• hayatımı kurtarmış tespit. allah belamı versin bak. bir süredir(yaklaşık 30 yıldır falan) sürekli kafamda böyle bir sersemlik vardı. "sende tansiyon var" dediler, ancak ne ilaç kullandıysam geçmedi. gitmediğim doktor, görmediğim hoca kalmadı. her şeyin apaçık ortaya çıkması bugüne kısmetmiş.

    düşük zekalıymışım lan ben. sersemlik ondanmış. huzurla ölebilirim.
  • hayatlarında hiçbir şeyi dert etmemiş, kafasını yormamış, yormaları istenmemiş insanların bir sene dershaneye giderek daha hızlı düşünmelerini sağlamaya çalışmak olmayacak duaya amin demek gibidir. bunun düşük zekayla alakası yoktur, sadece bu insanlar rahattırlar*. ne zaman bir dertleri olsa, bu köşeyi dönerek zengin olmuş kesimin çocukları olarak çözümler hep anne baba tarafından halledilir. hayatta karşılarına çıkan her problemi anne-babanın çözdüğü bu kesimden basit bir matematik problemini çözmeleri istendiğinde de "ama neden?" diye düşünmeleri çok normaldir, bunun için onları suçlamak saçma olur. aptal ya da özürlü değil sadece rahattırlar. hatta o kadar rahattırlar ki konuşmaya üşenirler, ağızlarını yormadan o garip ses tonuyla konuşmaları bundandır. zeka çok başka birşey tabi ve vakıf üniversitelerinde okuyan nice zeki insanlar tanıyorum, ama bir okulda okuması için üniversite sınavından yüksek bir puan almak zorunda değilse, yani her şekilde parasıyla zaten okuyacaksa bu insanlar, yine konunun ana başlığı olan "rahatlık" giriyor devreye. bir şeyi çok çabalayarak başaran ve yine de vakıf üniversitesinde okuyanlara lafım elbette ki yok, onlar tercihlerini yapmıştır ve hayatta da başarılı olacaktır.
  • yanlış bir genellemedir, özel üniversiteler de pek ala burslu öğrenciler de okumaktadır ve günümüz sınav sistemi zeka değil çalışma disiplinini ölçtüğünden mütevelli zeki lakin çalışmayan öğrenciler de düşük puan alıp özel üniversitelerin paralı bölümlerine yerleşebilirler.
  • (bkz: ama burslu)
  • bilgi üniversitesi için yanlış bir tespittir. girmesi kolay çıkması zordur bilgi'den.
  • özel üniversitede her şeyin para karşılığı gerçekleştiği inancına sahip dallama tespiti. adam öss den daha düşük not almış olabilir ama neticede bir üniversitede okuyor, hem de bir çok devlet üniversitesine beş basacak donanımda bir üniversitede. onun da dersine prof. fln giriyor, o da sınav oluyor düşük not alıyor, yüksek not alıyor ama o adam ordan mezun olduğu anda zeka seviyesini tartışmaya gerek yok.

    imza: devlet üniversitesi terk, açıköğretim fakültesi öğrencisi.
  • "hayatımız 3 saatlik saçma bir sınavla mı belirlenecek." diye orada burada atıp tutan insanların, şimdi gelip "özel üniversite öğrencileri düşük zekalıdır." şeklinde bik bik bik... konuşmaları çok komik.

    yanlış bir düşüncedir. genelleme yapmaya bayılan, önyargılarından kurtulamamış canım insanlar azıcık gençlik dizilerinden başlarını çevirip -küçük sırlar, özel üniversite diyorduk dimi adını feriha koydum reele dönerlerse fikirleri değişir belki.

    kendi hayatımla ilgili bir örnek vereyim. öss'ye ilk girişimde istanbul üniversitesi'ni kazandım. dört yıl sorunsuz bitirdim. ardından geçen yıl liseden mezun olan kardeşimle birlikte sınava tekrar girdim öylesine. o açıkta kaldı (isterse tarih, coğrafya vs. tipte bölümlere giderdi tabi) ben ikinci kez istanbul üniversitesi'nin kapısından içeri girdim. çalışıyor oluşum da kebap. bu sene tekrar sınava girdi. iyi puan geldi; fakat hukuk için aldığı puanı yine yetersizdi. şimdi babam iyi bir vakıf üniversitesine gönderecek. evet baba parasıyla olacak ama bu onun gerizekalı oluşundan gelmiyor. olmayınca olmuyor yapacak bir şey yok! işin tuhaf yanı da kardeşim benden kat kat daha zekidir. benim kafamın çalışmadığı noktalarda inanılmaz yeteneklidir ki zaten 4 yaşındayken bunu belli etmiştir. ayrıca istanbul üniversitesine giden o kadar gerizekalı, kafası çalışmayan, mal insanlar var ki. ah bir görseniz...

    bir insanın zeka seviyesi çözdüğü iki türkçe iki matematikle belirlenemez. bu sistemli çalışmanın ürünüdür neyse! biz diyor muyuz burda "özel üniversite öğrencilerini düşük zekalı zannedenler düşük zekalıdır" tövbe tövbe!
hesabın var mı? giriş yap