• şu habere göre maltepe coşkun fen lisesi tarafından tübitak liselerarası proje yarışmasına sokulmuş proje. haber kaynağı pek güvenilir olmadığından az saydıracağım:

    - öğrecisine bilimsel metodu öğretmek için bu projeyi destekleyen hocalara bir.
    - bunu proje yarışmasına sokma cesareti bulan okul yönetimine iki.
    - proje diye bunu kabul edilir bulup direk reddetmediyse tübitak'a üç.
    - bunu eğer ola ki sergilenmeye değer bulduysa tübitak'a bir defa daha dört.
    - bunu nazar ispatlandı diye haber yapan kuruma iki kere olmak üzere altı.
    - ülkemin cinlerden elektrik üretme projelerinin desteklendiği ziya ül hak pakistan'ına dönmeye başladığını hissettiğim bu dönemde yaşadığım için kadere yedi.

    öğrencinin suçu yok, böyle bir proje yapmak aklına gelince adam gibi sample size nedir, ne deneyle sınanabilir vs anlatacak hocası yok başında belli ki.
  • kanal 7 haber'in şamanizme göz kırpasıdır. nediyon lan değişik dediğini duyuyorum şuanda, açıklayayım; renkli gözün nazar değdirmesi mevzusu tamamen türklerin şaman geleneğinden gelen bir inanış. çünkü mavi göze sahip olan insanların, sema(gök)yı andıran rengi nedeniyle hep tanrı/tengri'nin yer yüzündeki avatarı olarak düşünülmüştür. tabi tanrının avatarı korkutucudur. hep gazap vereceğine inanılırdı, kimse de bakmaya cesaret edemezdi.
    o zamanlar bildiğim kadarıyla türklerin geninde pek de mavi göz rengine rastlanmıyordu. sonra bu mevzuya önce yeşil göz eklenmiş, sonra da nazar mazar diye bugüne gelmiş, islam'a bağlanmış.
  • allah akıl fikir versin diyeceğim de gene böyle fikir akıllarına gelir diye diyemiyorum.
  • (bkz: obje olarak hassas bir bitki olan menekşe)
    (bkz: fen lisesi öğrencileri 3 seansta 5´er dakika menekşelere baktı)
    (bkz: gözleri bağlı grup ise nazar etkisi yapamadı)
    (bkz: koyu renk gözlülerin nazarı az değerken)
    (bkz: nazar boncuğu sadece ilk bakışta etkili oldu)
    ...
    şimdi haberin içinden seçtiğim cümlelerden oluşan bu kadar bakınızı verdim amma
    endişelenmeyiniz...
    renkli gözlü değilim

    (bkz: tübitak'a kurşun döktüresi gelmek)
    ha aklıma bir de şu entariyi getirdi
    ki kendisi debe'ye ilk sıralardan girmişti: (bkz: #44688634)
  • bu öğrenci bu projeyi yaptığında rte yeni yeni dumanı üstünde çırak bir başbakandı... biliyorsun sonra kalfa, usta oldu... sonra üzerimizden felan geçti.... neyse...

    öğrenci ise çok iyi bir lise öğrenciliği geçirdi... üniversitede ateşli bir rte taraftarı idi... şu anda paralel soruşturmasında... yasa dışı dinlemeler yüzünden yargılanıyordur... büyük ihtimalle

    haber tarihi (bkz: 03 mayıs 2005)
  • insanlığa müthiş derecede katkı sağlayacak bir projeye imza atmış gençlerimiz tebrik ediyorum. aslında gençlerimizden çok bu projeye öncülük eden hocalara selamlarımı iletiyorum. adam gibi projeyle gelen genci o yapmamıştır * diye reddeden tübitak bir sike derman olmayacak projeyi kabul ediyor ha. gerçi tübitak'a doldurulan saçma sapan insanlar varken pek şaşırmıyorum artık. tübitak bir zamanlar tübitak'tı. he bir de biz ara eleman ülkesiyiz mucit çıkaramayız diyen bakanlarımıza kapak olmuş. bak adamlar aslanlar gibi çözmüş nazar işini. bu arada aklıma takılan bir şey var. bu projenin çözümü nedir peki nazar konusunda? yani renkli gözlülerde nazar varmış ee? ne yapacak bu insanlar? cyclops gözlüğü mü takacaklar nasıl önüne geçilecek bu durumun? yoksa fütursuzca sağa sola nazar ışınları yollayıp tehlike saçmaya devam mı edecekler? yoksa bir çözümümüz yok renkli gözlü insanlarda nazar var bilin istedik mi diyorsunuz? galiba öyle. oldu tamam o zaman.
  • yeni turkiyenin bilimidir.

    hayaller harvard hayatlar sabahattin zaim.
  • bir fizikçi olarak bu durumu şu şekilde yorumlamak istiyorum. insan gözle görünmeyen dalgalar yayınlıyor, bilim net bir şekilde buna erişmiş değil, mesela yogada enerjiyi bütün vucuda dağıtıyoruz diyorlar yani insan bir şeye odaklandığında ona etki edebilir. tabi bunu her insan yapamaz. yazdıklarımı bilimsel açısan yazsam çoğu arkadaş anlamıcak o yüzden kısaca açıklamak istiyorum.

    eski topraklardan duyduğuma göre bir insan bir ata bakarak onu devirebilir. yürüyen bir kişiye odaklanıp onu düşürebilir yada ayağının takılmasını sağlayabilir. gözden çıkan bir ışın ile sağlanıyormuş bu vb şeyler duymuştum.

    dahası nazar boncuğunun amacı bunu önlemek yani bin insan bakarken mavi nazar boncuğuna odaklanınca kişiye nazar değmezmiş.

    tabi araştırılması bilimsel olarak detaylı sonuca ulaşılması için bir proje olması mantıklı.

    ayrıca bazı arkadaşlar çok alaycı yaklaşmış ama elin yabancısı ne tür projeler yaptıklarını bi bilseler bunu öpüp başlarına koyarlardı. siz istiyorsunuz ki adam çıkıp hemen bir buluş bulsun olmuyor işte öyle..
hesabın var mı? giriş yap