aynı isimdeki diğer başlıklar:
  • kişi değildir.
  • türkçe kaynak arayanlar için;

    http://www.istihza.com/index.html
  • ekşi sözlükten yardım dilenerek öğrenilebilecek bir dil değil. hiçbir dil böyle öğrenilemez zaten.

    google amcaya "python"yazmak ne kadar zor olabilir? bunu yapamayan, yapabilmeyi aklından geçiremeyen programlama öğrenemez.
  • "gel python ile veri entegrasyon uygulaması yaz bakalım, third party database'lerden mevcut modüllerle veri kaçırmadan performanslı data exratct et hadi, multithreading kas, güzel önyüz çıkar? yani insan böyle böyle böyle yazılım dili gibi soyut bi şeye düşman olmaya başlıyor heralde. vakit kaybısınız amk."

    ulan dünyada bu konuda en çok kütüphaneye sahip dil python, sen gel, bu konuda python eleştirisi yap. valla büyük cesaret. yok yok, bu yazılım düşmanlığı ile ilgili değil, ego kasmayla ilgili. türkçe igilizce kavramları çorba yap, bilmiş edası kas... ohhh gelsin egolar, gelsin göt büyütmeler. ver allahım ver, ver allahım ver.
  • monty olani* makbuldur.
  • while loop'taki "else" statement aslında gereksiz değildir.

    oradaki else, while şart'ı sağlanmadığında gerçekleşir, "ama loop'tan break ile çıktığınızda" çalışmaz.

    kısacası else "sadece while loop'a hiç girilmezse veya sağlıklı sonlandırılırsa" çalışır.

    edit: pek net olmamış açıklama sanırım. şuradaki jupyter notebook'un screen shot'ı açıklayıcı olmuştur sanırım: https://i.hizliresim.com/5qbdvq.png
  • yazılıma python ile başladıysak hiçbir zaman gerçek bir yazılımcı olamazmışız.

    böyle burnu havada konuşan insanlar tarih boyunca hep varolmuşlardır. bilimin zamanın başlangıcından bu yana belirli konular temelinde başlayıp, üzerine eklenerek ilerlediğini kavramaya kafaları basmaz.

    enigmayı bulan arkadaş buna "makine dilinden anlamayan adam asla bilgisayarcı olamaz." deseydi, kendisi "nasıl olamaz olduk işte" diye terslerdi.

    teknoloji abstraction üzerine kuruludur. nasıl çoğu yazılımcı, günümüzde kod yazabilmemizin yegane sebebi olan, milyarlarca transistörün küçücük bir çipin içerisindeki çalışma mekanizmasına hakim değilse, hiç kimse de bundan x yıl sonra kod yazan yapay zeka programları ortaya çıktığında, python'u geçtim, hala kod yazacağımızın garantisini bile veremez.

    kısaca olur arkadaşlar. python ile başlarsınız, bir süre sonra c ile devam edersiniz, konu konuyu açar, bir bakmışsınız haskell yazıyorsunuz, belli olmaz. yeter ki hevesiniz olsun.
  • hollanda'li firmaların hollandalı bir pizza kuryesinden bile az kazanacak yazılımcı aradıgını ogrenmemize sebep olan programa dili. ne guzel is yaw bu. ulkende mcdonald's ta patates kızartan adama verecegin paraya python bilen adam ise alıyorsun.
  • açılın bedava kursçu geldi.
    engin demiroğ isimli profesyonel eğitimcinin python kursu şu anda bedava olarak udemyde.

    işte o kurs
    bu arada kursu alırken şu kuponu kullanmanız gerekiyor:
    "pytnısgreat" büyük harflerle ama. tırnaklar da yok tabi.
  • python kolaylık üzerine kuruludur. öyle ki

    import antigravity

    yazarsanız yerçekiminin yok olduğunu görebilirsiniz. (denedim %100 çalışıyor)
hesabın var mı? giriş yap