• turkiye cumhuriyeti yasalarina gore ozel universite diye bir kavramin soz konuısu olmayacagini* , bahsedilen okulun olsa olsa bir vakif universitesi oldugunu henuz kavrayamamis bir kitlenin, insanlari oss (ki bu insanlar oss sinavi da der bu sinava) de aldiklari puana gore degerlendirmesi sonucu ortaya cikan "tip" lerdir. baraji gecemeyen yuzbinlerce insan olduguna gore, elbet birseyleri kazanmistir bu tipler. asil kaybedenler ve kaybedecek olanlar onlari bu sekilde asagilayanlardir.

    (bkz: insanlari oss puani ile degerlendirmek)
    (bkz: allah akıl fikir versin)
    (bkz: bir toplum kesimini asagilamak)
    (bkz: insanlari siniflara ayirmak suretiyle asagilamak)
    (bkz: ozel universiteye gidenleri asagilamak)

    yildirim hiziyla gelen edit: entry'yi yazan kisi bu universitelerden birinde burslu olarak okuyor ve bahsedilen tiplerle ayni havayi teneffus ediyor, henuz mikrop kapmadi.

    aylar sonra gelen edit : (bkz: basligin ustune kalmasi)
  • sözlükte çılgıncasına özel üniversiteleri savunmaları ile ayırt edilirler. kapitalizmin eğitim sistemine kadar sızmış olmasının doğal sonuçlarından yalnızca biridir.
  • senin gibi benim gibi insanlardır. kimseyi cebindeki paradan dolayı yargılamamak gerekir. kimine göre öss'de ilk yüze girmek büyük bir başarı değilken, kimine göre "geçilmesi çok basit" bir barajı geçmek büyük bir başarı olabilir. istatistiklere göre şu geçilmesi çok basit barajı 2004 öss'ye girenlerin sadece %57.6'sı geçebilmiştir. demek ki öss'ye girenlerin %42.4'ünün cebinde parası bile olsa özel üniversiteye girip kazandım diyemiyecektir.

    aha kaynak: http://www.osym.gov.tr/…il=1&belgebaglantianah=1341
  • tebrik edilip ideallerine ulaşmaları için iyi şanslar dilenesi insanlardır. hayatının rotasını saatlerle sınırlı bir sınavda belirlemek zorunda kalmış, binlerce genç insanın aksine şansı yaver gitmiş ve sahip olduğu donanımla birilerini geride bırakmıştır. örgün öğrenimin iyisini, kötüsünü yaşayacaktır. diğer okul mezunlarıyla aynı şartlarda değerlendirilecek okul bitince aynı garip çarpık düzene dahil olup savaş verecektir. kişiler tercihlerin yapar ve yaşar özel üniversitede okuyup kazandım diyen insanla, devlet üniversitelerinde okuyup kazandım diyen insanların en doğal hakkı olan eğitim haklarının onlara kazanmaları ve harç ödemeleri koşulunda veriliyor olmasıdır saçma olan ve konuşulması gereken.
  • 120yi bile geçemeyen bir sürü insanın olduğu ortamda normal karşılanabilecek olan hadise.

    ha bi de dersanelere, özel öğretmenlere milyarlar döküp sonra devlet üniversitesine girip kazandım diyen tipler vardır bunların ekürisi.
    (bkz: buyur burdan yak)
  • açıkta kalıp kazanamadım diyen tiplerden daha hayırlıdır bunlar. bu sınav sisteminde açıkta da çok kolay kalınabilir çünkü.
  • kisinin basarisinin, kendine koydugu hedefler dogrultusunda olculmesi gerektigi dusunuldugunde, gayet de mantikli konusan tiplerdir bunlar.
  • eskiden bir devlet üniversitesinde * okuyup beni delirttikleri için okul değiştirmiş, bir vakıf üniversitesine * geçmiş, ailenin parasıyla okuyan, özel üniversiteye girip kazandım diyen tiplerdenim.

