• paraben içermediğini bas bas bağıran markaları kullanırken de çok rehavete kapılmayın, zira paraben içermeyen üründe maraben vardır, zaraben vardır. kozmetik ürün koruyucu katkı maddesisiz olmaz, olan da rafta bozulur, bakteri üretir.

    tanım: dedikodu kurbanıdır.
  • parabenler ve meme kanseri ilişkisi son olarak 2008 yılında aşağıdaki çalışmada araştırılmış, kronolojik olarak o zamana kadar yapılmış 59 adet çalışmanın tamamına dayanarak bir sonuç incelemesi yayınlanmıştır. bu incelemeye göre parabenlerin meme kanseri ile ilişkisi olduğuna dair bilimsel olarak kabul edilebilir bir bulguya rastlanmadığı ve parabenlerle kanser ilişkisinin araştırma değerini yitirmiş bir konu olduğunun anlaşıldığı şeklinde bir sonuç metni yayınlanmıştır. doi : 10.1684/bdc.2008.0679

    fakat medyada parabenlerle ilgili ilk iddia popülerliğini arttırmaya devam ettirmiş ve araştırma sonuçlarını yeteri kadar incelememiş hekimler arasında bile parabenler ile ilgili asılsız iddialar "fact" düzeyine ulaşmıştır.

    aynı yıl ama daha öncesinde sccp (europion scientific committie on consumer products) sccp/1183/08 kodlu bir bildirge ile metil ve etil parabenlerin tehlike arzetmesinin söz konusu olmadığını, butil ve propil parabenlerle ilgili çalışmalar yapılabileceğini şurda duyurmuştur.
  • 2004 yilinda ingiltere'de yayinlanan bir arastirma sonucuna gore meme kanserinin nedenleri arasinda olan kozmetik sektorunun kurtaricisi madde. arastirmaya gore kanserli hastalarin goguslerinden alinan kitlelerde ciddi oranda paraben bulunmus. isin ilginc yani, surekli unlu kozmetik markalarinin rekabetcilerini suclamak icin ortaya attigi iddialara benzemeyen bir durum cunku parabeni akliniza gelebilecek her marka urunlerinde kullaniyor. yani birbirlerine camur atmak icin soyleniyor olamaz, kisacasi dikkat edilmesi gerekilen bir madde.
  • son zamanlarda satış stratejisine kurban giden canım koruyucum.

    öncelikle paraben nedir ? paraben genelde su bazlı ürünlerde kullanılan , üründe mikrobiyolojik üreme olmasını engelleyen, ürünü ışıktan ve nemin vermiş olduğu uygun üreme ortamından koruyan bir tür koruyucudur.

    bir kozmetik firmasında kalite güvence uzmanı olarak çalışıyorum, aynı zamanda arge biriminde de bir dönem bulundum. kimyagerim az çok konuya hakimim, baştan belirteyim.

    paraben , methythiazolinone grubu dediğimiz, kendisinin muadilleri çıkmadan önce, çok sık içeriklerde kullandığımız ve ürünü gerçekten ! bakın gerçekten koruyan bir hammadde idi.

    koruyucu dediğimiz malzemeler yaklaşık % 0,15 maksimum kullanılır, ve allerjik bir duruma sokması için , gerçekten içmeniz gerek. çok spesifik ve gerçekten çooook hassas cildinizin olması gerek, çünkü genelde kendi ürünlerimden biliyorum, hassas ciltler üzerinde test ettiriyoruz. muhtemelen alerjiniz esansa veya içerisinde kullanılan yüzey aktif maddenin cinsinedir.

    gelelim paraben nasıl kalktı, malum alternatif koruyucu firma, agresif bir hareketle, bildiğimiz büyük , zincir marketlere ürün üreten markalara, drug store ürünlere claim ekletti. bu koruyucuyu kullan, ve üzerine paraben free yaz dedi. isim veremem üzgünüm.

    kimse ne olduğunu bilmiyordu, neredeyse doğru dürüst yapılmış bir klinik çalışması yoktu, ama kadınlarımız naptı? paraben free tatlım, onu kullan diyerek, nolduğunu bilmeden, aslında koruyucusu yetersiz, belki de mikrobiyolojik üreme olan ürünleri yüzlerine boca etti.

    derken bir çok firma bu değişikliği kopyalamaya başladı.

    ürünlerin açıldıktan sonraki korunma süreleri düştü, ışıktan etkilenmeleri arttı.skt süreleri öne çekildi.

