• cumhuriyet senatosu üyesi kimse. 80 ihtilaline kadar t.b.m.m.'de çıkarılan yasalar cumhuriyet senatosuna gelir, burada bir kez daha görüşülüp senatörler taradından onaylandıktan sonra cumhurbaşkanına gönderilirdi. miletvekili olabilmek için ilköğretimi tamamlamış olmak yeterliyken, senatör olabilmek için üniversite mezunu olmak gereklidir. 1980'de yapılan ihtilal sonrası çıkan anayasa ile cumhuriyet senatosu kaldırılınca senatörlük kavramı da tarihe karışmış oldu. artık senatör diye bir şey olmamakla beraber, eski senatörler eski milletvekili statüsündedir.
  • senato üyesi kişi. akla ilk olarak abd senatörleri gelir, çünkü abd'de her eyaletin 2 adet senatörü vardır (50x2=100). bu 100 senatör senatoyu, senato da 435 temsilci ve ayrıca washington d.c. (district of columbia)'nin kendine has 3 temsilcisi ile birlikte kongre'yi oluşturur.

    senatör seçilmenin şartı 30 yaşını doldurmuş olmak, en az 9 yıldır abd vatandaşı olmak ve ayrıca aday olduğu eyalette de en az 9 yıldır ikamet ediyor olmaktır.
  • türkiyedeki 150 seçilmiş senatörün üçte biri 2 yılda bir seçimle yenilenirdi. milli birlik kurulu üyeleri (60 darbesini yapan iyi ihtilalciler) ve görevi sone eren cumhurbaskanları doğal üye idi cumhurbaskanlarının da 6 yıl için atadığı 15 kontenjan senatörü daha vardı.
  • ince bordo pakette 20li olarak satılan çikolatalı ve vişneli bir rus sigarası
  • türkiye'deki yegane ve güzide şubesi doygunluğu, hazmetmişliği, gözü tokluğu, mütevaziliği, eğitimi, bilgisi ile göz kamaştırmaktadır. varlığı sadece bizler için tüm dünya, evren için büyük bir nimet.

    http://www.cumhuriyet.com.tr/…e_nobetci_dikti_.html
  • ücretsiz online strateji oyunları furyasından bir yenisi. facebook'ta sağda reklamı çıkıyor. reklam resminde ise spartacus'ten içimizin gittiği ilithyia var.

    (bkz: viva bianca)
    (bkz: aaaah ah)
  • ülkemizin yetiştirdiği tek senatör kenan sofuoğlu'dur.
  • bir kalem markası ya da modeli
  • atanmış senatör (bkz: kenan sofuoğlu)
  • kamran inan'ın 1973-79 arasındaki siyasi olayları ve türkiye'nin içinde bulunduğu durumu anlattığı kitap...kamran inan 1973-1979 bitlis senatörü, cumhuriyet senatosu dışişleri komisyonu başkanı, türkiye-aet karma parlamento komisyonu başkanı ve 1977-1979 enerji ve tabii kaynaklar bakanıdır...kitapta dönemin partilerini (chp, msp, mhp ve ap - kendi partisidir fakat en çok eleştirdiği partidir) özellikle ap liderini yani süleyman demirel'i ve chp lideri yani bülent ecevit'i yoğun bir şekilde eleştirmiş, iki liderin sadece kişisel hırsla, iktidar olma ya da iktidarda kalma isteğiyle çalıştıkları, memleket için bir şey yapmadıkları hatta iki büyük partinin ve liderlerinin sürtüşmesinden türkiye'nin kaybettikleri olduğunu örneklerle anlatmıştır.

    ayrıca demirel ile girdiği genel başkanlık mücadelesi sürecinde demirel'in parti içi oyunlarla kendisini engellediğini söylemektedir.

    içinde, yurt dışı temaslarda bazı milletvekillerinin toplantılar yerine alışverişe gittiği gibi ayrıntılarda var...tabi o dönem türkiye'de bazı ürünler bulunmamaktadır, avrupa ile farklar daha büyüktür ama milletvekillerinin toplantıları bırakıp çarşıya çıkmaları için ancak komik bir gerekçe olabilir...ne adamlar yaaa...çok istiyorsan bir gün önce git ya da bir gün geç dön...toplantına katıl dimi!...bu tarzda bir çok örnek bulunmakta, insan okuyunca ee türkiye'nin o hallerde olması normal diye düşünüyor.

    belki biraz daha siyasi olaylardan ayrıntılar verebilirdim ancak kitabı okuyalı esasen bayağı oldu, bende olan bir kitapta değil tekrar kurcalayarak bir şeyler yazayım...kütüphaneden alıp okumuştum...bence siyasete ve siyaset tarihine meraklı kişiler için güzel bir kitap.

    kaynak http://dipnoi.blogspot.com/…9-arasndaki-siyasi.html
hesabın var mı? giriş yap