• garanti bankası'nın eski genel müdürü akın öngör'un 17 dönümlük bir bağ kurarak şato tarzı butik şarap üretimine başladığı, selendi markası altında yılda 8 bin şişe şarap yaptığı, artık bağları ile ünlü ilçemiz..
    ellerinize sağlık..
  • burası için, selendi eşittir menemen gibi bir kanı oluştu zihnimde.
    oysa cennet gibi yer.
    ve cenneti kötülükle dolduran insanlar değil mi gerçekte?

    (bkz: şeytanın adı çıkmış insanlar şeytan olmuş)

    ya da

    (bkz: kurdun adı çıkmış çakallar baş kesiyor)
  • sınırları içinde (ya da tam sınırında) kula maden suyunun fabrikası olan ilçe.

    ismini çayına "selin inmesi"den aldığı rivayet edilir. sel-indi => selendi.

    ayrıca isim benzerliği nedeniyle , son zamanlarda da şarap markası nedeniyle de, manisa akhisar'a bağlı ak selendi bucağı ile de karıştırılan ilçedir.

    kula'yı ankara tarafına doğru geçtikten yaklaşık bir 5-6 km sonra gedizi geçen ilk köprünün olduğu yerde sol tarafta peri bacaları bu selendi sınırları içindedir. peri bacalar oluşumlarını neredeyse tamamlamışlardır. bu peri bacalarının masalsı hikayesi yoktur. çünkü son 10 yılda erezyonla oluşmuştur.

    "gımıldan, gımıldan, gımıldanı veeee" dizesi ile başlayan gacıklama adında oyun havası en meşhur havalarındandır.

    memleketim diye söylemiyorum, insanı candandır.

    hadi sizlere selendi'den güzel bir atasözü ile veda edelim. hava gümbürdemeyince yörük allah allah demezmiş

    eidt: ismi lidya kendi slandos'tan gelirmiş. bilgi için almagest'e teşekkürler.

    http://tr.wikipedia.org/wiki/selendi
  • ilginçtir, bu küçük ilçenin türkiye şampiyonu olan bir cirit takımı vardır. bu takım erzurum ekibinin en büyük rakibidir. ilçede 3 eylül kurtuluş günü şenlikleri çerçevesinde "kültür ve cirit festivali" adında bir etkinlik düzenleniyor. hatırladığım kadarıyla, national geographic'de bu festivalle ilgili bir yazı yer almıştı bir zamanlar.
  • akın öngörün hobisini işe dönüştürerek başlattığı şaraphanesi ile harika şaraplar üreten bir marka

    o kadar özenle çalışıyorlar ki burada, üzümleri daha taze iken sıkabilmek için türkiyede pek yaygın olmayan şato tipi ekim/dikim yapmışlar yani ev bağın kenarında değil tam ortasındadır, az üzüm yüksek kaliteyi yakalamaya çalışıyorlar, mükemmel değiller ama en iyi vermeye çalışıp geliştiklerini anlayabiliyorsunuz şaraplarını takip ederseniz

    hayır etiketlerine bile bir ressam a yaptırdıkları tabloları koyuyorlar incelik bu değildir de nedir?!

    tekel bayilerinde bulunmuyor ancak büyük marketlere bazı bazı geliyor,
    onun haricinde selendiye mü düşmesi lazım yolumuzun internetten mi sipariş edicez bilemedim, bir çözüm olmalı buna
  • ilk türk butik şarabı.
    en büyük özelliği kükürtdioksit oranının en düşük seviyede olması. bu da ertesi gün meydana gelen baş ağrısını engelliyor.
  • jandarma karakolu karşısında ''eli bol hacının yeri'' diye bir lokanta vardı.hakikaten de öyleydi çatlayana kadar yerdiniz cüzzi bir para karşılığında.pazar kurulduğunda en çok tütün satıcıları dikkat çeker , kiloyla gramla tütün alırsınız.hatta armut elma tadar gibi sarar hemen bir amca uzatır ''bak bakam beeencenmi''...bir dönem belediye başkanı eski bir kamyon şoförüydü.adını hatırlayamadım şimdi ama selam verdinizmi çay ısmarlar zorla yemeğe götürürdü.küçücük bir sağlık ocağı içinde selendinin yerlileri...soğuğu da soğuktur hani...
  • washington post'da bordeaux şaraplarına benzetilip övülen butik şarap üreticisi gazetede tam olarak bahsedileni selendi moralı cabernet blend 2019 ve selendi sarnıç chardonnay viognier narince 2019'du.
  • sıcak kanlı insanların yaşadığı, şirin, küçük, ege kültürünü hiç kaybetmemiş ilçe. memleketim. yaşanan bazı olaylardan sonra reklamı kötü olarak yapılmıştır ama aslında bu tanımları hiç haketmediğini selendi'yi tanıyan herkes bilir. tokat üstü adında herkesin buluştuğu bir meydanı vardır, çokça kahvehanesi vardır ve bir not daha insanları küfür etmeyi çok sever ve bolca küfür ederler.

    selendi havasından bir kukle;

    selendi'nin ak sıvalı evleri,
    içindedir ağaları beyleri,
    gımıldan gımıldan gımıldanıve
    ah şöyle nazlı da gımıldanıve.
  • şişelerinde kaç şişe ürettiklerini ve sizin kaçıncı şişeye sahip olduğunuzu belirten, shiraz, merlot ve cabarnet sauvignon üzümlerinin harmanından elde edilmiş katman katman farklı tatlara sahip, etiketinde firma amblemi yerine resimlere yer veren (örneğin 2008 şaraplarında nurullah berk'in resimleri vardır) oldukça hoş bir şarap, içtiğim zamanın özelliğinden olsa gerek benim için aşkın şarabı.
hesabın var mı? giriş yap