• 2009 yilinda kurulmus fransiz parfum markasi. cok yeni olmalarina ragmen son 8 yil icinde inanilmaz bir cikis yakaladilar ve artik dunyada nis parfum denince akla ilk gelen markalarin arasinda geliyor. logolarinda 1743 yaziyor ancak bunun sebebi esinlendikleri donemin 18.yy fransasi olmasi. markanin kurucusu o donemi parfumerinin altin cagi olarak tanimladigi ve o donemki fransiz krali louis de parfume olan ilgisi ile bilindigi icin hem isim hem de logo olarak oradan ilham almis. marka adini kralin konakladigi marly satosundan aliyor. her ne kadar creed gibi dogrudan tarihleri ile ilgili yalan soylemeseler bile logoda 1743 yazmak markayi arastirmayanlar icin aldatici bir durum. parfumlerini begensem bile durum boyle. gecenlerde arkadasimla da parfum hakkinda konusurken uzun zamandir parfum hakkinda yazmadigim aklima geldi ve islerimin arasinda bunu da yapayim dedim. daha once benzeri bir marka yazisini creed icin yazmistim ve hazir kisa girerken de kis parfumleri ile meshur olan parfums de marly hakkinda yazmak istedim.

    markanin tarihi cok yeni ama inanilmaz bir cikis yakaladilar. bunu da yaklasik 6 yil once youtube ustunden parfum influencerlarina yaptirdiklari reklamlara borclular. eminim bir cok kisi jeremy fragrance ve pegaus ovgusu sayesinde bu markayla tanisti. oncesinde belli parfum topluluklarinda konusulan bir marka olmasina ragmen bu ovguler ile populerligi bir anda firladi. bence gayet dogal bir durum cunku nis bir parfumcu olmalarina ragmen parfumlerinin neredeyse tamami genis kitleye hitap edebilecek cinsten. nis parfumlerde normalde cok spesifik bir nota veya amac olur ve sadece o kucuk noktayi arayanlar tarafindan begenilir(zaten nis denmesinin de sebebi bu). mesela dag evinde somine basinda oturup, arkada kestane piserken ickinizi yudumladiginiz anin kokusunu yakalamaya calisir parfumorler(margiela-by the fireplace). eger siz oyle bir koku aramiyorsaniz begenmezsiniz ama marka o kucuk kitleye bu duyguyu yasatmayi amaclar. marly ise bunun aksine gunumuzde cikis yakalayan bir cok diger nis marka gibi genel begeniye hitap etmeye calisan kokular uretiyor. bu da dogal olarak markanin taninirligini artiriyor ve dior, chanel gibi daha genel begeniye hitap eden markalar ile ayni kulvarda yarismasini sagliyor.

    genel begeniye hitap edip insanlar tarafindan tutulsa da begenilmeyen noktalari da yok degil. bunlardan ilki yukarida bahsettigim konunun bir sonucu olarak nis parfum komuniteleri tarafindan begenilmemesi. bu komunitelerde insanlarin onemli bir kismi snob tanimina tam uyan inanlar. dunyanin en guzel parfumlerini de getirseniz eger kokusu genel begeniye hitap eden cinsteyse begenmedim diye gecebilir. zamaninda en cok satan parfumlere de ayni tepkiyi veriyorlardi su anda populer olanlara da. aradiklari cok spesifik veya farkli bir koku oldugu icin boyle genel parfumlerle tatmin etmek zor olabiliyor.

