• alan kişiyi umursamaz ve vurdumduymaz da yapabilen, hele ki o kişi annenizse kesinlikle sizin de kullanmanız gereken ilaç.

    örneğin seroxat alan annenin mutlu bir günü;

    -anne evde tuz yok mu?
    -yok kızım
    -ee almayı düsünmüyor musun?
    -olur kızım

    ikinci mutlu gün;

    -anne tuz almadın mı?
    -yok kızım
    -peki alıcan mı?
    -olur kızım

    bir hafta mutlulukla su gibi geçmiştir;

    -anne oha yani, tuz yani...
    -yok kızım
    -anneeeeeee
    -olur kızım
  • paroxetin hidroklorür esasli hayati güzelleştiren antidepresan. doğuştan seretonin salgilama özürlü veya bu özelliği daha sonradan yediği kaziklar, kitap, müzik ot bk'a kafayi takmak suretiyle kazananlarin normal insanmis gibi hissetmelerine yardimci olan ve bagimlilik yapmayan tablet. kullandiktan bir süre sonra "haydi bu gün de gidip güzel birseyler yapalim, çok eglenelim yine" gibisinden replikleri tekrarlattirir durur.
  • ankara üniversitesi tıp fakültesi öğretim üyesi ve eski dekan yardımcısı prof. dr. ayşe olcay tiryaki aydıntuğ’u boğazını keserek öldüren, bilkent üniversitesi hukuk fakültesi’nde okuyan kızı başak aydıntuğ'un "psikolojik tedavi alıyordum. seroxat almaya başladım. ilacın etkisiyle öfke nöbetlerim başladı." şeklindeki açıklamasında ismi zikredilen antidepresan ecza.
  • ingiltere'de 18 yaşın altında kullanımı yasaklanan ilaç.
    geçen sene seroxat başta olmak üzere tüm ssri türü antidepresanların 18 yaş altı kullanımı yasaklandı.
  • bırakma aşamasında berbat yoksunluk belirtilerine sebep olan ilaç. şöyle ki; baş dönmesi, mide bulantısı, uyku bölünmeleri, kabuslar, uyuyamama, baş ağrısı, terleme, sersemlik, hislerde rahatsızlık(iğne batma, yanma hissi gibi), titreme, ajitasyon, ürperme ve beyinde elektrik şoku hissi.*
    evet, bu "beyinde elektrik şoku hissi" de ne oluyor ki diyorsanız, -her ne kadar sözcüklere dökmesi çok zor olan acayip bir his olsa da- şöyle anlatmaya çalışacağım: kafanızı çevirince parmak uçlarınıza kadar her bir yerinizin ürperme ve gıdıklanma karışımı acayip bir hisle çalkalanması, kulaklarınızın 'zınk zınk' etmesi. bazen kafanızı çevirmenize bile gerek yok, gözünüzü sağa sola oynatınca bile oluyor çünkü. özellikle yürürken, yerinizden kalktığınızda vs, bütün vücudu dolaşan son derece rahatsız edici bir his. ilacı bıraktıktan 2-3 gün sonra ortaya çıkıyor. elbette bu saydıklarım ve özellikle 'elektrik şoku' olarak belirtilen bu durum ilacı bırakan her insan evladında olacak diye bir şey yok. ama biraz forumlara baktım ve bu lanet ilacı bırakan birçok insanın aynen bu 'elektrik şoku' hadisesini yaşadığını ve bir şekilde sözcüklere dökmeye çalıştıklarını görünce 'tamam işte bu' diyebildim.
    sözün özü şudur ki eğer 'yok ben dayanamıyorum' derseniz ilacı tekrar aldığınız gün bu belirtiler bıçak gibi kesiliyor. ama 'bu boktan ilacı almaya devam edip beynimle daha fazla oynamak istemiyorum' diyorsanız dayanmaktan başka çare yok. doktor bir haftada geçeceğini söylüyor ancak bu ilacın ne kadar uzun süre kullanıldığına bağlı elbette.
    sözün daha da özü, ne olursa olsun bu ilacı kullanmayınız, kullandırmayınız. doktorunuza "bırakınca böyle böyle oluyormuş ben kullanmak istemiyorum" deyip başka bir ilaç talep ediniz. gerçi her antidepresanın bırakma sürecinde çeşitli belirtiler ortaya çıkar elbet ancak seroxat birçok kaynağa göre bu belirtileri ortaya çıkaranların en önde gideni. hınnallah belasını versin.

    not : bilgi için şuraya bakabilirsiniz, http://www.mind.org.uk/…atwithdrawalinformation.htm
  • fakat prozac aksine kilo verdirir bu meret. prozakta iki katı kilolanmanız mümkün...
    bi de uyku yapmasa...
  • yerli yersiz acaip esneme yapan ilaç
  • doktor tavsiyesi olmadan kesinlikle kullanılmaması gerek ilaclardan biri.
  • bulantı, terleme, ağız kuruluğu, titreme , cinsel işlev bozukluğu gibi yan etkileri doz ayarlaması ve kademeli doz arttırma ile hafifletilebilen, yan etkilerinin çoğuna karşı genellikle 2-3 hafta gibi bir sürede tolerans gelişen ve fakat asla ve kata bağımlılık yapmayan antidepresan. buna rağmen kontrolsüz olarak aniden kullanımı bırakılırsa yoğun anksiyete gelişir ki bu da yanlışlıkla bağımlılık olarak yorumlanır. başlarken olduğu gibi kademeli doz azaltılması ile bırakma sürecindeki rahatsızlığın önüne geçilmiş olur.
  • fiyatının (nispeten) düşüklüğü de bir başka sebeptir cipram ve prozac'a alternatif olabilmesinin. iyi ki vardırlar, yoksa hayat berbattır!
hesabın var mı? giriş yap