• zaman ve mekandan bağımsız bir biçimde, dinledikçe içeriğine hapis olunan ortam müziğinin mihmandarı, mark nelson'ın solo projesi. yıllar geçtikçe, derece derece yükselttiği deneysellik parametreleriyle beraber elektronik tınılardan yola çıkılarak odağı post rock'a ulaştırılan bir müziği ortaya çıkartır. tıpkı labradford günlerinin kendine has melankolisi gibi, ağırdan ağırdan ilerleyen, vuruculuğunu kimi zaman sessizliğin sınırlarından derledikleriyle bütünleştirebilen bir mozaikleme kulaklarda yer edinir. kranky etiketiyle yayınlanan white bird release albümünü de bu minvalde, tüm külliyatının, çıkarsamlarının da özeti kabilinden değerlendirebiliriz. dünyalar savaşı, dr. moreau’nun adası, görünmez adam gibi kurgu-bilim romanlarıyla tanınan herbert george wells’e bilim insanı robert hutchings goddard tarafından kaleme alınan bir mektubun satır aralarında betimlenen; "fikren pek çok şey yapılabilir, yalnız daha öncesinde bütün insanlığı etkisi altında tutumaya devam eden ilk adımı atabilme tereddütünün aşılması gerekir." sözünden hareketle temellendirilen yapının üzerinde seslerle kendi yorumunu oluşturur, bina eder mark nelson. yükselip alçalan her bir ses hüzmesinde, hayatın kendi içeriğindeki tanımsız bırakılan karanlık noktaları belirginleştirir. belleksizliğin, beceriksizliğin izlerini vurgulamalarla ortaya çıkartır. zihni meşgul edecek sorular dökülür, parçaları peşi sıra dinledikçe. pan*american, keşfedilmesi elzem kendi halinde bir mihenk taşıdır, modern müzik külliyatında.
  • (bkz: pan am)
  • yıllar sonra nightbirds ep'si ile çıkagelmişler. bir hareket görmek güzel. labradford'un tortuları hala yer yer hissediliyor.
  • white bird release adlı son albümleri birkaç gün önce piyasaya çıktı.. kranky'den yine tabii ki..
    minimalist minimalist dinlemek için gayet ideal bir diğer albüm daha.. ruhani temizlik seansının fon müziği de denebilir..

    şarkılar şunlar:

    1- there can be no thought of finishing
    2- for aiming at the stars
    3- both literally and figuratively
    4- is a problem to occupy generations
    5- so that no matter
    6- how much progress one makes
    7- there is always the thrill of just beginning
    8- dr. robert godard
    9- in a letter to h.g. wells, 193
  • amerikanın zamanında yaptığı karayolu ağı sistemi. şimdi çin’in on belt on road* projesinin bi asır önceki versiyonu. konsept aynı, güçlü olan devlet çevresindeki devletlere hegemonyasını ulaşım sayesinde dikte etmek istemektedir.
    proje 48 bin km. 20’ye yakın ülke.
  • şimdilik son albümü quiet city ile şaşırtıcı derecede labradford sounduna yakın bir lezzet yakalayan ve belki de yavaş yavaş kaynağına dönerek sonuna yaklaşan son derece özel bir müzik projesi. albüme sırtını dayayan ve bir video sanatçısı tarafından hazırlanan dvd ile de hem göze hem de kulağa hitap ediyor. albümün sitesinde tadımlık hall and skylight videosunun bulunduğunu da hatırlatalım.
  • labradford'dan mark nelson'ın chicago'ya taşındıktan sonra oluşturduğu müzik projesi.
  • 1924 yılında yapımına başlanmış olan ve alaskasili ve arjantinin en güney ucuna* bağlayan yol sistemi.
  • güzel bir hank williams şarkısıdır: http://www.youtube.com/watch?v=ucrywnonxfm
hesabın var mı? giriş yap