• ozellikle cok bilgisayarli ve genis ofisli is yerlerinde cok buyuk fayda saglayan bir hizmet. gerek dosya paylasimi olsun, gerek sunum vs gibi seyleri kendi makinanizdan yapmak amaci ile olsun, gerek de kendi bilgisayarinizi kisisel amaclarla kullanmak icin olsun cok buyuk kolaylik sagliyor.

    bir bug olarak not edilebilecek bir ozelligi de remote desktop ile baglandiginiz bilgisayardan kendi bilgisayariniza remote desktop ile baglanmaya calisinca ekran karariyor ve oylece kalakaliyorsunuz.
  • bazı lanlarda yöneticiler güvenlik açısından default port olan 3389'u dışarıdan erişime kapatıyorlar ve ofisteki makinanıza bağlanamıyorsunuz. bu durumda registry'de ve güvenlik duvarında bazı değişiklikler yaparak default olan 3389 portunu değiştirip uzaktaki makinanıza erişmek mümkün. şöyle ki:
    1. registry'e girin(çalıştıra regedit yazarak)
    2. hkey_local_machine -> system -> currentcontrolset -> control -> terminalserver -> winstations -> rdp-tcp -> portnumber yolu izlenerek 3389 olan port numarası dışarıya açık olduğunu bildiğiniz bir port numarası ile değiştirilir (yeni portu bilgisayarınızda çalışan başka bir servisin kullanmaması gerekir yoksa port conflict hatası alırsınız ve yaptığınız işe yaramaz. örneğin makinanızda ssh ya da ftp server yoksa genelde dışarıya açık olan 21. veya 22. portu kullanabilirsiniz).
    3. ardından güvenlik duvarını açın ve exceptions kısmındaki port ekle butonuna tıklayarak yeni atadığınız portu güvenlik duvarına ekleyin.
    4. şimdi ofisinizdeki makinaya x.x.x.x:yy(yy: port numarası) yazarak uzaktan bağlanabilirsiniz.
  • son 1,5 yıldır haftada 6 gün 10 saatten hayatımı zindana çevirmiş sistem.
  • nedense bazı durumlarda bu uygulamayı çalıştırdığınızda klavyenizin ortasına bir adet nümerik klavye gömülür. eğer laptop sahibiyseniz fn+f11 tuşlarına basarak bu klavyeyi kapatabilirsiniz...

    crucio uyardı:
    bu durum uzaktan baglanan bilgisayarda num-lock acik ise gerceklesir. laptopta da numlock aktif hale geleceginden klavyenin ortasi numpad olur. ayni durum laptopa usb den klavye baglayip numlock i acarsan da olur.
  • desktop'a remote access ve hatta remote control yaptiran sistemler. (bkz: terminal services) (bkz: vnc) (bkz: pcanywhere)
  • kazara full sceen mode'dan cikilirsa ctrl-alt-break ile geri donulebilen sistem.
  • mstsc komutu ile de aynı bilgisayara birden fazla bağlantı yapılmasını sağlamak (windows xp sp2 ile verilmesi düşünülen, ama eula ile çeliştiği düşünüldüğünden son anda vazgeçilen bir özellikmiş bu, bbbg) için http://sala.pri.ee/?page_id=11 adresindeki patch dosyasını çekip kurabilirsiniz.

    estonya'lıları sevmek için bir neden daha...
  • evet mükemmeldir, ama özellikle coğrafi olarak primary domain controllerınız farklı bir ülkede ise, localde kullandığınız service sunucuları (db, dns, dhcp vb) eğer windows server 2012 ise bağlandığınızda kafayı sunuculara vurmanıza neden olabilir. (hele hele bu sunuculardan birinde kendi job'larınız çalışıyorsa)

    bağlandığınızda, please wait for the local session manager mesajı döner döner ve login olmadan düşer.
    ilk akla gelenler, primary dc ayakta mı kontrolü hemen yapılır evet ayaktadır, ama maalesef local session manager(lsass.exe) her seferinde domain controller ile o kullanıcının sikindirik ismini göstermek için domain controller'a gittiğinden ağzına sıçılmaktadır.

    hkey_local_machıne\software\microsoft\windows\currentversion\policies\system içinde, dword "dontdisplaylastusername" 1 yapılır. makine restart edilir.

    aylardır süren baş ve karın ağrıları sona erer. microsoft'a bol bol küfredilir.

    ilgili technet yazısı;
    https://social.technet.microsoft.com/…?forum=ws2016
  • askerdeyken (edit: sivildeki*) iş yerimdeki 24 saat açık pcde msn i açık tutmamı, kendi e-mail istemcisi programımı kullanmamı, kendi masaüstümü kullanmamı sağlayan şey, tabi bunları adsl olmasa yaşamak mümkün değilldi. kısacası hızlı (1mbit üstü) internet bağlantısı olan her yerden kendi bilgisayarınızı kullanmanızı sağlıyor işte.
  • (bkz: watch wan ip)
hesabın var mı? giriş yap