    ikinci bir nokta ise fiyatina gore performansi. kokulari begenmis olabilirsiniz ama bir cok kokusu uzun sure tende kalmasina ragmen yayilim gostermiyor. asagida daha detayli bahsedecegim ancak en sevdigim parfumlerden olan herod'i sikip arkadaslarimla bulusmustum. saatler sonra kalkip vedalasirken sarilinca kokuyu farkedebilmislerdi. kokuyu cok begendiler ama saatlerce ustumde olan parfum neredeyse kimse tarafindan hissedilmedi. genis bir yerde oturmamizin da etkisi vardir elbet ama yine de tobacco vanille gibi 1-2 kere sikinca neredeyse tum odayi dolduran kokular varken bunun performansi zayif kaliyor. ha ben zaten parfumumle insanlari rahatsiz etmeyi seven birisi degilim ancak en azindan daha farkedilebilir olmasini isterdim. ozellikle bu kadar yuksek fiyat verilince onemli bir kesim parfumun rahatlikla farkedilebilir olmasini istiyor. bu zayif yayilim tum parfumlerinde olmasa bile sikayet edilen bir konu. buna ek olarak son zamanlarda gordugum kadariyla bir kalicilik sorunu da baslamis. yorumlarin cogu pandemi sonrasinda aldiklari kokularin tenlerinde daha az kaldigini soyluyor. pandemi ile olusan hammadde sorunu etkilemis olabilir ancak henuz uzun vadeli deneyimleme sansim olmadi. dior homme fiyatinda olsa cok sikayet edilecek bir konu degil ama bu fiyatlarda daha iyi olmasi beklenen noktalardan.

    ucuncu ve son nokta ise parfumlerin orijinal olmamasi ve diger parfumlere benzerligi. neredeyse tum marly kokularina benzer baska kokular bulabilirsiniz. bunlarin bazilari daha onceden yapilmistir, bazilari da marly'nin basarisini gorup onu kopyalamak istemistir ancak genel olarak tum kokularin benzeri var. hem daha ucuz hem de daha pahali markalar da benzerlerini bulabiliyorsunuz ve markayi begenmeyenler de bu alternatiflerin daha basarili oldugunu soyluyor. hatta markayi zara gibi klon parfumler uretmekle sucalayanlar bile var. bu noktada katilamiyorum cunku parfumeride belli trendler var ve parfumler digerlerinden esinlenebilir ve belirli degisiklikler yaparak farkli noktalari vurgulayabilir. zaten cok limitleyecek olursak orijinal denecek parfum sayisi 30u gecmeyecektir. parfumler elbet birbirine belirli derecelerde benzeyecek.

    ama yine ayni noktada katildigim bir elestiri de var bu da parfumlerin yapisinin orijinal olmamasi. parfumeride son 15 yilin trendi tatlilik oldu ve marka bunu baska sekilde yapiyor. vanilya, bal, meyve, karamel gibi sayisiz yontem var. ancak genel trendin gece disariya cikarken, cluba giderken kullanmaya daha uygun tatli parfumler oldugu bir gercek. marly de bu trendden muzdarip. tum kokular bir sekilde uretilip sonrasinda bunu nasil daha tatli yapabiliriz diye dusunulmus gibi geliyor. boylece de markanin kokularini hem birbirne benzetiyor hem de uretilen diger 100lerce parfum ile benzerlikler yasamasina neden oluyor. marly bu tatliligi vanilya notasiyla veriyor ve populer parfumlerinin neredeyse tamaminda var. parfumlere aliskin olmayanlar ve sadece kisa sure koklayanlar icin bunlari birbirine benzetmek gayet dogal cunku hepsi ayni dnaya sahip.

    bence bu noktalarda creed ile mukemmel bir uyum gosteriyor. eskiye tutunma olsun, fiyatlarinin gereksiz yuksek olmasi olsun ve nis komintesi tarafindan elestirilmesi olsun, ikisi de payini aliyor. isin ilginc yani ise bence bu iki marka birbirine harika bir tamamlayici. nasil ki creed yaz parfumlerinde basariliysa, marly de kis parfumlerinde cok daha basarili. en begendigim parfumlerine baktigim zaman hep kislik olanlar oldugunu goruyorum. ayni zamanda iki markayi da sadece siselerine bakip tanimak mumkun.

    simdi ayni creed'de yaptigim gibi denedigim parfumlerine olan yorumlarimi yazayim dedim. hazir kis gelmisken, yeni yila dogru almak isteyenler acisindan da bir rehber olabilir.

