• bilimsel açığımızı gözler önüne seren site. pubmed istatistiklerine göre yayın sayılarımız ; cumhuriyet üniversitesi 937, inönü üniversitesi 1353, erciyes üniversitesi 1679, akdeniz üniversitesi 1807, hacettepe üniversitesi 8135, istanbul'daki tüm üniversitelerinin toplam yayını 17.000, tüm türkiye yayınları ise 96.000 adet. harvard ise tek başına 98.481 adet yayın yapmış. sonuç, ülkecek bir harvard etmiyoruz.
  • http://www.ncbi.nih.gov/entrez/query.fcgi?db=books linkiyle veya pubmed ana sayfadan "books" linkiyle moleküler biyoloji, genetik ve tıp bilimleriyle ilgili temel başvuru kitaplarına ulaşılabilir. burada 60 $'dan pahalı olan molecular cell biology, molecular biology of the cell, strayer's biochemistry, human molecular genetics 2, neuroscience, cancer medicine gibi kitaplardan fulltext, üye olmadan ve hiçbir ücret ödemeden yararlanılabilir.
  • tıbbi arastirma yapanlarin ve literatur arayanlarin ilk duragi
  • kyk internet erişim ağının erişimi engellediği veri tabanı.
    internette bazı sitelerin sansürlenmesine gerekçe öğrencilerin ders amaçlı kullanmasıymış. pubmed'i sansürleyerek de google'dan hatta şansımı denemek istiyorum sekmesinden veya vikipedi'den alınan bilginin yeterli olduğunu düşünüyorlar galiba. onlar da haklı(!) şu an sorgulayan araştıran her biri kendi başına birey olan bir toplum neden yetişsin ki? sonra kalkıp bilimsel yayın yapmak isteyeceğiz, ödenek isteyeceğiz başlarına bela mı alsınlar?

    edit: artık vikipedi de engelli ya hayat işte
  • bir derginin burada listelenebilmesi için 5 üzerinden 3.75 değerlendirme puanı alması gerekir. eğer reddedilirse bir sonraki başvurusu 2 yıl sonra , 2. kere reddedilirse bir sonraki başvurusu 3 yıl sonra olabilir.
  • uzun süredir kolaylik icin olsa gerek www.pubmed.com adresinde de ulasilabilen, bir biliminsaninin sag kolu denebilecek yegane kaynak.
  • internetteki en boktan arama motoruna sahip olan veritabanlarından biridir. makaleyi aratırken, ismini-cismini-başlığını yazıyorsun* ama bir tane nokta unuttuysan* hiç bir sonuç bulunamadı diyor. aynı şey boşluk karakteri için de geçerli. böyle bir durumla karşılaşırsanız deneme yanılma metodunu kullanın ve hedefe ulaşana kadar yılmayın...
  • afedersiniz bombok bir arama motoru var. istediğiniz kadar filtreleyin, istediğiniz kadar trick bilin, aradığınız şeyi bualmıyorsunuz. ama orada var. çok enteresan. google şunlara bir el atsa da adam etse. sonra izlediğin her konferansta, öğrenci sunumunda vs. "pubmed'e de baktık, bulamadık tam olarak böyle bir şey, bir tane var o da bıdı bıdı bıdı bıdı..."

    şu bilimi bürokrasiden kurtaramadık.
  • tıpla uzaktan yakından ilgili her şeyin pmid ile indekslendiği veri tabanı. pmid, cv yazarken ya da yurtdışında akademik bir işe başvururken epey bir kolaylık sağlar.
  • national institutes of health kampusunde bulunan national library of medicine * nin resmi internet sitesi.
hesabın var mı? giriş yap