• diş hekimliği öğrencileri arasında taş ocağı ismi ile anılır.
  • hekimin yaptığı tedaviden çok hastanın uyguladığı oral hijyenle bir yerlere varılan bölüm. yolu bu bölüme düşen hastalara diyeceğim:

    dişini adam gibi fırçala, diş ipini kullan, ne sen uğraş ne beni uğraştır.
  • sayılı günün çabuk geçmediği, diş hekimliği öğrencileri için en nefret edilen stajlardan biridir. hastaneye başvurup muayenesi yapılan hastaları ilk buraya gönderirler. zira kayalaşmış, yosun tutmuş diştaşları temizlenmeden diğer tedavilere başlanmaz. hele bir de cavitron kullandırılmıyorsa, el aletleriyle çalışmak tam bir eziyettir.

    (bkz: modifiye kalem tutuşu)
  • periodontal dokuların ve periimplant dokuların anatomisi, fizyolojisi, histolojisi, biyokimyası, hücre içi biyolojisiyle ilgilenir.

    bu dokularda gelen hastalıkları meydana getiren lokal ve sistemik hastalıkları gözler.

    bu tip hastalıklardan korunmayı, teşhis ve tedaviyi araştırır.

    elde edilen sağlığın korunmasını amaçlar.
  • iki gündür istanbul içerisinde randevu alamadığım özel diş polikliniğidir.
  • ege üniversitesi diş hekimliğinde neredeyse herkesi bu bölüme yönlendiriyorlar gibi geliyor. benim tecrübem dişlerini şöyle fırçala haftaya da gel diş ipini anlatayım gibi bir yaklaşımdı, dalga geçiyorlar gibi bir durum. çünkü yönlendirilince diş etimde bişey var herhalde gideyim diyorsun zaman israfıydı. birde dişlere bir boyama yapıyorlar kendi fikrimce gram boyama gibi bir şey emin de değilim ve sonra o tamamen çıkmıyor dişlerinizden. vampirella olarak gezmek zorunda kalabilirsiniz çünkü sizinle ilgilenen bıdık diş hekimi öğrencisi bu bilgiyi size vermeyi unutabilir ve sizin toplantınız olabilir.
  • diş hekimliğinin, diş ve onu çevreleyen destek dokularının anatomisi, fizyolojisi, morfolojisi ve patolojisini inceleyen dalıdır.
    (bkz: peri+odonto+logy)
  • şu bölümün uzmanlığı nasıl 3 yıl oluyor anlamıyorum. kanaatimce cerrahi ve ortodonti gibi perionun da 4 seneye çıkarılması gereklidir.

    neredeyse tüm sistemik hastalıklarla ilintili olup da cerrahi kısmıyla birlikte oldukça major bir uzmanlık dalıdır.
  • sen gider ilk seans kavitron'la, sonra scaler'larla yok efendim gracey'lerle belini masada bırakarak hastanın diş taşlarını 3-4 seasnsta temizlersin, hasta 3 hafta sonra dolgu yaptırmaya geldiğinde o diş taşları o mandibular kesici dişlerden sana nanik yapar. işte o zaman ben napıyorum ya burada hissi vücudu ele geçirebilir, normaldir, sakin kalınmalıdır.
    tanım:diş hekimliğinin bir uzmanlık alanı.
  • odonto'nun (dişin) peri'sini (çevre dokusunu) inceleyen bilim dalıdır.
hesabın var mı? giriş yap