• bildigimiz kaymak bu ya! yiyeceklere artistik isim koyup, bizi dukkan dukkan gezdirmeye ve duduklemeye calisan keyif pezevengi avrupalilara isyan ediyorum arkadas! su andan itibaren bu sonradan gurme tuzaklarina dusmeyecem. tiramisu yaparken "mascarpone a en yakin peynir buymus" diye labneye para verecegime, efendi gibi kaymak kullanirim ve en hakiki tiramisuyu kendi oz sut urunumle elde ederim. kaymak da pahali tamam, ama en azindan paramin azicigi gariban turk koylusunun cebine gitmis olur. yillardir labne labne diye bosuna aranip durmusuz iyi mi.

    mascarpone! isme bak!
  • abd'de bunun kaymak muadili olduğunu öğrenmek kadar büyük bir sevinç azdır.
  • hakkinda ne kadar yanlis bilgi varsa buraya toplanmis.

    birisi 85% yag var demis. yalan. ornegin:
    https://calabrocheese.com/products/view/mascarpone (39% yag)
    https://www.nutritionix.com/…589a6f4b03c4c97e5aad34 (40% yag)

    gel gelelim kaymak ile ilgili iliskisine. kaymaga en yakin sey, ingilizce konusulan ulkelerde clotted cream olarak gecer. bu urun uk disinda abd'de de import olarak mevcut. avustralya ve yeni zelanda'da mevcut degildir. tabi abd'de her yerde de bulamazsiniz.

    dolayisiyla kaymaga en yakin muadil sey budur. peki gelelim farklarina:

    kaymak teknik olarak sutun yavas kaynatiilip, sonra da dusuk atesle beklenmesi sonrasi, kaynayan tencerenin uzerindeki olusan tabakadir. uzerindeki tabaka alindiktan sonra kullanilir. sut ne kadar yagliysa o kadar iyi sonuc alinir. yaklasik kaymakta 60% yag orani olur. bununda manda (buffalo) sutunden yapilani makbuldur.

    mascarpone ise aslinda bir tur krem peynirdir. en buyuk farki, krem peynirde tam yagli sut kullanilirken; mascarpone da krema kullanilir. kremaninda yag orani daha yuksektir. yapim teknigi de lor gibidir. kaynayan sut/krema ya limon veya tartarik asit eklersiniz, geriye kalani da suzersiniz, alin size mascarpone.

    mascarpone, yag orani aslinde yuksek degilken sertlik ve kivam kazandiran seyde tartarik asittir; halbuki kaymak ise, sertligini yuksek yag oranindan alir.
  • bu peynirin % 85'i saf yagdir. bu sebeple bildigimiz peynir tadi ile filan alakasi yoktur. vakti zamaninda bir ragazzam potansiyel kayinvalidesine tiramisu ikram etmek icin istanbul'da her bir yerde bu gudubet $eyi arami$ lakin bulmaya muvaffak olamami$tir. "yerine labne kullanarak tiramisu yapalim, sek sek sekelim" tavsiyesini bize veren bir akli evvel de faciadan hemen sonra bicaklanip karni de$ilerek oldurulmu$tur.
  • saf süt kreması gibi tek başına bile gayet lezzetli olan bir ürünün işlenmesi ile yaratılan müthiş bir lezzet.

    alacağınız hazır pasta keklerinin arasına ve üstüne bir miktar şekerle mikserde çırptığınız mascarpone'den sürüp, daha sonra bu mascarpone-kek karışımını rom-konyak-viski-bacardi-campari (hangisi elinizde var ise) ve kahve karışımı ile ıslatırsanız, en kral pastanede yiyebileceğinizden daha kral bir tramisu elde edersiniz. çünkü çoğu yer maliyetten kısmak için mascarpone yerine en ucuzundan labne kullanır ve asla alkollü içkilerle ıslatmaz tiramisuyu. haberiniz olsun.
  • hafif $ekerli italyan krem peynir ce$idi.tiramisu gibi tatlilarda kullaniliyor.
  • krema + krem tartar veya limon suyu kullanarak evde kolaylıkla yapabileceğiniz,tiramisunun olmazsa olmazı peynir...

    http://www.devletsah.com/mascarpone/
  • domatesin tat sınıflandırmasında sebze, teknik anlamda meyve olduğu bir evrende teknik anlamda peynir olan hede.

    sadece tiramisu yapmak için almayınız, o kadar süt yağı barındıran bir şeyi boka katsanız lezzetli yapar.
  • italyan kaymağı. tiramisu yapımında kullanılır.
  • labne ile bir tutulması kesinlikle mümkün değildir; ya biz hiç labne yemedik, ya da ne bileyim. labne tuzlu, kekremsi, az yağlı olur, pis bir şey. mascarpone tatlı ve alabildiğine yağlıdır.

    ayrıca yeni ve farklı bir şeymiş gibi bahsedilmesi de ilginç — kaymak ile arasında doku olarak fark olsa da tat olarak pek fark göremiyorum ben.
hesabın var mı? giriş yap