aynı isimdeki diğer başlıklar:
  • istanbul'un en sevdiğim yanlarındandır bu semt. hala o kadim kültürel çeşitliliğin izlerini taşır. tabii ülkenin her yeri gibi bu eşsiz bölgenin de demografik yapısı değişmekte, arap ve afrikalı nüfusu zaten bir avuç olan ermeni ve yahudilerin yerini hızla almaktadır.

    belki de tüm türkiye'nin en kendine has bölgelerden biri olan samatya'nın sözlükteki başlığına bir gerizekalı için yüzlerce entry döşenmiş olması ne büyük haksızlıktır.
  • guzel bir semt.

    cirkin bir troll.
  • istanbul'un yaşanacak en güzel yerlerinden biri. hala bozulmamış bir mahalle. esnafıyla kurulan güvene dayalı dostluklar, alt komşunun pişirdiği yemekten gönderdiği bir tabak dolusu akşam yemeği, yan apartmandan gelen un helvası, paskalya çöreği. sabah uyandıran ezan sesi, saat sabahın 08:00'ında ise kiliselerden gelen çan sesi. cumartesi günü kurulan kocaman pazarı, pazar sabahı tertemiz kıyafetleriyle ayine giden ermenileri. evde yemek yapılmaya üşenildiğinde meydanında balık ekmek yenmesi, yanında bir bira, bir duble rakı devirmesi. kedileri, köpekleri, apartman önlerindeki mama ve su kapları...
  • sürekli içinden geçtiğim semt.
  • sol frame'de görünce içinde marmaray'ın patladığını sandığım semt.
  • istanbulun cocuklugumun buyuk bir kisminin gectigi, fazla bozulmamis hos bir semti. ayriyeten ikinci bahar dizisi de burada cekilmektedir.
  • camilerle, kiliselerin yanyana yer aldığı, çanlar çalarken bir yandan ezanın okunduğu, çocukluğumu geçirdiğim mütevaziliğini yavaş yavaş kaybetmeye başlayan semt
  • sahil kenarında.ünlü bir ssk hastanesi olan.eski bir yerleşim yeri olan ve birsürü dizi cevrilen istanbullu semt
  • eski sur içi istanbul'un marmara kıyısında bir semti. eski adi yunanca "psamathion" dur ve kumluk -kumsal demektir.
  • istanbul suriçi bölümünde, marmara kıyısında bulunan bir semt. son bulgulara göre (1995) istanbul suriçi bölümündeki en eski yerleşim birimi burasıdır. bir kaç ermeni kilisesi barındırır fakat artık nüfusunda ermeniler küçük bir yer tutmaktadırlar yine de sokaklarında dolaşırken ermeni cemaati tarafından yayınlanan ermenice ya da türkçe ermeni gazetelerine rastlayabilirsiniz. ismi bildiğim kadarıyla rumca ne demek olduğunu bilmediğim "psamathakos" tan gelmektedir ve bu özelliğinden dolayı (yani rumca kökenli olması) aslında daha kuzeydeki bir semtin adı olan "koca mustafa paşa"yla değiştirilmiştir. sirkeci'den ya da herhangi başka bir banliyö istasyonundan trene atlayıp kocamustafapaşa istasyonunda inilerek bu şirin semtimizin meydanına kolaylıkla ulaşılabilir.
hesabın var mı? giriş yap