• efendim bugün bir amme hizmeti vermeye karar verdim. olur a perihan abla bölümlerini sıralı izlemek isteyen çıkarsa bölüm adları şöyledir:
    1.bölüm: çocuk bakıcısı (bu bölümdeki çocuklardan biri burçin terzioğlu)
    2.bölüm: yengenin sırrı
    3.bölüm: yankesici
    4.bölüm: yarışma
    5.bölüm: mutluluk atkısı
    6.bölüm: on milyonluk macera
    7.bölüm: mahalledeki araba
    8.bölüm: hırsız var
    9.bölüm: canım öğretmenim
    10.bölüm: beklenmeyen misafir
    11.bölüm: iftira
    12.bölüm : nisan bir
    13.bölüm: kuaför
    14.bölüm: yazlık bekçisi
    15.bölüm: almanyadan gelen baba
    16.bölüm: kaza
    17.bölüm: soba
    18.bölüm: saksı
    19.bölüm: veda

    bunlar dışında bir sürü bölüm olması gerek ama trt sır gibi saklıyor olsa gerek ki onlara hiçbir yerde rastlayamadım.
    bir de "hiçbir şey gizli kalmaz" adlı bir bölüm var ki o kaçıncı bulamadım.
  • türk dizi tarihinde durup durup teşekkür etmek istediğim yapımlardan birisi. bize verilmiş en sıcak hediyelerden biri...

    seksenli yıllarda doğmuş biriyseniz, hem seksenler hem de doksanların başı çocukluğunuza denk gelmişse, özlem duyduğunuz çok fazla şey var demektir bugün. üstelik bu özlemlerinizi yaşarken kayıt altına alamamış, videosunu çekememişsinizdir çoğu zaman. komşu oturmaları, sokakta çocukluk gülüşleri, gizemli macera oyunları, her şeyin azlığından, satın alınamamasından kaynaklı kıymet bilme durumu, bir kalemin, muzun, çikolatanın, elbisenin, sandalyenin bile daha değerli gelmesi, bakkallar, evler...
    işte bunların hepsini, üstünde dumanı tüten mayalı bir poğaçanın içine koymuşlar, üstü çörek otlu, susamlı. perihan abla böyle bir poğaça benim için. kenarları çiçekli küçük bir porselen tabakla önümüze getirmişler. etrafta dantel örtülü sehpalar, kapı eşiğinin önünde el örgüsü, renkli dilimli yuvarlak paspas, her yerde hanımeli. hayatın her yeri anne eli değmiş gibi.
    eski bölümlerini tekrar tekrar açıp izlemem bundan sanırım. perihan abla, benim jumanjim. açıldığı an tüm odayı, tadı, kokuyu değiştirir.

    ve aşkı en masumane halde hatırlatır...
  • bence espri dolu güzel bir diziydi.

    her bölününde geçen diyalog :

    - öyle deme periyannnn
    - ya nasıl diyiim şakir ?

    bir bölümünde geçen diyalog:

    - periiiiyaaaaaan, periiiiyaaaan
    - ne var şakir ne o öyle etfâiye gibi

    hafızasını kaybettiği bölümde
    - şakir, evlenince balayımızı kanarya adalarında yapalım
    - onun yerine bir kanarya alıp büyük adaya gitsek olmaz mı ?

    - öyle deme perihann . . . . . . . . hanımmm
    - ya nasıl diyeyim şakir bey.

    - şakir: ama perihan hanım bu mahalleden taşınamayız
    - per. : niye taşınamaz mışız
    - şakir: şöför ismet, bakkal osman amca, yıllarım bu mahallede geçti benim
    - ismet : hatırlama şakir, hatırlama, hatırlama şakir
  • belki inkar edenlerimiz olabilir, ama bizim kuşağın en sevdiği dizilerin arasında yer alan bir trt yapımıydı perihan abla. küçüktük ufacıktık o zamanlar, fazla kanal şansımız yoktu. kandemir konduk ilginçtir geçer akçeydi o zamanlar. herkes sevgi dolu değildi kuzgıuncuk'ta ama. bu nedenle her zaman bir problem çıkardı. ve pelerinsiz süper kahraman perihan abla, hep bir şekilde problemleri çözerdi. şu an `hayat bilgisi'nde izlediğim afet hoca, sanki perihan abla'nın büyümüş, yaşlanmış hali gibi gelir nedense bana. öyle de güçlü bir etkisi vardır yani üzerimde. garip...
  • nisaaaan biiir nisaaaaan biiiir
    nasıl aldandın şakiiiiiiir

