• insanın en önemli parçası, ruh çekirdeği.
  • türk müzik tarihindeki ilk elektronik albümdür.

    özlem tekin'in kariyerini başlatan albüme göre oldukça fazla riskler taşıyan albüm olmuştur. üstelik bunu 2. albümde denemesi belki de kendi kariyeri açısından handikap bile oluşturmuş olabilir.

    şu an bile alınıp dinlendiğinde (ki dinlenemiyor açıkçası çünkü ne spotify ne de fizy'de var albüm.) sanki günümüzde yapılmışçasına o taze soundu veriyor, ki şu anın türkiye'sinde bile birkaç boy büyük gelebilecek düzenlemelere sahiptir.

    albümle alakalı pek bilinmeyen şeylere gelelim;

    *albümü yapacak, özellikle bu soundda albümü 1997-98 yılında bir prodüktör ve şirket bulmak haliyle zordu. bulundu lakin özlem tekin'in ilk şirketi devam anlaşmalarından ötürü albüm hakkını fes etmedi. bu durumda peker müzik ve istanbul plak arasında uzun bir mahkeme süreci yaşandı ve bazı bedeller özlem tekin'in direkt cebinden ödendi.

    *albüm kartonetini okuyanlar görmüştür. özlem'in birkaç arkadaşına, "beni insan içine çıkarıp, giydirdiğiniz ve zor günlerde yanımda olduğunuz için teşekkür ederim..." minvalindeki açıklamanın sebebi; hep albüm sürecinin öncesindeki şirket bunalımı, hem de albümü kaydederken ki piyasadan aldığı bu albüm tutmaz, hata yapıyorsun, kariyerini mahvedeceksin" şeklindeki açıklamalardan kaynaklanıyor.

    *albümde hiç canlı ses kullanılmamıştır. (tabii özlem'in sesi dışında). şarkılarda duyulan gitar, flüt ve davullar tamamen elektronik ortamda yazılıp kaydedilmiştir.

    *albümün çıkış parçası bahar, belirli süre sonrasında televizyonlarda yasaklanan bir klibe sahiptir. bu klip, özlem'in yasaklanan 3.klibidir. aynı akıbeti, ilk albümden duvaksız gelin ve herkes şanslı doğmuyor şarkıları da yaşamıştır. özlem tekin'in son yasaklı klibi ise, son albümü kargalar'ın çıkış şarkısı kargalar'dır.

    *albümün lokomotif şarkısı yol klibi ise mtv klibinde prime-time zamanında yayınlanan birkaç türk klibinden biridir.

    *albümdeki duvar şarkısı, özlem tekin'in piyasaya girmeden önce, özellikle volvox döneminde yaşadığı riyakarlıklar için yazmıştır.

    *albümdeki paparazzi şarkısı ise özlem tekin'in kime ne albümündeki büyük başarısından sonra türk medyasının nasıl üstüne gelip devamlı yaşantısını taciz etmesiyle alakalı bir şarkı.
  • bence özlem tekin'in en kaliteli albümü. bir tek zamanının en güzel örneği değil, bugünkü yerli müzik piyasası için de benim gözümde en üst sıralarda olan bir albümdür. özlem tekin'le tanışma yolcuğumun başlangıcı olan, beni özlem tekin hayranı yapan kime ne albümünden bile üstündür gözümde. çocuk halimle anlamadığım sözleri, elektronik ve derin altyapısıyla çocukken bile beni benden almıştı. sonrasında izleyen albümler ise ne kadar güzel de olsa böyle bir albümden sonra beni tatmin etmedi, hatta özlem tekin hayranlığım da dindi belki -hem o albümlerin hem de benim değişimim, büyümemin; özlem'in de başka işler yapmasının etkisiyle- ama bu albümü dinledikçe duygularım canlanıyor. sözlerini de anlayarak dinliyorum bu sefer. albüme adını veren şarkı öz, o şarkının felsefesi ve özlem tekin'in eşsiz vokalleri ne kadar da uyumlu. hepsi birbirinden güzel elektronik altyapılı ama duygu yüklü olan şarkılar olmasına rağmen içlerinde benim için öz, bahar, tarlalar, duvar, saat ayrı yer taşır.

    yerli müzik piyasasından üzerimde benzer bir etki yaratmış benzer* bir albüm ve müzisyen için
    (bkz: gelgit)
    (bkz: aylin aslım)
  • öz. mustafa kemal in kendisine uygun gördüğü soyisim. ancak necmettin arıkan ve agop dilaçar ın ısrarı ile atatürk soyisminde karar kılınmış.
  • öz, küllerin içindeki köz
    külü küll, kulu kul yapan ateş..
  • bir nesne ya da olgunun temelini olusturan unsur.
  • her bir şarkısı tek 1 kelime olan özlem tekin albümü.

    1-bahar
    2-öz
    3-yol
    4-saat
    5-paparazzi
    6-tarlalar
    7-duvar
    8-dünya
    9-çok
    10-hiç
  • “bir nesnenin özü, ilişkilerinden bağımsız olarak zaten vardır; ama o özün kendini ifade etmesi ancak başka ve dış nesneler aracılığıyla gerçekleşir.”
    k.marx, kapital. 1. cilt.
  • özlem tekin'in 1998 yılında çıkardığı ve ardından gelen 2 adet alakasız pop albümünün yapılmasına sebep olan, kariyerinin belki de en aşmış ve zamanına çok fazla olan albümü. ilk albümünde pop-rock tarzı zorlayıcı olmayan şarkılarla çıkagelmiş ve kendini henüz yeni yeni tanıtmakta olan bir sanatçıyken hemen ikinci albümünde alternatif müzikle ufak ufak tanışmaya başlamış bir topluma bu albümü birden bodoslama sunuverince haliyle ters etki yaratmış, ticari anlamda gümlemiştir. maddi olarak düze çıkması gereken özlem tekin de laubali, biberi bol, beni yakan aşkın vs. gibi bir tuhaf işlere imza atmıştır. zannımca 1998 yılında çıkardığı 2. albümü değil de 2005 - 2006 tarihinde çıkardığı 5. albümü falan olsa bugün çok daha fazla kişi tarafından dinleniyor ve hakkı teslim ediliyordu.

    bir de ilginçtir, internet üzerinde bu albüme dair bir şeyler bulmak neredeyse imkansız gibidir. ilk albümüne göre daha yakın tarihli bir albüm olsa da sanki hiç varolmamış gibidir bu albüm. şarkılarına falan zar zor ulaşır insan, görsellerini yüksek çözünürlükle bulmak neredeyse imkansızdır. tarihin tozlu sayfalarına atılmış muamelesi görmektedir. halbuki türk müziğinde yapılmış en cesur ve yaratıcı albümlerden biridir. en büyük rakibi ve yarışta kendisini çoktaaaaan mağlup edip elediği söylenen şebnem ferah'ın bu düzeyde orijinal ve yenilikçi bir albüm çıkartmaya götünün yemesi için on fırın ekmek yemesi falan gerekir. şükür ki sonunda eksiksiz bir şekilde youtube'da paylaşıma sunulmuş. elinde cd'si olmadığı için dinleyemeyen ve internetteki aramaları da sonuçsuz kalan kişiler aşağıdaki linkten albümü yüksek kalite ses ile bütün olarak dinleyebilirler :

    http://www.youtube.com/…1-1zsiu-rwf7vs8tu6l1in7s5xg
  • dünya bunun posasıdır.
hesabın var mı? giriş yap