    layton: markanin acik ara en bilinen parfumu. hatta isim olarak markanin onune gecmis durumda denebilir. bunun sebebi de marly'nin en az nis denecek kokularindan birisi olmasi. genel begeniye cok acik bir koku ve populerliginin arkasinda yatan sebep de bu. tabi bunda kadinlardan en cok ovgu alan parfumler diye pazarlanmasinin da etkisi buyuk. markanin bir klasigi olarak vanilya notasini aliyorsunuz ancak ona meyvesmi notalar ve lavanta eslik ediyor. bence yaz aylari haricinde her mevsime gider ama kistan ziyade sonbahar ve mart-nisan aylarinda kullanmak daha uygun olacaktir. yasadiginiz yere gore degisir ama daha hafif kokulara gecebilirim artik dediginiz havalar geliyorsa artik layton donemi gecmis demektir. yas olarak 20ler ve 30lara cok uygun, tam bir genc erkek kokusu. exclusif versiyonu ise daha odunsu ve animalic bir yapiya sahip ve bu tarz yapida olan parfumler bana asiri hitap etmedigi icin benim tercihim orijinali. ama daha maskulen duran kokulari sevenler exclusif versiyonunu sevecektir. performans olaraksa beklentinin altinda kalabilir. kaliciligi fena degil ancak farkedilebilirligi bir sure sonra dusuyor.

    herod: tatli tutun kokularini cok seven birisi olarak markada hala favori parfumum bu. ozellikle tutun ve vanilya kombinasyonu parfumeride en sevigim nota birlesimlerinden birisi. burada tutun ve klasik olarak vanilya on planda ancak tom ford'un aksine daha hafif bir sekilde kullanilmis. tv daha baharatli ve in your face denebilecek bir kokuyken burada daha samimi diyebilecegimiz bir yaklasim var. bu acidan begeniyorum ama bir tv kadar kompleks koku beklemeyin. onu saglamiyor, saglamaya da calismiyor. bence yine genel begeniye uygun bir parfum ancak layton'in seviyesine yaklasamiyor yapisindan dolayi. bu daha kis aylarina ve hatta aksamlara uygun bir koku. sonbahar aksamlarinda bile agir kacma ihtimali var. performans olarak ise cok degisik. benim tenimde uzun sure kalabiliyor ancak yayilimi bu yapida bir kis parfumune gore zayif. son siselerinde ise performasinin cok dustugu soyleniyor. elimdeki siseye devam ettigim icin bir yorum yapamam ancak dikkat edilmeli.

    pegasus: internet dunyasinin bu markayla tanismasini saglayan koku bu. sonrasinda populerligi gorece dusmus olsa bile marly bu parfum sayesinde su anda oldugu yere geldi. bu da yine vanilya tabanli bir ama bu sefer badem eslik ediyor. boylece de daha hafif tarafta kalabiliyor. bu tarz yiyecek kokularini andiran parfumlere gourmand denir. pegasus bir gourmand kokusuna gore hafif ama normal bir parfume gore agir kacacaktir. erkeklere yonelik pazarlama yapilmasina ragmen markanin en unisex kokulardan birisi. yine de daha maskulen tarafta. son zamanlarda bu parfume olan sevgim biraz azaldi cunku cok sentetik gelmeye basladi kokusu. diger kokulara hala guzelmis bu derken buna elim cok gitmiyor. bence hem yas kitlesi hem de kullanim ortami acisindan layton ile benzerlik gosteriyor. ayrica bunun da layton gibi exclusif versyionu var. daha odunsu bir yapiya sahip ve bazilari badem notasi daha az belirgin oldugu icin pegasus'u begenmeyip exclusif versyionunu begenebiliyor.