    gibi bir başka bölüm şarkısı daha vardır ki bana şunu hatırlatır:"keşke beynimin bir reycyle bin'i olsa ya da gereksiz bilgileri shift delete yapabilsemm..."
  • ahalinin nostalji adına el üstünde tuttuğu bu dizinin bir de karanlık yüzü var.
    bilindiği gibi dizinin yükü perran kutman'la şevket altuğ'nun sırtındaydı. bilhassa şakir tiplemesi dizinin popülerliğinin temel sebebiydi. şevket altuğ bu yüzden ve haklı bir şekilde perran kutman'a ödenen ücretin aynısını talep etmişti yapımcılardan. bu sebeple diziden kovulmuştu. buraya kadar her şey normal.
    diziden bir oyuncu ayrılırsa genelde ne yapılır? öldü denilir, ne bileyim patron almanya'ya yolladı denilir, hasta babasının yanına memlekete gitti denilir. hiç unutmuyorum şevket altuğ ayrıldıktan sonra yapılan açıklama şakir'in adana'da bir pavyon kadınına aşık olup onunla dost hayatı yaşaması, bir nevi "pezevenk" olmasıydı. hatta yerli yersiz "ne şerefsiz ne namussuz adammış meğerse, pavyon kadınıyla dost hayatı yaşayacak kadar aşağılıkmış" gibi dizi senaryosuyla hiç alakası olmayacak şekilde şakir'e giydirirdi şoför ismet, meraklı melahat falan. bu resmen bir karakter süikastiydi, şevket altuğ'un ilmek ilmek ördüğü seyirci gözündeki sempatisini yıkma çabasıydı. yapımcıların ve buna alet olan sanatçıların büyük utancıydı bu bence.
    neyse sonra özel televizyonlar çıktı da şevket altuğ seyircileriyle yeniden buluşma şansı yakaladı.
  • ben de izlerdim bu diziyi. gülümseyerek anar ve tüm ayrıntılarıyla hatırlarım. misal, şoför ismet'in taksisinin plakası bile aklımda: 34 ak 701. eminim bundan. özkan turgay'ın cırtlak kızlar korosunun seslendirdiği ve konuyu pekiştiren o garip müziklerini de desturla hatırlarım.

    bugün mahalle mutlu
    çünkü düğünümüz var
    ama gelin-damat basurlu
    rahat oturamazlar

    tüm mahalle istisnasız temiz kalpliydi. mükemmel insanlardı. sanırım bu nedenle herkesin başı sıkışırdı ve kimin başı sıkışsa koşardı perihan abla. şevket altuğ, yani şakir ayrılınca solup gitmişti dizi. bu da bir gerçek. commodere 64 ve amiga oyunlarının insanı eski günlere götürmesi gibi dizinin şimdiki zamandaki etkisi. yalnız ciddi ciddi kandemir konduk’a mahkum edilmişiz bir zamanlar. etimiz de onunmuş kemiğimiz de. bunu hatırladım, ürperdim birden. ne fena.
  • 86-88 arası çekilmiş ve annemin favorisi olan dizi idi. ben doğduğum yıl yayınlanmış ilk, çok hatırlamıyordum konusunu vs. annemin anlattığı kadar.
    şimdi trt tekrarlarına bakıyorum da, adamlar "şerefe" lafını sansürleyerek yayınlıyorlar diziyi. şerefe lan şerefe. 35 yılda ülkenin değişimini gör işte.

    içki içmeyi modernlik simgesi sandığımdan değil, sansürün geldiği noktadan dem vuruyorum burada. götünden anlamaya meyilli bir insansanız mesaj kutumu yesillendirmeden onu bir düşünün önce.
  • 8 ekim 1986 tarihinde yayınlanan ilk bölümüyle başlayan dizi, 3 temmuz 1988 tarihinde yayınlanan 74. bölümüyle final yapmıştır.

    bölüm isimleri ve yayın tarihleri için tık. link cortlamışsa buraya tık.

    dizinin bölümlerine youtubedan ulaşabilirsiniz.
  • tekrarı olsa en baştan seyredeceğim dizi..
    bir ara 9- 10 yıl kadar önceydi sanırım trt 5 te yayınlanıyordu gece saat 2 de falandı. o dönem üşenmeyip oturup seyrederdim şimdi olsa aynı hareketi tekrar yapabilirim o potansiyel mevcut...
hesabın var mı? giriş yap