• chuck norris'in önce kollarını yere dayadıktan sonra gezegeni aşağı itmek ve kendine çekmek suretiyle yaptığı spor amaçlı hareket.
  • 6 haftada 100 sinav cekmenizin garantisini veremem.
    yalniz, tembel insanlar icin sinav sayisini ucuk sayilara ulastirmanin cok kolay bir yontemi var.

    iyi oku, yaziyorum bak;

    ilk olarak yere yat ve tum gucunu kullanarak cekebilecegin kadar sinav cek.

    6 olabilir 66 olabilir, kimseyi yargilamiyoruz. (cift sayi olsun. cingene hesabi yaptirmayin.)
    tembel oldugumuzu kabul ettik zaten.

    ikincil olarak, maksimum sinav sayimizi ikiye bolerek ulastigimiz sayi kadar haftanin 5 gunu sinav cekiyoruz.

    2 gun dinleniyoruz.

    her hafta cektigimiz sinav sayisini sadece 1 (yaziyla: bir) artiriyoruz.

    kac sinav cekiyor olursaniz olun, bir sene sonunda 52 sinav fazladan cekiyor olacaksiniz.

    onemli not:
    program zamanla zorlamaya baslarsa ya besin aliminiz yetersiz, ya da dinlenmeniz.
    3 hafta geriye gidip programin surekliligini saglayin.
    onemli olan istikrardir.
    artan sinav sayisina paralel olarak protein-karbonhidrat aliminizi artirin.

    ...ve siz-siz olun, programiniza sadik kalin.

    gaza gelip sureci hizlandirmayin veya yorulup sinav cekmeyi birakmayin.
    tesekkur edecekseniz entry'lerimi oylayabilirsiniz.

    onemsiz not:
    bu ve buna benzer programlar icin mesaj da atabilirsiniz.

    (bkz: mekik cekmek)
    (bkz: barfiks cekmek)
    (bkz: clark cekmek)

    siklemiyorum nasil olsa.
  • aletsiz vucut gelistirme hareketlerinden biridir. her gun yapilirsa formda tutar.

    eger duzenli bir vucut gelistirme programi izleniyorsa gunluk sinav sayiniz azalabilir. sayi ne kadar az olursa olsun antrenmanlara devam edilmelidir. calisma programinizi bozmayacak sekilde harici her sabah belirli sayida sinav cekmeniz kondisyonunuzu artiracaktir.

    not: vucut gelistirmeye baslamadan once 30 sinavi gecemeyen, su anda ise 100 sinavi tek sette rahat tamamlayan biri olarak soyluyorum bunu.
  • kolların arasındaki mesafe yani açıklığı fazla olursa göğüs; birbirine yakın olursa kollar, aralarında çok açıklık olmazsa ağırlıklı olarak triceps çalıştırır. vücut ağırlığının yaklaşık %70inin kaldırıldığı bir hareket
  • gerçekten vücudu oldukça estetik bir biçimde geliştiren egzersiz. karın kaslarından tutun sırta kadar ufak da olsa etkisi vardır. ama esas göğüs,omuz ve tricepslerde çok etkilidir. 20 şınav sonrası göğüslerinizdeki sertleşmeyle test edebilirsiniz.

    ama yanlış anlaşılma şınavla kazanılan hacimin şınav sayısı arttırılarak devam ediceğini sanmaktır. tek yapışta 50yi geçen bir insan için artık şınav kondisyon amaçlı bir egzersiz olmuştur yani kaslarda hacimlenme artık durmuştur çünkü kas bu tempoya fazlasıyla alışmıştır. bu durumda yapılması gereken bi sırt çantasına ağırlık koyarak şınav çekmektir. işte o zaman vücut tekrar hipertrofi yani kas büyümesi evresine yeniden geçer. bi sırt çantasına kendi ağırlığınız kadar plakayı koyup kendimden 2 tane taşıyorum havalarına girebilirsiniz.
  • embesil gibi yapılmadığında (göğüs yere değene kadar inilecek, dirsekler kitlenene kadar kalkılacak, dirseklerin torsoya yaptığı açı 45 dereceyi geçmeyecek, bel düşmeyecek falan) bench press 1 rep maxının yüzde kırkıyla çalışmaya eş değer olduğu belirtilen şahane hareket.

    link
  • bu güzide hareketi eyleme dökerken, bildiğimiz klasik şınav pozisyonunu alıp, kollara ağırlık vererek kendinizi itmektense, sadece kürek kemiklerinizi sıkıştırıp açmayı deneyin. böylece geliştirmeyi hedeflediğiniz göğüs kaslarınızı daha fazla çalıştırmış olursunuz (benim gibi özellikle omuz bölgesindeki eklemlerinden sakatlıklar yaşamışlarınız için epey kolaylaştırıcı olacaktır; zira eklemler öteki türlü isyan etmeye başlıyor bir yerden sonra)
  • günde 817 şınav çekebilmeniz, size o noktaya geldiğiniz andan sonrası için bi şey katmaz. 12 milyon tane şınav yerine zorluk derecesini artırmanız (ayakları yükseğe koyma, tek elle şınav gibi) size çok daha büyük faydalar sağlayacaktır.
  • vücut ağırlığını kullanarak yapılan hareketlerin şahı, padişahı!

    kolların açıklığı burada hareketin vurduğu bölgeyi belirler. geniş tutuş şınavda sırt kasları, dar tutuşta arka kol - triceps- kaslarını çalıştırmış olursunuz. omuz genişliği ise arka kol-sırt-göğüs için yapılabilecek en güzel kombinasyondur.

    o gün hiç spor yapamayacaksanız bile sabah uyanıp biraz ısındıktan sonra 25x4 şınav size yeter.

    bundan evvel 25x4 squat yaparsanız zaten oh mis. bütün vücudunuzu çalıştırdınız işte daha ne istiyonuz?
hesabın var mı? giriş yap