• insanların büyük ve yaygın çelişkisidir. halbuki şiddet uygulayan kişi kendince bir yanlışı şiddetle düzeltmeye çalışmıştır. işte bu şiddeti, yanlış bulan başkaları yine yanlışı şiddetle düzeltebileceklerine inanmaktadır.

    burada benim eleştirdiğim şiddete kuvvetli karşı duruş anlamına gelecek bu ifadenin aslında kendisiyle çelişkili olan kelime seçimidir. ve bu ifadeyi ne zaman görsem aklıma gelen, şiddet olayları karşısında idam veya ağır cezalar isteyen veya cezasızlık kavramını eleştiren kitledir. halbuki cezasızlık öyle bir kavramdır ki cezasızlıktan yana olmak intikam karşıtı olmaktır.

    suç işleyen ve suçu tekrar etmeye eğilimli insanların suç işlemesini engellemenin tek yolu ceza yani intikam değildir. suçu farklı yollarla engelleyebilirsiniz. ancak insanlarda intikam kültürü egemendir. cezanın amacı, suçun engellenmesinden çok ilkel bir şiddet güdüsünün tatminine yöneliktir.
  • olmasi gerekenin o olduğunu düşünüyorum. bugünün turkiyesinde gerizekali şiddet meyilli bir insanı konuşarak sakinlestiremezsiniz
hesabın var mı? giriş yap