• beyaz saçlıların zamanla saçlarında beliren turunculukları gidermek için kullandığı şampuan. aynı zamanda sarı saçlılar da saçın rengini soldurmak için kullanırlar. 3 yıkamadan itibaren saçı beyaza çevirmeye başlar. lakin doyum noktasına ulaşınca saç mora dönmeye başlayabilir. son zaman ortaya çıkan gri saç modasının yerini yavaştan morumsu gri saça bırakmasının sebebi de bu olsa gerek.

    edit: aşırı kurutuyor, sertleştiriyor. krem kullanımı şart. ama ben komple kullanılmamasını tavsiye ederim. zira saçlarımı aşırı derecede döktü.
  • saçlarımı gri ombreledikten sonra varlığını keşfettiğim şampuan. saç işlem gördüğü için alttaki sarımsı, turuncumsu tonları kamufle etmek için iyi bir kurtarıcı şimdilik. amaan boyatınca da sonu gelmiyormuş arkadaş, uğraş dur! şampuan ciddi ciddi mor bu arada. dolayısıyla ortalık akıtan kocaman bir tükenmez kalem duş alıyor gibi oluyor.
  • pufff bekletme ayarını kaçırınca, çigligi aldıktan sonra en açık saç tonlarınızı gri-yeşil tonuna döndürebiliyor.

    dozu ve bekletme süresini abartmayın 3-4 dakika yeterli. sarı saçların çiğliğinden kurtulmak için güzel bir ürün.
  • fazla beklettiğimde saçlarımı mavi-mor yapan şampuan. ayarında bekletirsen grilik veriyor.
  • saçlarımı aşırı derecede sertleştiren şampuan. durularken saçım birbirine girdi, açmak için saç kremi, bakım yağı derken normale döner gibi oldu. yalnız ilk yıkamada bile tonlama başarılıydı ona diyecek sözüm yok
  • diğer adı ile silver şampuan ya da orjinal adı ile purple shampoo denilebilecek hede hödö..

    evet bu şampuanı kullanmadan önce ne yapmanız gerektiğine bir bakalım!
    gidip caaaanım doğal küllü kumral saçlarınızı bir güzel ak gandalf tonunu elde edene kadar açtırıyoruz.. sonra ne mi yapıyoruz? kısa süreli bir şok geçirip, "ne yaptım ben?" deyip kendimize geliyoruz.. pff

    en cesur olduğum alan sanırım saçlarım ve yılda yaklaşık 4-5 kez renk ve tarz değiştirirdim..
    bu yıl rot balans ayarı yapılmamış araç gibiydim.. zira "kumral sana en çok yakışan renk!" deyip ayar veren arkadaşların gazına gelip boyatmamıştım ve zaten vakit de yoktu kuaförde saatler harcayacak.. evde sevgili yapımı daha makul gibi..
    ehh yaptık bir delilik ve bu gece yarısına kadar nöbetçi eczane aramaya gitmezsem ya da usturayı alıp saçlarımı evde kesmeye kalkışmazsam oldu bu iş..
    30'lu yaşların sonlarında olup, 20'li yaşların sonlarında gösterirken, 40'lı yaşların sonlarına düştüm, aferin ayysche aferin.. 2 aydır makyaj bile yapmıyordum, şimdi sevimli hayalet casper gibi dolaşacağım ortalıkta.. off, nerde kalmıştık, mor şampuan diyorduk, ne zaman gerekir diyorduk..

    beyaz ya da platin ya da açık sarı saçlarınızın gölgelerini ve istenmeyen tonları doğala yakın açmada kullanılan bir şampuan bu mor şampuan..
    içeriğinde hidrojen peroksit gibi saç açıcı özelliğe sahip maddeler olmasa da sodyum hidroksit, benzoik asit, sitrik asit gibi güçlü kimyasallarla sodyum klorür, magnezyum klorür, magnezyum nitrat gibi tuzlar da bulunmakta..
    yani bu şampuanı her kullandığınızda saçınıza kimyasal bir saç açma işlemi benzeri bir işlemi yapıyorsunuz.. bu yüzden en fazla 5 dakika bekletmek gerekiyor..

