• normal bir durum.

    herkes müslüman değil ya da dinini yaşamıyor. rahatsız olan arkadaş listesinden çıkartır ya da profiline bakmaz.

    bu yapılan benim ya da bir başkasının 'bu sıcakta aç susuz kalınır mı sağlığını düşünmüyor musun?' demem kadar ahlaksızcadır. herkes kendi tercihlerinden mesuldür.
  • kafanı 90 derece sağ veya sola çevirdiğinde görüş alanından çıkan fotoğraflardır.

    (bkz: beyin bedava)
  • tüm eleştirileri göze alıp, gerçekleştirilen eylemdir.

    (bkz: göt isteyen eylemler)
  • neden problem yaratsin ki bunu yayinlamak? bi kere mouse'un firfirini cevirdin mi o goruntu ekrandan gider, sonra boyle burda firildaklik yapmaya da gerek kalmaz.
  • yobazin zoruna giden eylemdir. sen iftar resimlerini yayinlayabiliyorsan inancin dogrultusunda, o adamda istedigi resmi yayinlar inancsizligi dogrultusunda. senin iftar fotografina laf ediyorsa o da yobazdir. ama sen kesin yobazsin.
  • oruç tutan insanların hala anlayamadığı bir durum var; tuttuğu oruç için sürekli saygı beklemek.

    ya arkadaşım orucu kendin için tutuyorsun. kimse içki fotoğrafı yayınlamasın, oruçluyum su içmeyin karşımda, açım zaten sinirim tepemde fazla çalışamam yormayın beni vs. oruç tutmanın aç kalmaktan daha önemli bir fazileti vardır o da; sabırdır, nefsine halim olmaktır, hoşgörülü olmaktır. sen aç kalarak ibadet yapmıyorsun, hani aç kalan insan agresifleşir, halsizleşir, açın halini anlamaya başlar ya; sen bu hallerde ''insan'' kalabilecek misin, onu ölçer aslında.

    sen böyle yaparsan içki içen ama kimseye saldırmayan/sataşmayan insan senin oruç tutup millete saydırmandan daha hayırlı bir iş yapıyor inan buna.
  • (bkz: zaten oruçluyum) adamları.
  • ramazan ın birinci gününde mağduriyet edebiyatını kaldığı yerden devam ettiren eylemdir. kimi oruç reklamcılarını sabah sabah zıplatmış harekettir.
  • fakat aklına gelmez " ben içki içip eğlenirken bunlar neden oruç tutuyor " diye sorup oruç tutana saldırmak.

    oruç tutmak açın yoksulun halinden anlamak içindir derler birde.

    ben hiçbir ramazan ayında birinin de çıkıp " somalinin sıcakta aç susuz yardım kampına doğru sürünürken başında akbaba bekleyen çocuğu seni anlıyorum, hayatının zorluğunun farkındayım. " diyeni görmedim.
    tamam gitme somaliye etrafında çöp kurcalayan insanı anla.

    bak yanlış tarafla ilgileniyorsun. içkili fotoğraf yayınlayan olmamalı seni bağlayan. muafsın sen o konudan. sorumluluğun açı anlamak. onu tartışalım bize anladığını anlat.
  • orucunu tutmaya odaklanmayip da elalem ne yapmis kafasinda, diger insanlarin yasamlarina burnunu sokma cesareti gosteren mahalle kenari kilikli insan sicmigidir.
hesabın var mı? giriş yap