    carlisle: son 2-3 yil icinde deneyip begendigim ve kullandigim bir parfum oldu bu da. markanin o daha karanlik ve cekici denebilecek parfumler ureten yapisina cok uygun bir vanilya ve paculi kokusu. ustune boozy denebilecek bir havasi da olunca bana gayet uygun oldugunu farkettim. ancak begenilmyecek yanlari da var tabi. ilk olarak cok guclu ve bogucu gelebilir. eger hafif parfumler begenen biriyseniz diger marly parfumleri bile bir nebze uygun olabilir ancak carlisle agir bir koku. bunun bir etkisi olarak da kaliciligi ve farkedilirligi cok iyi. tende uzun saatler kaliyor ve kokuyu almak icin kimsenin dibinize girmesine gerek kalmiyor. bence bu yuzden de tam kis aksamlarina uygun bir koku. bana gore herod ile benzer bir havasi var ve ikisini birden begenme ihtimaliniz yuksek. herod'dan daha guclu bir parfum istediginiz ortamlarda kullanima uygun bence. yas olarak yine 20ler ve 30lar derim cunku markanin musteri kitlesi zaten bu.

    oajan: markanin yine sevdigim kokularan birisi. hermes'in ambre narguille parfumunden fazlasiyla esinlenmisler ancak hermes daha unisex bir kokuyken bu erkeklere yonelik bir koku olmayi basarmis. hermes'i normalde cok begenirim ambre narguille'nin daha maskulen yapilmasi hos olmus. tabii ki de koku hermes kalitesinde degil ama gayet basarili bir alternatif bence. koku diger marly parfumlerinin aksine vanilya yerine tarcin etrafinda donuyor. tarcin notasi ozellikle son 2 yilda kilian angel's share ile cok populer oldu ve angel's share oajan ile sikca karsilastiriliyor. burada saydigim 3 parfum de bunu cok basarili ve farkli sekillerde islemis ancak oajan'da bal ile beraber bulunmasi guzel bir tatlilik katiyor parfume. tam bir noel kokusu. hatta marly bunun daha guclu bir versyionunu her yil noel donemlerinde ozel diye cikarip satsa cok iyi para kazanabilir. hem doneme uygun hem de insanlarin rahatca begenebilecegi bir koku.zaten bu tarzin yakin zamandaki popularitesi de bunu kanitlar nitelikte. yine kis donemine ve ozellikle aksamlara uygun. performansa gelecek olursak bence tende en uzun sure kalan marly kokularindan birisi ama yayilimi kisiden kisiye cok fark gosterebiliyor. ozellikle son zamanlarda formulasyonunun degistigini duydum 1-2 yerden ancak arkasinda dogruluk payi var mi bilmiyorum.

    habdan: oajan ile ayni seride cikan bir parfum. ancak populerligi ondan cok uzakta ve bence markanin underrated denebilecek tek parfumu. diger parfumler ya gereginden fazla on plana cikiyor ya da yeterince biliniyor ama bu koku digerleriyle beraber anilmasi gerekirken resmen uvey evlat muamelesi goruyor. kokuda mur ve karamel on plana cikiyor ve marly dnasina alisiksaniz size tanidik gelecek bir havasi var. maskulen bir koku ayni zamanda. performans olarak basarili ama tene biraz daha yakin duruyor. ondan daha ozel anlarda kullanmalik bir koku diyebiliriz.

    althair: markanin denedigim en yeni parfumu. zaten bu yil cikti ve yine bir klasik olarak influencerlar araciligiyla dunya capinda tanitimi yapildi ve inanilmaz bir hype olusturuldu. koku olarak cok tatli bir vanilya diyebiliim. hatta bana gore biraz fazla tatli. normalde marly bunu baska notalarla dengelerdi ama bu sefer zaten tatli hava veren vanilyayi baska tatli notalar ile beslemisler. bu acidan designer diye adlandirilan armani, jpg gibi markalarin cikardigi kokulari andiriyor daha cok. tabi bunda markanin genis kitleye hitap etmesinin de istegi var ama burada biraz fazlaya kacmislar. o acidan fiyatina gore sunduklarini cok begendigimi soyleyemem. erkeklere yonelik tanitiliyor ama unisex kullanima uygun gayet. sisesine sahip olmadigim icin performansi konusunda konusamiyorum. diger meshur parfulmlerinin cogu gibi bu da sonbahar ve kis aylarinda kullanmaya yonelik.

