• 5. konçertosu richter tarafından tozlu raflardan alınıp keşfedilmemiş, aksine bu konçertoyu çalması için bir piyanist aranmış ve sonunda richter olmasına karar verilmiş eser. prokofiev richter'i 1 ay boyunca çalıştırmış ve eserin prömiyeri yapılmış, salonun yarısı salonu terketmiş ve geri kalanlar da eser bittikten sonra alkışlamaktan ellerini patlatmışlardır.

    eserin prömiyeri ile ilgili, prokofiev'in oğlu sviatoslav prokofiev'in aktardığı anektod:

    eser bitmiş, seyirciler şok olmuştur. richter kulise gider ve ardından prokofiev gelir , alkışın hala kesilmediğini duyan richter prokofiev'e döner ve :

    - sanırım eseri beğendiler baksanıza hala alkış durmadı ...
    - sanmıyorum bence senden bir chopin nocturne dinlemek için alkışlıyorlar ...
  • sıradışı ukraynalı/rus besteci.

    kendisinin sıradışı olmasını sağlayan birçok etken sayabilir elbette, ama ben burada sadece dance of the knights adlı eşsiz eserinden bahsetmek istiyorum.

    kanımca şu kısacık şölen bile, prokofyev'i dahi yapmaya yetecek kudrettedir. zira böyle kontrastlarla dolu bir yapıtı yaratmak nasıl bir düş gücü gerektirir? nasıl bir birikim öylesi modern akımlar çağında, böylesi klasik bir eser üretme fikrini ve özgüvenini verebilir? hangi zihin bu çarpışmaları birleştirebilir? hangi ütopya, hangi distopya bu kaotik başyapıtın yaratılmasına olanak verebilir?

    http://www.youtube.com/watch?v=z_hor50u7ek
  • 20. yüzyılın en önemli bestecilerinden biri,
    aynı devirde yaşamış bazı bestecilerden farklı olarak
    sovyet hükümetinin sömürgesine girmemiş, eserlerinde
    onlara yalakalık yapmaktan kaçınmış, kimseden çalmamış çırpmamış müzik adamı.
    yapıtlarını çalmak ve anlamaktan uzak olanlar için sık sık "abuk sabuk" , "iğrenç bu ne abi" , "ay tonu ne bunun anlamadım dur bi" , "ee do majör diyo ama do yok burda hiç" diye yorumlar yapılan, rachmaninov ile uzaktan yakından alakası olmayan , birbirinden ilginç 5 piyano konçertosu , 9 piyano sonatı olan besteci ve aynı zamanda da piyano virtüözü .
    çoğu eserini dünyaya sviatoslav richter tanıtmıştır.
  • brüksel filarmonik orkestrasına gelen misafir sanatçıların, konser esnasında kara kalem portresini çizip, daha sonra imzalatması ile tanınan bir dinleyiciyi, prokofiev, kendi portresi ile karşısında bulduğunda, imzalamayı kesinlikle reddetmiş ve portrenin daha ziyade furtwaengler'a benzediğini söylemiştir. orkestradaki diğer kişilerin, hanımın hatırlı biri olduğunu ve kırılmaması gerektiğini hatırlatarak, prokofiev'den, imzalamasını özellikle rica etmeleri üzerine, prokofiev, resmin altını, tek bir kelime yazarak imzalamıştır: furtwaengler
  • radyoda duyulan ve bestecisi tahmin edilemeyen parçanın bestecisi.
    milleti afallatmak için 20. yüzyılın ortasında klasik bir senfoni yazmış adam.
  • 20. yüzyılda yaşamış nadir süper klasik müzik bestecilerinden biri.özellikle romeo ve jüliet eseri bence muhteşemdir.vurguları,yükselen alçalan volümü beni büyüler.
  • stalin ile 50 dakika ara ile ölmesi sebebiyle ölümü gümbürtüye giden rus kompozitör.
  • 2 perdelik romeo & juliet bale süitiyle beni benden almış, çalarken kollarımızda derman kalmamasına sebep olmuş (yakında 'beste yaparken 1. kemanlara acıyın' kampanyası başlatacağım), muhteşem rus besteci. her daim sevmişimdir. çalması, yorumlaması en zevkli eserlerin bestecilerindendir. stiline hayranım. (ah sen olmasan col legno bugünki yerine gelirmiydi?)

    elektronik dinleyen bir izleyici insanına bile klasik müziği sevdirtmiştir (şahsen tanık oldum).
  • https://open.spotify.com/…si=ppbcyyf9snwi4bzk-7q0fq

    harikulade. tüm bir 50’ler, 60’lar avantür filmlerin müziklerine, looney tunes’dan korsan filmlerine, star wars’tan pirates of caribbean’a, kılıç pelerin filmlerine, yerli muadillerine ve (bkz: #119609861) muhteşem basil poledouris’li conan the barbarian soundtrack’ine giden bir yol ve titreşim var bu kısa parçada.

    rusya’dan çıkan güzide sanatçılardan biri.
  • bir müzik dehası,tutkuyu her hücrenizde hissettiren asmis insan.romeo juliet diyorum baska da bir sey demiyorum.
hesabın var mı? giriş yap