• bu ülkede sanatla uğraşmak o kadar zor ki, bu işe gönül veren, okulunu okuyan, bununla kendini var etmeye çalışan herkese saygı duyuyorum. malzemelerde çeşitliliğin azlığı, pahalılığı, insanların anlayışsızlığı ve saygısızlığı, gelecek kaygısı gibi birsürü bölüm sonu canavarı barındıran ve sonunda prensesin başka kalede olduğunu öğrenince eh yeter diyip pes etmeyen herkese sevgiler.

    bu marker işi ise daha acayip. bir kere boya gibi desen üzerinde çok fazla oynamaya müsait değil, aksine desenin sağlam olacak ki renklendirmesi de güzel olsun. ayrıca bu markerlar çok pahalı, tanesi en ucuzu 30 lira. üstelik cok kokuyorlar yani büyük bir deseni oturup renklendirmeye kalksam o şeyi soluduğum icin 1 saat sonra sandalyede düşer ölürüm ve alnımda dev puntolarla wasted yazısı yanıp sönmeye başlar. sanata bu koldan yürüyen insanlara saygım sonsuz, kolay gelsin hepsine.
  • ilüstrasyon yaparken, özellikle tasarım objelerini anlatmaya yarayan renderlar veya eskizlerde hızlıca renklendirme, gölgelendirme vs işlemleri yapabileceğiniz gazlı kalem çeşidi. bunlarla çalışırken genellikle burnunuzun direği kırılır gibi olur, bolca alkol kokusu yayarlar, zamanla bir tasarım öğrencisi olarak bunlara alışırsınız.

    marker ile çizim yapmaya yeni başlayacak insanlara önerim, yanlarında bir veya iki kurşun kalem, stabilo tadında bir pilot kalem de bulundurmalarıdır. promarker, kurecolor kırtasiyelerde en çok rastladıklarım. özellikle cool grey 1, cool grey 3,(sayılar koyuluk derecesi) ve 2 komşu, 1 de aykırı renk almak başlangıç için yeterli olabilir. şayet markerların tanesi en ucuz yerde bile 3,5 tl olduğu için yavaş yavaş almakta fayda var. blender denen hadise, boş sadece alkolü olan bir marker, kurukalem veya toz pasteli diğer markerlarla da yayabiliyorsunuz ama bu renk katmadan yayıyor.

    önü ince, arkası kalın uçlu, kalın uçla geniş alanları boyamak haliyle daha kolay. tavsiyem mümkün olduğunca hızlı çalışmak, hafif taşmaları doğal haliyle bırakmak, boşlukları parlamalar vs. için kullanmak, eskizlerde çok ekonomik renk ve fon yapmak vs.

    kağıt olarak dosya kağıdı kullanmak en iyisi, çünkü canson, schoeller tarzı kağıtlar markerın yayılmasına izin vermeden onu emiyor ve sonra kendinden aldığı homojenliği kaybettiriyor, eğer biraz daha ciddi çalışılacaksa 'markerpad' almakta fayda var. onların da arkasına çizim yapmamaya(dağılıyor, kurumuyor, berbat oluyor) ve su değmemesine dikkat etmek gerekiyor, elinizin teri bile markerpadi kabartmaya yetebilir.

    pastel renkler, griler, az malzemeyle şaşırtıcı sonuçlar verebiliyor, toz pastel, kurukalem, stabilo, kurşun kalem marker ile iyi dostlar.
  • akaryakıta karıştırılan ve yakıtın yasal yollardan sirkülasyona sokulduğunun işareti olan kimyasal
  • yazıların altını çizmek için kullandıın fosforlu renkli kalemler, highlighter.
  • 75 mhz.de çalışan ve üzerinden uçak geçtiği zaman, pilot mahallinde bulunan marker alıcısındaki değişik renkli lambaları yakarak ve ayrıca sesli olarak pilotun hangi marker üzerinden geçtiğini ve dolayısıyla uçağın piste olan uzaklığı hakkında bilgi veren bir sistemdir. ilste üç marker bulunur.
  • (bkz: kurecolor)
    (bkz: pantone)
    aquarelle kalemlerle kullanilinca pek bi cillop olan hede
  • gerçekten hoş kalemlerdir ama pahalıdır bana göre. internette baktığımda 72'li seti 1300 tl civarı idi. o paraya bitecek bir kalem alacağıma wacom tablet alırım istediğimi çizer boyarım çok daha mantıklı.
  • tanesi 1 bucuk milyondan ben de 20-30 dane olan sey.. kokusu kafa yabar.. en iyisi de "zig" olanlar..
    turkcede "markor" denmesi de ayri bi muamma
  • sınav kağıtlarını notlayan kişi
  • dokuzuncu nesil çaylak.
hesabın var mı? giriş yap