    bunu neden yazdım peki?
    günlük kullanımda saçlarınızı oldukça yıpratacak bu şampuanı doğru kullanma için farkındalık olsun bakalım..
    mor şampuanı günlük kullanmıyoruz.. haftalık kullanım için uygundur dese de, kendi şampuanınızla dönüşümlü ve 2 haftalık periyotlarla kullanmanız ve argan yağı ile desteklemenizi öneririm.. oldukça yıpratıcı olacak çünkü..

    piyasada 15 tl ile 150 tl arasında farklı marka ve hacimlerde temin etmeniz mümkün ayrıca mor şampuanın mor saç kremi de var..
    nasıl göründüğünü merak edenler için; link buradadır.. hahahahahaha
    merak seviyeniz tavan yaptıysa da şu başlıklara da göz atabilirsiniz..
    (bkz: loreal serie expert silver)
    (bkz: gri saç modası)

    whuu, böyle bir entry yazdığım için kendimi alnımdan öpüyorum..
    imkansız olay demeyin, bendeki bu azim onu da başarır yakında.. * *
    hadi kalın sağlıcakla, ben eczaneye gidiyorum..
  • isana'nınkini kullandığım şampuan. papatya sarısına boyadığım saçlarım, diplerim kahverengi olduğu için oldukça turuncu açılmıştı. boyamamışım da açtırmışım gibi turuncu oldu. işe yarayacağından emin olmayarak rossmann'dan gidip aldım şampuanı. her yıkamada kullanmak doğru değil deniyor ama 2 haftadır kullanıyorum, saçlarım çok işlem görmüş halde fakat şampuan yumuşacık yapıyor. kıvırcık olduğum için saç kremi mutlaka bol bol kullanıyorum. bence işe de yaradı. saçım doğal bir görünüme kavuştu hatta kendi saç rengin mi diyenler oluyor. rengi de biraz daha açıldı ama şampuandan mı onu bilemiyorum. bazı bloglarda mor boyanız varsa normal şampuanla da yapabileğinizden bahsediyor. şampuana oldukça minik mor boya ekleyip saçınızda 5 dk bekletirseniz turuncularınız gider diye düşünüyorum.
  • sarı saçlarımın güzelliğini borçlu olduğum şampuan.
    özellikle loreal matrix total results so silver vazgeçilmezim.
    fakat saçta bekletme sürenizin 3 dakikayı geçmemesi lazım.
    bugün denemek amaçlı pro*ın saç kremini aldım. krem olarak bu ilk olacak. çok heyecanlıyım. kalbim pır pır.
  • en çok bilgiyi benim verdiğim şampuan.
    matrix den uzak durun kızlar.
    loreal gibi haftada bir kullanmaya kalkmayın. bir de gidip dana kadar almıştım. şimdi evdeki oyuncak bebeklerin saçına sürüp mor yapıyorum. 3 dakikadan sonra bildiğiniz saçlar mor oluyor.
  • sözlükteki en cok kadin yazar bulunduran baslik olmasini saglayan sampuan.

    bu sampuan hakkinda bilgim bu baslik sayesinde oldu. yillar once beyaz saclari siyahlastiran, icinde saclari eski rengine kavusturacak dogal elementler bulunduran bir sampuanin uretildigini okumustum. o zamanlar piyasaya x yil sonra cikacak, deneme asamasinda filan yaziyordu. sanirim bu sampuan onun habercisi.

    ayrica bu sampuanin ellerini bile mora cevirdigi soyleyen suserlarimiza soruyorum, yuzunuz ve vucudunuz da mora dönüyor mu?
    dönüyorsa avatar hayrani olmamama ragmen görmek isterim.*
hesabın var mı? giriş yap