• akp'li cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan, g20 zirvesi için bulunduğu japonya'da mokugawa kadın üniversitesi'ni ziyaret etti. üniversite yönetimi, erdoğan'a fahri doktora unvanı verdi.

    'türkiye'de de olmalı, adım atacağız'

    fahri doktora töreninin ardından konuşan erdoğan, "japonya'da 800 üniversitenin 80 tanesi kadın üniversitesi. bu bizler için çok anlamlı. bizde böyle bir şey yok, olması halinde de neler olur o ayrı bir soru işareti. japonya bu noktada çok önemli bir örnek. japonya'daki 80 kadın üniversitesini büyükelçime görev veriyorum, incelemek suretiyle ülkemde de bunun adımını inşallah atacağız" diye konuştu.

    kaynak

    (bkz: bir türlü akıllanmamak)
  • en çok pislik bu üniversitelerde dönecektir.
    (bkz: ensar vakfı)
    zihniyet problemli olduktan sonra haremlik selamlık iller bile yapsan nafile.
  • eğitim sistemimizdeki en büyük eksiklik bu olduğu için benden tam destek. artık muassır medeniyetler seviyesine çıkmamızın önünde hiç bir engel kalmamış olur.
  • japonlar ile kendimizi bir mi tutmuşuz bravo. onlardaki onurun %1 başta bizim siyasiler olmak üzere insanlarımıza olsa gelen geçen istifa ederdi 1 yılda görevini yapan neredesyse adam kalmazdı. en basitinden köprünün kılavuz halatı koptu diye intihar eden japon ile soma'da maden ölenler için ecelleri gelmiş diyen kıyaslaması yapmak yeterli olacaktır.
  • kadın üniversitesinden böyle bir ünvancığın verilmesi kafaları karıştırmaktadır
  • lan adam uzak doğuya bilimin tekniğin yuvasına gidiyor o kadar özelliğinden bizde en olmaması gereken özelliği gözüne çarpıyor onu örnek alıyor.
  • "at a time when inequality between men and women was still taken for granted in both japan and western countries, naruse promoted the education of women as equals to men; he wished to free women from outdated modes of thinking towards a new awareness and pride in themselves as women and citizens of the world."

    kaynak

    adamlar kadinlari kayirip yuceltmek icin universite kurmus ama biuzde nasil calisacagini hayal etmek zor degil.
  • tartışılması gereken konu böyle bir sistemin japonlara ne kazandırdığı ve bizde de uygulanması durumunda bize ne kazandıracağıdır. buradan baktığımda yalnızca ideolojik bir amaç barındırdığını görebiliyorum.
  • her seyde japonyayı yakaladın da bu kalmıştı..arkandayız reyiz
hesabın var mı? giriş yap