    kalan: herhalde bu markanin insanlari ikiye en cok bolen kokusu budur. marly normalde armani gibi herkesin sevecegi parfumler uretirken sanki niche oldugunu hatirlamis da bunu cikarmis gibi bir havasi var. benim de cok begendigim soylenemez. ozgun ve farkli bir koku ancak marka boyle isler yapmaya alisik olmadigindan midir nedir bence olmamis. tanimlamayi tam nasil yaparim bilmiyorum ama topraksi bir portakal kokusu ve baharatlarin karisimini andiriyor ancak bunu yapis yolu cok sentetik olmus. ha parfumun olumlu bir yani var o da cok guclu olmasi. eger kokuyu begendiyseniz cok sansilisiniz cunku gercekten cok iyi bir performansa sahip.

    godolphin: tam bir modern deri kokusu. ancak benim acimdan markanin en begenmedigim kokulardan birisi cunku deri parfumlerini cok begenmiyorum. ancak bu tamamen kisisel gorusum cunku sunmaya calistigi seyi sunmakta cok basarili. mesela kalan amacini tam yerine getiremiyor ama godolphin bir deri kokusu olarak islevini gayet iyi yapiyor. deri kokularini tercih etmedigim icin de bana guzel gelmiyor dogal olarak. deri kokusunu seven biriyseniz bu parfum cok basarili gelecektir. kokuda deriye meyvemsi notalar ve safran eslik ediyor. performans olarak baktigimiz zamansa kaliciligi cok iyi, yayilimi da ortalama ustu diyebilirim.

    haltane: yine modern parfumerinin tom ford'un oud wood'u ile baslayan oud notasini hafifletip daha sevilebilir ve kullanilabilir hale getirelim orneklerinden birisi. tatlimsi bir oud kokusu. tam odunsu kokulari ve ozellikle oud kokusunu ozunde cok bogucu bulan birisi olarak sevdigim bir trend. ondan bu parfum de digerleri kadar olmasa bile begendiklerim arasinda yerini aldi. ancak bu da initio'nun oud for greatness parfumunun marly yorumu gibi olmus gercekten de. bence odunsu yani daha fazla ama onun disinda gayet benzerler. hatta biri varsa digerini almaya gerek yok bile denebilir. bildigim kadariyla ikisinin de sahibi ayni firma, yani kopyalamanin otesinde bu tutan kokuyu bir de soyle yorumlayalim denmis bile olabilir. eger kislik olarak aromatik odunsu kokulari seviyorsaniz gayet seveceginiz bir parfum. sadece piyasada bu tarz kokularin cokca bulundugunu unutmayin.

    bunlar kislik parfumlerdi. zaten markanin asil bilinirligi bunlarda yatiyor ancak tabii ki de yaza ve ilkbahara uygun olan kokulari da var. bunlar yine guzel diyebileceginiz kokular olmasina ragmen hem daha basitler hem de fiyatini karsilamiyor. yine de biraz ornek vermek gerekirse

    percival: yazliklar icinde en populer olan parfum. mont blanc legend ve abercrombie fierce parfumlerine cok fazlasiyla benziyor. sisesini alanlar normalde cok daha ucuza alabilecekleri kokuya herod ile ayni parayi verdiklerini kabul etmemek icin bunun cok daha sofistike ve derinligi olan bir parfum oldugunu soyleseler bile gercek bu. ustune markanin cok atesli bir hayran kitlesi olunca elbet degisik sekillerde savunuluyor. guzel bir yaniysa kopyaladigi parfumlere gore performasinin daha iyi olmasi. ha tabii ki mont blanc olani alip yaninizda 5mllik kucuk bir siseye gunluk olarak doldurup gezerseniz hem cok daha ucuza gelir hem de performansi daha fazla alirsiniz.

