• ps4 fat-slim ve ps4 pro karşılaştırması:

    gpu:

    - 1152 sp - 32 rop - 800 mhz hızında amd gpu - 1.84 tflops - 28 nm&16 nm
    - 2304 sp - 32 rop - 911 mhz hızında amd gpu - 4.20 tflops - 16 nm

    pro'nun sp ve rop sayısı radeon rx 480 ile aynı. bu durum, pro'da gpu mimarisinin polaris'e güncellenmiş olabileceğini düşündürüyor. yani farklar kağıt üzerine göre biraz daha fazla olabilir veya mesela, playstation vr'daki performans farkı ekstra fazla olabilir.

    tabii saat hızının daha düşük olması nedeniyle, performansın rx 480'in gerisinde olacağını ekleyelim. küçük bir ihtimalle, xbox scorpio çıktığında, sony yazılım güncellemesiyle overclock yapabilir. bunun için, psu'nun ve baskılı devre güç elemanlarının yeterli kapasitede tasarlanmış olması ve sony'nin fan sesi artışını göze alması gerekir.

    cpu:

    - 1.60 ghz - 8 çekirdekli amd jaguar cpu - 28&16 nm
    - 2.13 ghz - 8 çekirdekli amd jaguar cpu - 16 nm

    cpu sadece %33 hızlandırılmış. bu durum, cpu'ya yüklenen ögelere sahip bazı oyunlarda, sabit 60 fps'nin önüne geçebilir.
    ancak cpu optimizasyonu konusunda, pc'ler bile 2014'ten itibaren ciddi yol almış durumda (amd mantle ve nvidia'nın dx11 drawcall'ı geliştiren sürücü güncellemesi. ardından dx12'nin gelmesi). konsollar da iyi optimizasyona sahip olduğundan, çoğu oyunda 1080p@60 fps sağlanabileceğini düşünüyorum. sağlamayan yapımcılar, fizik ve animasyonları 60 fps'ye uyarlamakla uğraşmamış olabilir. uncharted 4 bunun bir örneği sayılır.

    ram:

    - 8 gb, 176 gb/sn unified gddr5 ram + 256 mb ddr3 ram
    - 8 gb, 218 gb/sn unified gddr5 ram + 1 gb ddr3 ram

    unified ram'deki hızlanma haricinde, ek ddr3 ram'in 1 gb'ye yükseltildiğini görüyoruz. daha çok arka plan işlemi ve ek özellik bu ram'e aktarılabilir; dolayısıyla oyunlara unified gddr5 ram'de daha çok alan kalacak. pro'daki yüksek çözünürlük için bu gerekliydi. ayrıca, pro'nun daha çok multi-task özelliği sunmasını sağlayabilir.

    görüntü çıkışı:

    - hdmi 1.4 ve 1080p@60 hz / hdr10 desteği
    - hdmi 2.0 ve 1440p-1800p-2160p@60 hz / hdr10 desteği

    hdmi 2.0 sayesinde, 4k 60 hz'i 4:4:4/rgb/chroma olarak veriyor. yani, yazı gibi küçük detaylar %100 net çıkıyor. bunun için, kutudan çıkan 2.0 kabloyu tv'nin 2.0 girişine bağlamanız ve tv'nin rgb özelliğini açmanız gerekir (samsung'ta uhd color olarak geçer).
    hdmi 2.0 desteği, geçmişte herhangi bir hdr desteğiyle lanse edilmemiş, orta düzey panelli tv'lerde hdr10 açılmasını da sağlıyor olabilir. elimdeki tv ile, ps4 pro normalde hdr desteği vermezken, uhd color'u açınca hdr aktif oldu. tabii gerçek hdr10 yerine hdr8@10 emülasyonu veya kısıtlı destek veriyor olabilir; ancak açtığımda görüntüde ciddi iyileşmeler görülüyor.
    tv'nizin yazılımını güncel tutun ve hdmi 2.0 özellikleri aktif olsun.

    edit: tv'imde, standart ps4 ve onun 1.4 kablosu gene 2.0 girişine takılıp uhd color etkinleştirildiğinde, hdr açılmakta. ancak yine de, duruma göre, pro'daki 2.0 çıkışının faydaları olabilir.

    bağlantı arabirimi:

    - 802.11n/802.11ac wi-fi, bluetooth 2.1/4.0, 2x usb 3.0. slim'de optik ses çıkışı bulunmuyor
    - 802.11ac wi-fi, bluetooth 4.0, 3x usb 3.0, optik ses çıkışı

    - hdd devri gene 5400 rpm. ancak daha hızlı bir hdd modeli kullanılmış. bazı oyunların yükleme süreleri, cpu hız farkıyla açıklanamayacak ölçüde kısalmış.

    ayrıca, ps4 pro'daki sata 2 yerine sata 3 kontrolcü ve daha hızlı cpu sayesinde, ssd'ler biraz daha verimli çalışıyor.

