• lavuk bir materyaldir kendisi. yok limon dokme leke kalir, yok yogurt dokme leke yapar vs.. essoglu essekler ne sikime mutfak tezgahi yaparsiniz lan bundan. mutfak be! ustunde bir seyler kesemiyceksem, bir seyler yapamiycaksam ne halt yemeye mutfak tezgahi olarak sunulur insanlara. sus olarak mi durcak orda?
  • roma'da tasakli olan insanlarin yani bu tasaktan sezar'i kastediyorum, sezarlarin falan direk zirhlarini yaptiklari tas.. yani adamlar manyak gibi mermerden zirh giymis arkadas zamaninda.. ne zulumdur.. sanirim bu sezarlik muessesinde ciddiyeti aradiklarindan boyle bir uygulamaya gittiler.. "bak markus antonyus.. sezarlik oyle kolay bir meslek degil.. bir kere mermer giyiorsun lan! mermer giyilir mi? buz gibi lan.. fanila da giymicen ama!" falan diyorlar sanirim adaylarin oryantasyon sürecinde..

    velhasil mesela suikastciler brutusfalan direk elinde limon ile sezara yaklasim sezari "brutus? o elindeki? limon mu yoksa? yapma brutus.. ah sen de mi? rezil oldu güzelim afyon mermeri" dedirtebilirler.. sahsen benim annem sezar olsa direk bu lafi der..

    bereket yikilmis bu roma imparatorlugu.. eee mermere haddiden fazla onem verirsen boyle olur dostum!
  • mermer rezervinin yarısına yakını ülkemizdedir. bu teorik bilgidir.ama piyasa hareketleri de bunu ıspatlar niteliktedir.çin'e düşük fiyatlardan ham blok olarak gönderilmekte ve kısır bir seyre terkedilmiştir. devlet el atmalı.kanunlar ile tabi.ham blok üreticilerinin stok hareketine dayanamamaları ve yatırım safhasında yüksek miktardaki riski tabiyeti itibariyle üzerinden atamaması gibi gerçekler göz önünde bulundurularak müdahale edilmelidir.çin ham blok alımının %60-70 ini yapıyor.dünya blok ortalamasının altında alıyor ve işleyerek satıyor. çin de işçilik ucuz demeyin kardeşim.hammadde sende olunca belirleyeceksin.öttüreceksin.devlet buralarda lazım.ciddi istihdam sağlanır.ülke genelinde firmaların bir çoğu istikrarlı hammadde teminlerine rağmen yanlış rekabet ve vizyonsuzluktan zarar etmektedirler.
  • mermerleri birbirine vurarak osuruk kokusu çıkartırdık. ne de pis kokardı.
    (bkz: hey gidi gunler hey)
  • hamamlarda bolca kullanılan taş. abzorbe ettiği ısıyı yavaş yavaş dış ortama vermesi, sıfıra yakın oranda su tutması ve üzerinde mikrop barınamaması sayesinde geniş kullanım alanlarına sahiptir. kireçtaşı ve kalsit minerallerinden oluşmaktadır.
  • devletin pek çok kurumunda şaşa göstergesi olarak sıkça kullandığı taş.
    öyle ki geçmişte çalıştığım bir iş yerinde (kamu) yeri göğü mermerle kaplama hastalığı vardı.
    kar yağdığında yerler buz tutarsa, mermere kar erisin diye tuz da atılamazdı. çünkü mermer tuz değince çatlıyormuş. işte bu güzide devlet kurumunda düşmeyelim diye kolumuza iki kişi girer ve bizi taşırdı.
    (bkz: ucuz iş gücü)
  • yillar gecse de modasi gecmeyecek nadir seylerden birisi.. bir de ajda pekkan var.
  • ocakları doğayı katleden maden.. dağları beyaz peynir gibi keser bu ocaklar. arkalarında katledilmiş doğa bırakırlar. tozları berbattır. çed raporuna takılmamak için şerefsizce küçük işletmeler/şantiyeler halinde çıkarılır bu taş. doğayı katleder bunun ocakları. hayvancılık kalmaz, orman kalmaz. ocak izinleri belli başlı adamlara verilir. ocağı çevreye uyumlu bir şekilde kapatmanın maliyeti, kapatmamanın cezasından daha yüksek olduğundan orospu çocukları cezalarını ödeyip arkalarında doğa enkazı bırakırlar. nefret ettim bu taştan..
  • baba mesleğidir kendisi. babam sanat okulu mezunu bir adam torna tesviye okumuş. dedem üniversiteye yollamamış. o da bu işe girmiş. fabrikada estesinden, ocağında tel kesmesine atölyede ince işçiliğine varana kadar tam 40 yıl bu taştan parasını kazandı.

    sonra polyesterle mermer tozunu karıştırdılar. kanserjen olmasına rağmen kimse çıkıp satışını engellemedi. ben dedim yalan yok bizde yapalım diye. bana da kızdı. yıllarca sizi helalinden geçindirdim. başkalarının çocukları zehirlenirken o parayı size nasıl yediririm dedi. utandım.

    ha bana ne mi kaldı? belki bir heykeltıraş olmasam da taşa şekil vermeyi öğrendim. elmas uçlu kalemle çekiçle oymalar mezar taşları yapar oldum, şömineler yaptım babamla. camilerde mimber mihrap kürsü yaptığımızda oldu. şimdi hem baba mesleğim hemde eski mesleğim olarak dönüp bakınca emek ne demektir ? helal para nasıl kazanılır ? alın teri nedir? daha iyi anlıyorum. yolda anlamsız bir şekilde kenara atılmış mermer parçası görünce üzülüyorum. babam milli servetimiz bu derdi. şimdi ise dediğim gibi plastik parçalar aldı mutfaklardaki mermerlerin yerini. sağlıklı ve temiz milli servetimiz ise çoğunlukla ithalata gidiyor. belki üzerine limon koyamazsın mermerin ama çocuğuna sağlıklı bir gelecek bırakır.
hesabın var mı? giriş yap