    kötü mü ettim? hayır! artık öğrenci işlerinde saatler geçirmiyorum, bir işim 3 günde değil 15 dakika içinde hallediliyor. ders kaydı için * öğrenci işlerinin önünde 5 saat geçirmiyor, internetten 5 dakika içinde hallediyorum. uygulama derslerini maksimum 20 kişilik dersliklerde görüyorum, sorularımın cevaplarını alıyorum, alamasam da akşam e-mail ile alıyorum. derslerde soruyu cevaplayamadım diye "sen salaksın" aşağılamasını yemiyorum, derslerden soğutulmuyorum. sınavda kağıda ne yazdıysam o notu alıyorum, kimse en az 60 verilecek kağıda 0 verip sınıfta bırakmıyor.

    ayrıca kabul ediyorum. okula sırf üniversiteye gidiyor imajı için gelen bir baltaya sap olamayacak bir sürü insan var. ama bir o kadar da adam olmak için gelen insan var.

    bazı kötü yanları da var tabi. otopark'a günlük 5milyon lira veriyorum. 100bin liralık fotokopiye 500bin lira veriyorum. bütün ders kitaplarım 40milyonun üzerinde. tanrıya şükrediyorum ailemin bu parayı verebilecek gücü var diye. ben de onlara teşekkürümü göstermek için derslerimi kaçırmıyorum, ödevlerimi yapıyorum, derslerime çalışıyorum.

    eğer bunları yapmam hata ise, verilen para hata ise, evet özel üniversiteye girip kazandım diyen tiplerdenim ve aşalanmayı hak ediyorum. ama eğer kendim için doğru bir şey yapıyorsam şunları söyleyebilirim:
    (bkz: ozel universiteye gidenleri asagilamak) (bkz: ayıptır)
    (bkz: bravo lan)

    not: ayrıca hiç bir zaman özel üniversitede okutabilecek param var diye böbürlenmedim. ha böbürlenen varsa allah belasını verir heralde.

    (bkz: delirttiniz ulan beni)

    bir yıl sonra gelen edit: 2. sınıfa kayıpsız geçmiş bulunmamla beraber, ortalama 3 civarı olunca okuldan karşılıksık bursun yanında (%40 kadar), yarı yarıya da karşılıklı burs elde etmiş bulunmaktayım. annemin verdiği paranın sonuna kadar hakkını veriyorum. evet gerçekten de özel üniversiteyi bu yıl itibarı ile kazanmış bulunmaktayım. darısı diğer ailesi zar zor parasını verip de çocuklarını okutabilenlerin başına. bu lafı söyleyen diğer bi tarafı kalkıklar da utansınlar böylece. özel üniversitelerde sadece zengin piçleri okumuyormuş demekki.

    3. sınıfta gelen edit: karşılıkslı burs, karşılıksız burs, indirim derken bundan sonraki bütün kalan dönemlerimi parasız okuyacağım okul olmuştur sevgili "özel" üniversitem. * bu başlığı atan insanın aşağıladığı öss puanımla şu an okulda burslu okumaktayım. çok da memnunum (bütün o bütün gün kantinde ya da okulun karşısındaki büfede oturan öğrencimsilere rağmen. selam ederim beni öyle değerlendirenlere.)

    4. sınıfta gelen edit: okul bitiyor lan... resmen özel üniversiteye girip kazanıp sonra da bitirmiş olan öğrencilerden olacağım.

    son edit: okul bitti...

    bitmeyen edit: oha yüksek lisansa başladım lan. =)

    yok ebesinin amı ali sami edit: yüksek lisans da bitiyor şaka maka
  • özel üniversiteye girip kazandım dedim, işte o benim.
    yurt dışında özel üniversiteye gidip, orda da kazandım dedim.
    böyle işe yaramaz, aşağılık bir adamım.

    şimdi ferrariye biniyorum,
    dünya tatlısı bir eşim,
    2 yaşında bir oğlum var; adı huzur!
hesabın var mı? giriş yap