    - yeni gamepad'te, ön ışığın touchpad'e yansıması sağlanmış ve 1-2 küçük iyileştirme yapılmış. batarya gene 800 mah.

    not: ps4 pro'nun optik sürücüsü 4k blu-ray'leri desteklemiyor. xbox one s'de olan bir özelliğin ps4 pro'ya eklenmemesi garip olmuş; ancak günümüzde kaç kişinin blu-ray disk kullandığı tartışılır.
    stream servisleri veya konsola attığınız filmler için 4k desteği var.

    not 2: 4.50 yazılımı ile, pro'ya "boost mode/güçlendirme modu" opsiyonu eklendi. menüden aktifleştirmeniz gereken bu mod, pro desteği olmayan oyunlarda gpu'nun 911 mhz (+%14) ve cpu'nun 2.13 ghz (+%33) çalışmasını sağlayarak, performansı bir miktar arttırıyor. bloodborne'da tekleme olan kısımlarda, gta 5'te şehir merkezinde sabit 30 fps almaya başlıyorsunuz veya 30 fps sınırı olmayan kz sf'de, genel artış sağlıyorsunuz.

    bu özellik, gpu sp'lerini henüz 1152 olarak kullanabiliyor. 4.2 tflops'u sağlayan esas kısım 2304 sp'dir.
    cpu'nun saat hızı gpu'dan daha çok yükseldiğinden, oyun cpu sınırında çalışıyorsa boost mode'un getirisi daha fazla oluyor.

    not 3: ekşi sözlük'teki seviyesizlik nedeniyle, özel mesajları okumuyorum. soru soranlar varsa kusura bakmasınlar.
  • bizde aldigimiz playstation 4 gotumuze sokariz artik.

    ulan sende samsung , apple gibi oldun ya sony helal olsun.

    senede 1 makine cikarir milleti sikersin artik.

    (bkz: sinirli değilim)

    (bkz: ananin amini kiririm pic)
  • türkçe dil seçeneğinin mevcut olup olmadığını sormak isteyenlerin buraya yazacağına google'a sorması gereken oyun konsolu.
  • bana koyan nedir biliyor musun sözlük?
    sene başında 1tb'lık normal playstation 4'ümü 1899 tl'ye almıştım, bu arkadaş 1699 tl'den satışa çıktı. tek tesellim yanında 2 oyunla o fiyata almış olmam.

    hakkı bulut'tan geliyor:
    "zaten gülmek yasak garibe dünyada."
  • 55 metre yatımın oyun odasına koymak için şoförümü gönderip bentley'imle aldırdığım oyun konsolu.

    dalgalı denizde düşük çözünürlükle fıfa oynamak midemi bulandırıyor.
  • 500 lira daha verip (bkz: god of war) (bkz: the last of us) (bkz: horizon zero dawn) (bkz: uncharted)(bkz: firewall zero hour)(bkz: spiderman)oynayamazsın
  • commodore 64 var, az daha bekleyip amiga 500 plus’a geçiyorum.

    ha başlık playstation 4 pro mu? koy amına!
  • 2018 yılında 130 km. yol gidip 200 lira fazla vererek bu konsolu alan adam varmış.

    neden? çünkü teknosa'nın sattığı ps4 pro'lar altın kaplama da ondan...

    arkadaş 2020 yılına geliyoruz, şu köylü zihniyetinden kurtulun, biraz çağa ayak uydurun artık ya... pazardan karpuz alır gibi elektronik alet almayın. aldığın ürün distribütör (eurasia) ürünüyse teknosa'dan da alsan, spotçu ismet'ten de alsan bir problem halinde muhatabın distribütördür ve sana garanti hizmetini onlar verir, teknosa (satıcı) değil...

    hayır özellikle teknosa, vatan vs. gibi firmalar ne bileyim bir amazon gibi ellerini taşın altına sokan, müşterisini koruyan-kollayan firmalar olsalar yine "eyvallah" diyeceğim. ama şimdi cahilce bir takıntı diyorum.
  • anlama kapasitesi düşük ama kendini süper zeka sanan arkadaşların gelip gelip olabildiğine embesilce başlığını kirlettiği alet.