    sedley: markanin en yazlik parfumu. limon ve nane ile gayet guzel bir koku sagliyor ancak percival gibi bu da cok siradan bir koku. tam bir karsiligini bulamiyorum ama ozgun veya komplike degil. tabii ki yine genel begeniye cok yonelik bir koku ancak diger parfumlerin 3 kati fiyatina satilinca insan farkli bir hava bekliyor ve bunu saglamaktan uzak. performans olarak da diger marly parfumlerinin gerisinde ancak limonlu yapisini dusundugumuz zaman gayet normal bir durum. ayni percival gibi farkli alternatiflere yonelmek daha iyi olur.

    greenley: eski adi sutton. neden bu kadar kisa zamanda degisime gittiler bilmiyorum ama diger 2 yaz parfumu icin gecerli olan bunun icin de dogru. genel begeniye yine cok uygun bir koku ama kesinlikle fiyatini hakedecek bir koku degil. elma kokusu olarak baktigimiz zaman basarili. elmayi destekleyici notalar iyi secilmis ve guzel bir uyum saglamislar. yazin gun icinde rahatca kullanabileceginiz kokulardan. eger spreyi abartmadiysaniz acilis sonrasi insanlari da rahatsiz etmeyecektir. performans olarak da ortalama bir yaz parfumu kadar yayiliyor ancak kalicigili orta ustu iyi arasinda diyebilirim. illa marlynin bir yaz parfumunu deneyecegim diyosaniz tercih bu olmali.

    galloway: marly'nin en guvenli yaz kokusu. her ortamda kullanilanilinecek, basit, temiz ve guzel bir havasa sahip parfumu. lalique white benzeri oldugu ve yuksek fiyatina gore iyi bir performans saglamadigi icin yine bence alinmasina gerek olmayan kokulardan biri.

    perseus: ben yaziyi yazdiktan sonra cikti piyasaya. fena bir koku degil. terre d'hermes eau givree'ye benzetiliyor. katiliyorum da. fena olmayan bir narenciye ve odunsu parfum olmus. zaten terre d'hermes tarzini begenen biri olarak bu noktayi sevdim. bvlbari tygar sagolsun greyfurt bu tarz yuksek kalite parfumlerde bolca kullanilmaya baslandi. bu da onun orneklerinden birisi. tam yazlik ve baharlik bir koku. performans olaraksa sinifina gore basarili. kaliciligi uzun yayilimi da bir yaz parfumunde olmasi gereken seviyede. ofis kullanimina en uygun marly parfumlerinden birisi. zaten terre is icin en uygun kokulardan. ona benzeyen bir parfumu de boyle olmasi dogal. ancak eksi noktasi digerlerinde oldugu gibi fiyati. $200 ustu bir parfumden ziyade hermes, dior, chanel gibi markalarin fiyat bandina yakin bir koku gibi. zaten bu markalar o fiyata cikarsa rahatca alinabilir bir koku derdim ama fiyatindan dolayi diger yaz parfumlerinin kaderini yasiyor bana gore. zaten oyle bir ozelligi de yok. kokladigim zaman bunu taniyorum ben diyebilirsiniz. eger tutarsa zara rahatlikla bir klonunu yapar gecer. bir de sisesinin rengini cok begenemedim. althair ile benzer bir havada oldugu icin amberli bir koku sandim basta hatta. daha saydam bir sise secilse daha iyi olabilirmis bence.

    parfumleri anlatmaya gecmeden once soylemistim marly nis gozukmesine ragmen oyle degil diye elestirilir diye. deginmek istedigim nokta neredeyse tum parfumlerinde ama ozellikle yaz parfumlerine gozukuyor. genele hitap eden, cok da riskli olmayan kokular. bence bu kotu bir durum degil ama nis parfum tutkunlarinin sevecegi bir durum da degil elbet. marly bence bu noktada tom ford private blend, dior privee ile ayni seviyede. premium designer olarak tanimlanacak bir marka. biraz terminolojik olarak bakacak olursak da masstige olarak tanimlanabilir. ancak bu gruba gunumuzde niche parfum uretimi yapan buyuk markalarin onemli bir kismini koyabiliriz: creed, mfk, kilian, xerjoff, initio gibi. bunlar hem luks olup veya en azindan luks gozukup kitlelere hitap eden markalar. bence marly gayet guzel tanimlaniyor bu sekilde. ha niche komuniteleri bunu hakaret olarak kullanir genelde orasi ayri bir konu.

