• algoritmayı koda dökmeden önce akış diyagramı çizmeye alternatif olarak izlenebilecek yöntemdir. temeli günlük hayatta kullanılan dille adım adım algoritmanızı yazmaktır. örneğin iki tamsayıyı toplayan bir program yazmak istiyorsunuz. bunun pseudo code u

    birinci tamsayıyı kullanıcıdan al
    ikinci tamsayıyı kullanıcıdan al
    iki tamsayıyı topla
    sonucu yazdır

    şeklinde olabilir.
  • makalelerde okuyucuya asıl yazılan dildeki karmaşık kodları sunmak yerine kullanılan algoritmayı daha anlaşılır kılmaya yarayan yöntemdir. adım adım ne yapılacağı if-else, while-switch-case yapıları da kullanılarak anlatılmaya çalışılır. çok derin kodlama bilgisine sahip olmayı gerektirmez lakin analitik bakış açısı gerektirir. sunulan sözde kod bir süreci anlatmaktadır ve süreç akışı iyi okunmalıdır.
    örnek1
    örnek2
    örnek3
  • kod yazmada, kalem ve kağıdın önemini yitirmesini imkansızlaştıran ön çalışma.

    yazılımcı eskizi.
  • kod aleminde maymuncuk görevini üstlenmiş yapı.

    bir algoritmayı algılayıp kavrayabilmek ve akabinde istenilen herhangi bir programlama dilini kullanarak kodlama kısmını gerçekleştirmek için; kodlayıcı kişilere en net, en basit ve en verimli yolu sunar. noktasına virgülüne, bokuna püsürüne takılıp kalmaz. aslında akış diyagramı olarak nitelenebilir. fakat pseudo code daha düzenli ve mütavazı bir görüntüye sahiptir. öte yandan, kod yazarken de bunu takip etmesi daha kolaydır. zira, her ne kadar pseudo dense de kodun ham maddesidir bu.

    kara kalem bir eskiz çalışması gibidir pseudo code, yağlı boya kısmınıysa size bırakır. hülasası, pseudo code candır, olmazsa olmaz.
  • algoritma analizi için çok faydalı olan, kod yazma aşamasına geçmeden yapmak istediğiniz işi etraflıca anlamanızı, kodun karmaşıklığı ve verimini ölçmenizi sağlayan genellikle günlük dilde problemin ifadesinden biraz daha teknik bir dille yazılan kod. karmaşıklık* hesabı için (bkz: big oh notation)
  • yazılıma başlamadan önce kafanızdakileri kağıda dökmenin bence en güzel yöntemidir.
  • (bkz: kavramsal algoritma)

    algoritmanın kodlamaya geçmeden önce kavramsal olarak yazılması, iş akışının kodlayanın kafasında aşağı yukarı oluşmasına yardımcı olur.
    kod yazmaya başlayacaklara tavsiyeler başlığı için düşünülebilir.
  • kodun tam koda dönüştürülmeden önceki halidir.
    kod yazarının henüz gerçek bir kod yazarı olmadan önceki hali için (bkz: thepseudocoder)
  • her ne kadar çala kalem yazılsa da önemli bir yerde neşrediliyorsa olmayan compiler'ına verip derlendiğinde, akabinde çalıştırıldığında düzgün çalışması beklenen koddur. aksi halde arkanızdan kıvırmış ibne denebilir. pseudo code'u bilindik bir lisana çevirme işi de oldukça zevkli bir iştir
  • (bkz: kodumsu)
hesabın var mı? giriş yap