıcam çünkü o tarihlerde orada olmam lazım. verilmiş sözüm var arkadaşım, o şehre gidilecek! ama yine alamadım.

    aklımda birden, vahiy olup geldiyse demek ki, aerobilet ismi yankılandı.

    girdim, baktım, sonuç bildiriyorum:

    - ss'te 603 olan airberlin, burada 591 lira. "farkını ben vereyim sen tatava yapma" diyebilirsiniz, haklısınız. ama devamı var.
    - ss'te 537 lira görünüp pegasus'a yönlendirilince 657 liraya çıkan bilet, aeorbilet'ten 577 liraya alınabildi. pegasus'a yönlendirilmeden, kendi sitesi üzerinden. kredi kartımla ilgili hiçbir sorun yaşanmayarak.

    ben bu bileti, daha ilk denediğimde 499 liraya alabilirdim.

    78 liraya kaç kadeh kırılır sarhoş gönlümde, sen onu bildin mi skyscanner?

    ayrıca da birikmiş su faturam lan o benim!
  • android uygulaması o kadar müthiş ki, o kadar olur yani.

    türkçe dil desteği ve buna bağlı olarak para birimini türk lirasına çevirmesi, türkiye'de faaliyet gösteren tüm havayolu firmalarını listelemesi, nerelerde aktarma yapıldığından tut, yolculuğun kaç saat sürdüğüne kadar verdiği detaylarla kısa sürede telefonumun demirbaş uygulaması haline geldi. flexible search olayıyla saniyeler içinde gidiş/dönüş günlerine ek olarak daha ucuz alternatifler bile sunuyor daha ne olsun.

    edit: yalnız öyle bir entry olmuş ki gören her gün paris senin, amsterdam benim geziyorum sanacak. yok öyle bişey. boş vakitlerimde fiyat tahmin etmece oynuyorum.
  • bu siteden uçak bileti bakarken biraz stratejik davranmanız gerekir. uçağa bineceğiniz ülkeyi, gideceğiniz ülkeyi, tarihlerinizi yazdınız. size farklı havayollarından bir çok sonuç çıkartır. bu sonuçlarda bakmanız gereken tek nokta var. havayollarının ismi!

    alacağınız bileti orada uygun bir fiyata bulmayabilirsiniz. size $ ya da € üzeriden fiyatlar kabarık bir şekilde çıkabilir. size hemen o havayolunun offical sitesine girin. aynı işlemleri bir de oradan deneyin. göreceksiniz ki farklı fiyatlara bilet bulmanız mümkün.*

    elbetteki yararlı bir site. benim için tek artısı; o ülkeye hangi havayolunu uçtuğunu göstermesi. gerisi biraz da sizin maharetiniz.
  • bir kullanıcı bilet bakarken aktarma sırasında 47 yıl bekleme süresi (iki uçuş arası :)) verince yolcu skyscanner'a facebook üzerinde "ne iş?" demiş.
    ...ve bir star doğrmuş
    skyscanner jen neden soyadı yok diye merak ederseniz o da yorumlarda yazılı.
    http://www.boredpanda.com/…r-skyscanner-james-lloyd
  • benzerlerinde olmayan arama özelliklerine sahip, fakat arayüzünün belki de coder’larının değişmesiyle doğru sonuçlar vermekte zorlanan, internet aleminin en çok kullanılan ucuz bilet arama motorudur.

    kayak.com, ucuzbiletigötünesok.com gibi benzerleri şöyle bir algoritma kullanıyor: nereden nereye gitmek istediğini, hangi tarihler arasında gitmek istediğini ve kaç kişi olduğunu arama çubuğuna giriyorsun, sana en iyi sonucu veriyor, tabii yersen. ulan dangalak herifler, ya permütasyondan kombinasyondan zerre kadar anlamıyorsunuz ya da pratik zeka denilen şey sizin köye henüz uğramamış. şimdi bir hesapla bakalım bir yılda kaç gün var:365, bu da 365 tane olasılık demek. departure ve arrival parametrelerini hesaba katmıyorum bile, o zaman 100000’e yakın olasılık çıkıyor, isn't it?. en ucuz bileti bulmak için tüm ömrümü sizin denyo sitenizde mi harcayacağım ulan? al goritmanı bir tarafına sok diyorum sadece.

    işte bu ufak ama önemli ayrıntı skyscanner’ın aklına gelmiş olacak ki, parametreleri genişletip tüm olasılıkları gözden geçiriyor ve sitede harcayacağınız zamanı en aza indiriyor. misal olarak ben istanbul’dan dünyanın herhangi bir yerine gitmek istiyorum, ama en ucuz biletin olduğu yılın herhangi bir gününde. o zaman “departure” kısmına “istanbul”, ve “arrival” kısmına “her yer” diyorum, yani dünyadaki tüm havaalanlarını seçiyorum. sonra “tarih” kısmına “tüm sene” yazıyorum ve arama tuşuna basıyorum. sonuç olarak en ucuz olasılık karşıma çıkıyor. parametreler daraltılıp genişletilebilir, tamamen kişinin maddi durumuna, zamanına ve keyfine bağlı bir durum.

    bu dediğim yaklaşık 1 sene öncesine kadar geçerliydi, yeni arayüzüne kavuştuktan sonra sitenin verdiği fiyatlar ile havayolunun verdiği fiyatlar arasında tutarsızlıklar meydana gelmeye başladı. tamamen yanlış bilgi veriyor diyemem, ama güncellemelerini çok sık yapmadığı ortada. umarım bu hata en kısa sürede düzeltilir çünkü yanlış bilgi vermektense hiç bilgi vermemesi daha yerinde bir davranış olur. bir diğer eksiği de genellikle lowcost havayolları üzerinde arama yapıyor olması, bazen luftansa’nın ryanair’den, thy’nin pegasus’tan daha ucuz olduğunu farketmeli bence.

    ilk avrupa seyahatimde bu siteyi keşfetmiş olsaydım belki 3-4 bilet alacak kadar tasarruf etmiş olurdum eminim bundan. ama sonrasında her türlü yurtiçi ve yurtdışı uçak biletimi bu site üzerinden gerçekleştirdim ve hiçbir sorunla karşılaştırmadım.
  • yurtiçi sorgulamasında onur air seferlerini dahil etmeyen site. en ucuzu sunduklarını iddia ederken, daha ucuza onur air'de buldum. tüm hava yollarını sorgulamadan almayın derim.
  • pratik ve geniş bir yelpazeye sahip olan bir uçak bileti bulma sitesi. ancak en ucuzu gösteren site asla değil. ayrıca misal istanbul'dan phnom penh'e bilet bakıcam; tarih olarak en ucuz ay'ı seçiyorum, işte tarih çizelgesi falan çıkıyor altında bilet fiyatları yazıyor; en ucuz olanı seçiyorsun bi gidiş, bi dönüş, toplamı atıyorum 1800 lira yazıyor ya; tamam diyorum ben bu bileti alıcam, seçiyorsun bileti, seni normal biletlerin göründüğü sayfaya aktarıyor. hooop senin bilete bir bakıyorsun ki 2450 lira. neden? nasıl? madem öyle niye 1800 gösteriyorsun? o yüzden oradan sadece, hangi havayolu şirketinin, saat kaçta, nereden nereye uçağı var diye bakacaksın, bileti başka yerden arayıp bulacaksın. hem bazen insan 100 tane site gezince, güzel araştırdım, en iyisini, en uygununu buldum hissiyatını daha iyi hissediyor. bu işin en önemli yanı psikoloji. *
hesabın var mı? giriş yap