• lezzetinden değil de yeri dolayısıyla ve geçmişten gelen popülerliğiyle varlığını sürdüren mekan. 35 yıllık mazisi ve çarşının ortasında dükkan olunca öyle oluyor işte. çiğbörekle fazla haşır neşir değilim ama atatürk bulvarı'nda bulunan eskişehir çiğbörek evi veya hasan polatkan caddesi'nde bulunan kırım çibörekçisi'nin daha iyi olduğunu söylerler.
  • çibörekçilerin*en pahalısı ve şimdiye kadar denediklerim içinde en başarısızıdır. valiliğin arkasındaki sokakta komşu iki dükkan vardı, birinin adı temel çibörekti, o adamlar bile kat be kat güzel yaparlardı bunlardan.

    benim için en güzel yapan yer ise muttalip caddesindeki (şimdi hasan polatkan olmuş galiba bilemiyorum, opera durağı ile eski otogar arasında kalan cadde işte) yerdir, adını çıkartamadım ama şimdi gitsem yine bulurum tık diye yerini.

    edit: tonakai, bajingo ve ekilem2 hatırlattılar sağolsunlar, kırım çibörekçisi efendim. ayrıca bu kadar bileni olması da mutlu etmedi değil =) böyle yere oturuyorsun falan sofranın etrafına, güzel yer harbiden.
  • tatar oluşumdan kaynaklı doğuştan çibörek yiyicisi kimliğim vesilesiyle söyleyebilirim ki, çibörek bu kadar kalın ve içi böyle kuru olmaz.

    artı, dakikada belki 5 tane pişirip iş yoğunluğu nedeniyle sürekli ve uzun süreli aynı kızartma yağını kullandıklarından dolayı, börek ne yazık ki midenizi yakıyor ve yaktığı yere de bağdaş kurup oturuyor.

    dolayısıyla,eğer oraya gidip, eskişehir'deki en kral böreği yediğinizi düşünüyorsanız; yanılıyorsunuz. çünkü aslına uygun yapmıyorlar. fabrikasyon olduğu kalınlığından ve şeklinden gayet de belli. ben ki, çibörek yeme rekorumu eskişehir'de kırmayı düşünüyordum, 5 tane yani bir porsiyon ile nefes alamayacak duruma geldim. ama şu da var ki, dükkan konsept olarak olması gerektiği gibidir. tabureler ve 4-6 kişilik masalar & böreğin elle ve hızlıca yenmesi vs. ha bir de, es kaza çalışanları börekteki dandiklikten dolayı eleştirirseniz, kabul etmiyor, şoka giriyorlar, kafalarını geriye atıyorlar ve konuşmayı kişiselleştiriyorlar.

    kısaca eskişehir'e yolu düşen turistler unutmamalıdır ki; benzetmek gerekirse, çiböreğin katlarının kalınlığı a4 kağıt kadar olmalıdır, ansiklopedinin kapağı kadar değil.
  • tek kelimeyle kötü çibörek yapan tükan...

    eskişehir'e gelenlere söylenen tek yer papağan ama yaptıkları çibörek tam anlamıyla yağdan geçilmiyor, hele paket falan yaptırdıysanız pişmemiş hamuru yiyin daha iyi... isim var gerisi yok...
  • yılların tatarıyım, buradaki kadar kötü çiğbörek yemedim. belki de sırf bunu yemek için 300 kilometre yol tepmiş olmak hayal kırıklığını arttırdı. boşuna övmeyin şurayı. bol soğan ve sinirli kafa eti kıyması ile çiğbörek olmaz.
  • ilk kez 2005'te çibörek yemiştim burada, en son 2012'de yemiş oldum ve bir daha yiyeceğimi zannetmiyorum. hep bahsedilen daracık mekan, aşırı yağlı az kıyma sebeplerinden de öte kullanılan kalitesiz malzeme dolayısıyla eski tadından uzaklaşmış çibörekler satan mekan olmuştur. üstüne bir de kızartma yağının ağırlığından ve kalitesizliğinden dolayı yedikten yarım saat - bir saat sonra hem ben hem bana eşlik eden arkadaşım yediklerimizi hepsini çıkartmışız ve üç maden suyu sonrasında kendimize gelebilmişizdir.
  • mekandan aldığım kolonyalı mendili atmadan evvel üzerinde yazanları buraya nakşetmek isterim.

    kuruluş tarihi 1975
    papağan çiğbörek
    mustafa ibek

    ataydan kalgan aşlar etli maylı kamuraş
    kobetemen katlama laşka cantık tataraş
    şıborekmen kım osse hastalık neken bilmez
    balaban bir doktur aytkan tansiyonlu bir kartka
    başın avursa ya da kelse ağır bir sancı
    dakkasında keser şırborektir ilacı
  • gayet kötü çiğbörek yapan sadece yeri dolayısıyla tutulan mekan.eskişehirde iyi çiğböreği ufak sokak arası dükkanlarında yiyebilirsiniz.genelde kırım tatarları yapar.
  • mekan ve tat olarak iyi bir çibörek restaurantı için;

    (bkz: eskişehir kırım tatar kültür evi)
hesabın var mı? giriş yap