    bunlar arasindan ben yazlik olanlari sise olarak hic almazdim ki almadim da zaten. sample olarak denerseniz gayet yeterli. digerleriylse begendiginiz durumda sise olarak alinmayi hakeden kokular. bende su anda herod, carlisle, oajan ve layton sise olarak var. ozellikle ilk ucu hem niche parfum kalitesinin hakkini veriyorlar hem de uzun sure boyunca sikilmadan kullanilabilecek kokular. tabii ki parfum ve koku cok subjektif bir mesele ondan size gore fiyatina degmeyebilir. bir de layton'i sise olarak almak uygun olacaktir. diger ucu kadar derinlikli bir parfum olmasa bile hem genel begeniye acik olmasi hem de farkli alanlarda kullanilabilir olmasi dolayisiyla dolaplarda bulunmasi iyi olur diye dusunuyorum. yine de digerlerinin gerisinde bence. bu onerilerim kisinin zevkine gore degisir tabii ki. ben tatli baharatimsi kokulari cok sevdigim icin onlara yoneliyorum ama siz deri seviyorsaniz dogrudan godolphin'e yonelebilirsiniz. deneyip gormek boyle pahali alisverisler yaparken en iyisi.
  • ilk olarak herod'u denedim kendilerinden. gerçekten müthiş. tek kelimeyle bayıldım. sırada layton var onu da alacağım kısmetse.
  • layton ve oajan sahip oldugum, oldukca kaliteli parfumler yapan niche marka. layton, herod, pegasus, carlisle en cok konusulan parfumlerindendir.
  • her ay giyime ciddi para harcayan ve en pahalı zevki giyim olan bir erkek olarak son zamanlarda niche parfüm bağımlılığına kapıldım. beymen’de bu markanın layton isimli parfümünü deneyip aldım. animalic ve maskülen bir tarafının olması hoşuma gitti tam benlik koku
  • carlisle. müthiş bir koku, vanilya ve baharat baskın odunsu bir parfüm.

    sıktıktan belli bir süre sonra tatlılık geliyor parfüme, her yönüyle harika. çok fazla sıkmayın, performansı güzeldir.
  • delina almak isteyip alamayanlar aşağıda listelenmiş olan kokulara yönelebilirsiniz. bu iyiligimi unutun :)

    chanel coco mademoiselle
    chanel coco noir
    narcisco rodriguez açık pembe olan
    ck beauty
    noa
    naomi campbell
  • kör alış yapılmaması gereken niş parfüm markası.
    ben yaptım sakın siz yapmayın.
  • meliora'sını geçenlerde edinmiş oldum bakın yok böyle bir şey... bu kız bambaşka bir şey olmuş. açılıştaki o red berryler zaman geçtikte orta notalarındaki ylang ylang ve vadi zambağının eşsiz kokusunu vermeye başlayınca beni bu diyarlardan alıp,duru güzelliklerin olduğu bir bahçeye götürüyor. sanki bu bahçede soft renkli çiçekli elbisemi giymişim de huzurlu huzurlu dolaşıyorum ama bir yandan da içim kıpır kıpır. saflık duruluk masumluk masumluğun içindeki o zarif ama bir o kadar da seksi hissettiren başımı döndüren bir şişe olmuş bu kız.

    parfums de marly'den ikinci parfümüm şimdiye kadar beni üzmeyen bir marka kendisi.

    lütfen hemen bitme güzel kızım...
  • markaya ait herod parfümü , tütün notasının parfüm içinde nasıl güzel işlenebileceğini bana gösterip hayran bırakmıştır. bu kadar geç keşfettiğim için üzgünüm.
  • bir gün parayı vurursam greenley kokusunu alacağım marka

    ama şu öğrenci halimle bu lükse sahip olduğumu hiç zannetmiyorum :p
hesabın var mı? giriş yap