• ikisini de denemis biri olarak belirtmek istiyorum ki auto tune denilen plug-in bunun yaninda cok afedersiniz bok yemis. bu programi cok degil 15-20 dakika kurcaladiktan sonra piyasada neden bu kadar cok yeni yetme sarkicinin oldugunu anlayabiliyorsunuz. yada hastasi oldugunuz bir grubun canli performansinin neden bu kadar boktan oldugunu. hayir inadina olumcul detone soyluyorum, yine de duzeltebiliyorum bununla arkadasim. sacmalik. kiniyorum yazani da yapani da. diger ozelliklerine deginmek bile istemiyorum zaten yeterince deginilmis (2. ses 3. ses yaratimi, notalar uzerinde oynama, transpozisyon). ama allahtan kullanmak icin yine de kulaginizin iyi olmasi lazim. kisaca ozetlemek istiyorum

    kufur gibi...
  • akordu bozuk bir gitarla kayıt yapıp "direct note access" özelliğini kullanarak kaydı sanki düzgün akortlu bir gitarla yapılmış hale getirilebilen aşmış program.

    çok sesli bir enstrümanla yapılan bir kayıtta bile bu derece oynama imkanı varsa tek sesli bir vokalde neler yapabilir siz düşünün. ya da düşünmeyin, açın kral tv'yi dinleyin...
  • müzik prodüksiyonunun photoshop'u.
  • çok ağır programmış bu melodyne. dengemi bozdu yani, e kardeşim artık hiçbirşeye gerek kalmicak heralde müzik yapmak için. deliler gibi detone söle, sonra otur bu şeytan işi programda tekeeer tekeeer düzelt, yetmedi ikinci sesi yarat, aa ne güzel bi de üçüncü ses ekleyelim. e noldu, vokal grubu kurdum tek başıma. töbe ya. valla hastası oldum programın* o ayrı ama bu işlerin bu kadar kolaylaşması hayra alamet değil.
  • hiç bilmeyenler için kafa karıştıran terimler olmadan anlatmak gerekirse; belirli bir sesin notalarını değiştirmek, şiddetlerini, uzunluklarını, dalgalanmalarını vs. ayarlamak için kullanılan bir ses düzenleme yazılımıdır.

    edit: bilenler için de şu tez yazısı yol gösterir, soru işareti giderir şeklindedir. al bak
  • autotune adlı pluginden çok daha marifetlidir, iyi kullanıldığında hiç farkedilmeden her tür monofonik sesi düzeltir, yerini değiştirir, detone giderir, hatta yeni heceler vibratolar eklenir, gereksiz vibratolar uçurulur. mesela helvacıoğlu blok flüt çalıp entonasyon katliamını bu güzide programla düzeltip kabul edilebilir yapabilirsiniz ve parçanıza entegre edebilirsiniz.
  • 15 yildir piyasada olan polyphonic pitch shifter ve time stretcher yazilim. algoritmasi akademik yayinlara dayandigi icin (yani fikri hakki kamu mali oldugu icin) benzerleri coktur. yillar once yola cikmis olmasinin ekmegini “bence” yiyememistir. deneyim ve arayuz olarak kotudur. post-processing calisir. yani once kayit yapilir. sonra efekt uygulanir.

    acmak gerekirse, kaydedilmis ses sayi dizisi olarak paketlenir. bu paket melodyne icine aktarilir. melodyne bunu analiz eder ve sonuclari nota/zaman grafigi olarak sunar. notalari birer birer tutup hem zamanda hem de frekans domaininde kaydirmanizi saglar. bu ne demek? kimsenin canli performansini iyilestirmez. bunu autotune yapabilir (bunun da zilyon tane muadili var). garanti sonuc vermez. duzenleme isi saatler alabilir. harcanan vakte degmeyebilir. yabancilar “get it right on the recording process”, “don’t try to polish a turd”, “it takes 80% recording, 20% mixing” derler. yani iyi kaydedilmis iyi performans gibisi yoktur. ben ki muzik teknolojilerini en ust seviyeden developer seviyesine kadar kullanan ureten biri olarak sunu diyorum. bu tarz yazilimlar ile iyi bir performansi mukemmele cevirin. yani 2-3 yeri duzeltin ve gorunmez olsun bu edit. yazilim basinda harcayacaginiz vakti performans sanatcisina kocluk yaparak harcarsaniz cok daha iyi sonuclar alirsiniz.
  • tüfek icat edilince mertliği ne kadar etkilediyse bu da müziği o kadar etkiledi. programın yeteneklerine hayran olmamak elde değil.
  • "kullanımının daha pratik, arayüzünün daha güzel olmasını beklerdim" dediğim güzel program.
  • pitch drifting icin hala bir kulaga ihtiyacinizin oldugu yazilim.
hesabın var mı? giriş yap