• milli eğitim bakanlığı'nın, 81 ilin milli eğitim müdürlüğüne göndermiş olduğu resmi yazı.

    --- spoiler ---

    milli eğitim bakanlığı 81 il milli eğitim müdürlüğüne resmi yazarak 24 kasım öğretmenler gününde maddi değeri olmayan sembolik nitelikteki hediyeler dışında herhangi bir hediyenin kabul edilmemesini istedi.
    --- spoiler ---

    kaynak
  • maddi değeri olmayan sembolik hediye olarak yara kabukları kabul edilebilir.
  • yerinde bulduğum karar. bazı veliler işi o kadar abartıyor ki kişi başı fahiş ücretler toplanıyor sonrasında maddi değeri çok yüksek abartılı hediyeler alınıyor. ve işin en kötü yanı bu bi yarışa dönüşüyor. öğretmenler günü bu değil, böyle olmamalı.
  • aynı şekilde sadece öğretmenlere değil devletin her kademesinde a'dan z'ye hediye işi yasaklansa. saatler, altınlar, bilgisayarlar falan hediye edilmese...

    e:imla
  • değerli hocalarımızı sevindirmek adına hediye alınmalıdır. asgari ücrete yakın üç kuruş parayla kırk tane veletle uğraşıyorlar. zor iş. servet değerinde saatler, koko, malum otellerde ultralüks tatiller falan hediye edilmiyor zaten. onların peşine düşeniz keşke.
  • çok yerinde bi karar. küçükken 'daha az değerli' olan hediyelere pek de ilgi göstermeyince öğretmenimiz, kalbimiz kırılırdı. :(

    minik kalplere yazık..
  • yerinde bulduğum ve ihlal edilmesi halinde sert yaptırım gerektiren yazı. hediye kabul edilmesi de, veliler arasında para toplanıp haberli/habersiz hediye alınması da ne etik ne ahlaki.

    velilerinden altın, para, saat hatta bilgisayar isteyen "öğretmenler" olduğunu duyuyorum. evet, ancak tirnak içinde "öğretmenler."

    not: öğretmenspor
  • ne yani şimdi sınıf anneleri öğretmenlerine pırlanta taşlı takı seti alamayacaklar mı?
    sınıf anneliğinin gururunu ayaklar altına almaya çalışan bir yazıdır.
  • gereksiz bir yazı.

    katar emirinden hediye edilen uçak sembolik değerde olduğu için yazıdaki kapsam dışındadır, cumhurbaşkanı olan zat kabul ediyorsa siz de gönül rahatlığıyla uçak hediye edilirse kabul edin.

    edit: bazı arkadaşlar bana mesajla tepki gösterdi, kusuruma bakmasınlar. cumhurbaşkanı uçak hediyesini maddi değeri için değil sembolik değeri için kabul etmişti. ben bu durumdan sembolik değeri olan bir hediyenin maddi değerine bakmak zorunda olmadığımız çıkarımını yapıyorum. fikrime katılıp katılmamak size kalmış.

    not: öğretmen değilim, öğretmenlerime ve öğretmen akrabalarıma hiç hediye almadım.
  • gecen sene sinifca altin bileklik aldik hocaya, bi tane de notebook aldik uzaktan egitim var diye.

    edit: konunun hak edip etmedikleriyle bir ilgisi yok. ogretmenin de bunu talep ettigi yok -edemez de zaten- ancak her baglanti kopmasinda bilgisayarim cok eski, bilgisayarim cok yavas deyip ilkokuldaki cocuklarinin egitimj icin endiselenen insanlarin uzerinde baski olusturulmasi meselesi var.
hesabın var mı? giriş yap