16 entry daha
  • ardından gelen yıllarda kışın kapalı havada bile ışıktan rahatsız olan gözlere sahip hale geldiğinizi görebilirsiniz. kışın dahi güneş gözlüğü takma ihtiyacı hissedersiniz.

    göz numaranız yavaş yavaş artar, önce dinlendirici gözlük verirler sonra 1-2 numaraya çıkar ve bilgisayar karşısında gözlük takar bulursunuz kendinizi.

    bilgisayar, televizyon, ışık vs gözünüzü baş ağrısı yapacak kadar yorar ve acıtır.

    uzun süre bilgisayar karşısında kaldığınızda göz kuruluğu ve gözde batma hissiyle günlerce uğraşmak zorunda kalırsınız.

    lazerden sonra tavuk karası olduğunuz için karanlıkta düzgün göremezsiniz. nasıl mı olur görüntü, akşam fotoğraf makinanızı açıp lcd ekranına bakın orada görülen şekle benzer karanlıkta görüntüler.

    gözlük taksanız bile yazıları okumakta sorun yaşarsınız.. devamlı yorgun olan, bir türlü kendine gelmeyen gözünüz yazıları çift görür..

    bunları operasyondan sonraki ilk 6 ayda değil operasyondan 4-5 sene sonra yaşarsınız. ilk başlarda yavaş yavaş geliştiği için önemsemezsiniz ama 4-5 sene sonra eskiden gözlük taktığınız sürece sorunsuz olan gözünüz günboyu süren bir problem haline gelir. eskiden yatağınızın yanına koyduğunuz gözlüğün yerine artık yatağın yanından ayrılmayan göz damlası ve yorgun gözleriniz daha fazla yorulmasın diye hemen taktığınız gözlüğünüz alır. (evet gözleriniz en küçük şeyde öyle bir yorulur ki sabah ilk iş gözlüğünüzü takarsınız.)

    ben dünya göz hastanesinde yaptırdım operasyonu ama nerede yapıldığı farketmeksizin sonucun buna benzer olacağını söyleyebilirim. benim göz numaram yüksekti (5.5 , 6) ve şimdi gözlüğü çıkarınca eskisine göre daha iyi görüyorum elbette (ilk yıllarda güzel görüyordum ama şimdilerde gelen otobüsün yazısını bir kaç metreye gelmediği sürece okumak benim için imkansız, televizyondaki altyazıları okumak ise işkence).. ama 1.5 numara gözlük takıp ablam gözlük camına bakamıyor diye başka bir hastanede lasik olan eniştem de kuruluk, ışık hassasiyeti ve gece görüş sorununu yaşıyor.

    ayrıca göz doktorum operasyonla alakalı değil dese de nedense operasyondan sonra gözümün önünde baloncuk, yılan türü şekiller oluştu, devamlı gözümde uçuşuyorlar, gözün önünde uçuşan şekiller yüzünden kitap okumak, gökyüzüne bakmak, düz zeminlere bakmak can sıkıcı.. ayrıca görüntüler pixel kalitesi düşük fotoğraf makinesi kıvamında, birkaç tane de ölü piksel var devamlı siyah nokta olarak aynı yerde duruyorlar.

    : bu entry operasyondan 5-6 sene sonra göz damlası kullanılan bir günde, gözlük kullanarak yazılmıştır.. dışarıda hava ne güzel dimi... bir de gözlerimi dışarıya bakınca ışıktan dolayı bu kadar yorulmasa ve acımasa.. gözümü lazer tedavisiyle düzeltmeye çalışmak hayatımda verdiğim en kötü, en pişman olduğum kararımdır.
30 entry daha
hesabın var mı? giriş yap