    caps lock açılsa açıp yazacağım da açtığımı var say:

    arkadaşım insanlar bu konsolu xbox one x'ten güçlü olduğu için al-mı-yor. ben bir tane görmedim ps4 pro daha güçlü diyen insan siz neyin kafasını neyin kompleksini yaşıyorsunuz amk? insanlar bu aleti alıyor çünkü(bu daha büyük punto) oyunlarını beğeniyorlar ve bu oyunlar konsol exc olduğu için bu konsolu alıyorlar. sırf bu başlığa gelip bik bik öten 2-3 tane dalyarrak "ıbi bunlır mı uyın yı bunlırı mı uynıyısınız siz" dediği için dünyanın kabullendiği oyunları mı yeriyoruz beğenmiyoruz noluyor? metacritic orada opencritics orada açıp incelemeleri okuyabilirsiniz çok zor bir şey yok.

    gelmiş ea pass ea pass diyorlar al ea passini oyna kardeşim burada bir kişi demiyor ki ea pass bok ea pass kaka. yemin ediyorum bıkkınlık baygınlık geldi şu xboxçuların kompleksinden. git ne yarak yiyorsan ye arkadaşım sana dokunduran mı var arkadan da gelip buraya yazıyorsun? kaldı ki ea dediğin firmanın ne kadar düştüğünü ne kadar sevilmediğini anlatmaya bile gerek yok günümüz dünyasında. ea pass ile aldığı her oyunun içinde zirilyon tane micro transaction yok da ekstra para vermeden diğer adamlarla yarışabiliyorsun sanki. ea dediğin dünyanın en aç gözlü firması, gelmişler reklamını yapıyorlar burada.

    hayır konsol güçlü de aradaki güç-görüntü farkı da ps4 oyunlarından mahrum olmaya değecek derecede değil. en basitinden geçen hafta çıkan shadow of the tomb raider'a bakalım:

    https://www.youtube.com/watch?v=agmmxnpu0cu

    * xbox one: 900p, doesn’t stick well to 30fps, adaptive v-sync with tearing
    * xbox one x resolution mode: dynamic 2016p (not a typo), sticks alright to 30fps, adaptive v-sync with tearing
    * xbox one x framerate mode: 1080p, averages 56fps, adaptive v-sync with tearing

    *ps4: 1080p, sticks pretty well to 30fps, full v-sync, no tearing
    *ps4 pro resolution mode: checkerboard 1872p, sticks excellently to 30fps, full v-sync, no tearing
    *ps4 pro framerate mode: 1080p, averages 51 fps, full v-sync, no tearing

    e hani senin xbox'unun gücü? tomb raider lansmanını tanıtımını senin yaptığın, senin konsolunda mükemmel çalışacak bir oyun değil miydi? aradaki 150p farka mastürbasyon yapabilirsiniz tabii ki, ama screen tearing bayağı baltalar gibi duruyor benden söylemesi. xbox'un vizyonsuzluğuna değinmiyorum bile burada. checkerboard'a geçip görüntüyü 2160 yaparlar, hatta arta kalan güçle textureları onu bunu geliştirecek dolu kaynağı kalır elinde ama dynamic 2016p daha önemli tabii ki :)

    framerate modda da 5 fps fark varmış bak. e siktir et god of war'u spider-man'ı bloodborne'u olm o zaman tomb raider'da 5 fps var napıcan o kadar oyunu.
  • playstation 4 pro sahibi bir vatandaş olarak, 55 inç 4k samsung televizyonumda, kâh koltuğa uzanarak, kâh kıçımı devirip yatarak, witcher 3'den, arkham night'a, fifa'dan, god of war'a, uncharted'dan, metro serisine, oradan da battlefield 1'e kadar her oyunu canavar gibi oynuyorum. sikmişim native 4k'sını, sikmişim 60 fps'sini.

    bu konsolun bana yaşattığı oyun keyfini ve benzer kaliteyi verecek bir pc'yi 2 katı fiyatına bile zar zor toplayacağımı biliyorken neden tercih etmiyeyim? neden gündüz pc başında yaptığım mesaiye akşam evde devam edeyim?

    hadi o 10.000 tl'ye topladığın oyun bilgisayarı ile ekimde rdr2 oyna da göreyim!!!
hesabın var mı? giriş yap