    ıslak mendil firmaları ürünü sırf korumak için, paraben kullanmadı ama analiz yapıldığında ortaya çıkmayan bir ürün diye,formaldehit kullandı. ( çünkü paraben harici kullanılan hammadde ürünü korumuyor. )

    nihai müşteri ise sonuçtan memnun, ürünlerin skt si öne çekildiği için, daha sık süreli ürün satmaya başladı.

    bu tarz şeyler satış stratejisidir arkadaşlar, yemeyin.

    bir ara animal test free olayına da el atıp yazacağım.
  • bilimle alakalı bir insan değilim, o yüzden paraben hakkındaki iddialar hakkında bir araştırmam falan yok. ancak bu iddialar konusunda diyebileceğim şey şu, bir arkadaşımın annesi patoloji profesörü ve kendisi paraben içeren ürnler kullanmamam konusunda beni uyardı, tabii o da dikkat ediyor aldıklarında paraben olmamasına. aksi ispatlanana kadar koca doktorun dediklerine çamurdur, dedikodudur dememeyi tercih edeceğim ben, hani sizi de uyarayım dedim.
  • paraben adı kirlendi ya, piyasa puşt; içindekiler kısmında e218 yazsa ne anlayacan ey okur?
    diğer isimleri o kadar çok ki. nipagin görünce ne edecen?
    hiç koruyucu içermeyen ürünün raf ömrü kısa olur, o zaman fiyatı canını yakar, almazsın. o zaman bunları kullanamazsın. o zaman köye dönmen lazım. dönecen mi?
    paraben'de doğada zaten var olan bir madde, sorun maruz kalma miktarında.
    bu veya başka bir ürüne; "güvenlidir,valla bak, hiç korkmayın" diyene güvenmeyin. ama kullanmaya devam edeceksin o ayrı. marketten aldığın her şeyde bir şey var sonuçta.
  • (bkz: parabensiz)
  • çocuğum olana kadar adını bile duymadığım, sonrasında da heryerde karşıma çıkan madde. hadi kızımla ilgili şeylerde kasıp bulmaya çalışıyoruz parabensiz. ama parfümden,ilaca ,bütün kozmetiklere neye elimi atsam çıkıyor bu illet
    bilmemek daha mı iyiydi acaba...
  • bildigim kadariyla vichy, burt's bees, avene urunlerinde bulunmamaktadir. ancak her urunleri icin ayni sey soylenebilir mi bilemiyorum, yine de icerigine bakip, methylparaben, butylparaben gibi bilesikleri gormezseniz almakta fayda var. isin komik kismi, kadinlarin anti-aging icin kullandigi, tonla para verdigi bir cok markanin (estee lauder, roc, olay, chanel, lancome, nivea, hatta "organik" gecinen ve simdi hatirlayamadigim bazi markalar) muhteviyatinda parabenli bilesikler var.

    deodorant veya roll-onlarin icindeki aluminyum ve parabenin kanserojen oldugu ortaya ciktiginda bir doktor soyle demisti: "eger kadinlar bunlari koltukalti yerine baska bir yerleri icin kullaniyor olsaydi oraya yakin noktada da meme kanserinde gordugumuz tumorlere benzeyen tumorler gozlemleyebilirdik".
  • ilaç kapsamındaki çoğu akne kreminde bulunan madde. ha bu ilaçları kötü mü yapar? işte bu muamma. çünkü paraben gereksiz yere suçlanıyor, günah keçisi ilan ediliyor olabilir.

    kullanılmasında sakınca gerçekten var mı, kesinlik yok. ama işini gayet güzel yapan bir koruyucu. bunu koymasak da bir ürüne yine bir koruyucu koymak zorundayız. bu paraben olmaz da başka bir kimyasal olur. üstelik bunun masum olup olmadığını da bilemezsiniz.

    bir firma ''paraben şöyle kötü, böyle kanser yapabilme riski var ve bu yüzden bizdeki ürünlerde yok'' dedikten sonra başka firmalar paraben kullanırken -zararından emin olmadıkları halde- iki kere düşünmek zorunda kaldılar. sonunda maddenin suçluluğu kanıtlanmadan herkes parabensiz olmakla övünür oldu. eğer ki yüzüme bu kimyasal değmesin diyorsanız parabensiz ürün almak yerine hiç krem kullanmayın. yoksa paraben içermeyen ürün alıp içi rahat olmak, kendini kandırmak gibi oluyor sanki. her şeyde koruyucu olmak zorunda yoksa o beğenilmeyip az bulunan 6 aylık raf ömrü 2 haftaya düşüverebilir..
hesabın var mı? giriş yap