• mdma yani ecstasy ile kullanıldığı takdirde ölümcül sonuçlar doğurabilir. bu ikisini aynı zaman dilimlerinde kullanmayı düşünen arkadaşlar varsa aman diyim.
  • dmt ile birleşince dünyanın bilinen en güçlü psychedelic deneyimine sebep olan inhibitörler. üzerlik tohumundan elde edilebilirler, üzerlik tohumu da aktarlardan elde edilir. sıkı diyet gerektirir, şamanik kullanımı hem psikolojik hem de fizyolojik açıdan tehlikelidir.
    (bkz: ayahuasca)
  • mao inhibitoründen sonra fluoksetin içeren ilaçlar kullanmak için en az iki hafta temizlenme süresi beklenmelidir.(bkz: fulsac)
  • moklobemid bir mao inhibitörüdür. atipik depresyonda sonuç alınan bir ilaçtır.
    yalnız kullanımında dikkat edilmesi gereken husus mao inhibitörleri diğer antidepresan ilaçlarla(ssrı, tca) çok etkileşir bu nedenle ilaç değiştirirken araya vakit girmesi önemlidir.
  • düzenli 6 ay kullanım sonrasında sosyal anksiyete durumunu önemli ölçüde yok ettiğini güzelce tecrübe ettim.akabinde 10 ay sonra elde olmayan nedenlerden dolayı "şak" diye kesilince prefrontal lobum götüme girerek : "aga benim psikotik depresyona kadar yolum var.allaha emanet olun" diyecek kadar ettirdiğini de tecrübe ettim.bu da böyle bir anımdır işte..
  • komşuda mucize etkisi gösteren ilacı doktora danışmadan kendi üzerinde denemeye kalkan yurdum insanı zarar görmesin diye olsa gerek ülkemizde henüz resmi olarak piyasada orijinali bulunmayan etken madde türü. bilindiği kadarı ile şu an piyasada sadece sentetik bir mao inhibitörü olan aurorix vardır. diğer antidepresanlara geçerken bekleme yapmaya gerek yoktur.

    20 yıl sonra gelen edit : uzmana danışıldı. teorikte 2 hafta beklenmesi gerektiği ancak pratikte özellikle yatan depresif hastayı ilaçsız bırakmayı göze alamayıp biraz risk alıp hemen başlayabildikleri de olduğu bilgisi geldi. moklobemidde yani aurorixte biraz daha gevşek davranılabiliyormuş.
  • mao, noradrenerjik, dopaminerjik ve serotoninerjik sinir uçları, karaciğer, barsak ve akciğerde daha yüksek oranda olmak üzere çeşitli bölgelerde bulunan mitokondriyel bir enzimdir. mao a noradrenalin (na) ve serotonin (5-ht)’nin yıkımından sorumludur. mao inhibitörleri beyinde çeşitli nöromediyatörlerin*** etkinliğini artırır. selektif mao a inhibitörleri: moklobemid, klorjilin. genellikle moklobemid tercih edilir, etkisi geri dönüşlüdür.
  • direncli depresyonlarda pek de etkili olmayan anksiyolitik ozelligi daha on planda olan antidepresan turu. dolayisiyla baska hicbir antidepresana cevap vermeyende denenmesi pek de mantikli olmamakla birlikte ssri sonrasi hemen baslanirsa tehlikeli hipertansif krizler doguracaktir. beraberinde eski tip irrevesible olanlari peynir reaksyonu denilen bir krize yol acacaktir. bu bahsettiklerimz sadece mao a inhibitorleri icindir mao b enziminin inhibitorleri (orn selegilin) parkinson hastaligi tedavisinde kullanilir.
  • fluoksetin, meperidin, tramadol ve linezolid gibi serotonin miktarını artıran ilaçlarla birlikte verilirse serotonin sendromuna yol açar.

    moklobemid: spesifik olarak mao a enzimini inhibe eder. sağlıklı kişi alsa dahi keyif hali oluştururlar.

    fenelzin ve tranilsipromin: hem mao a hem de mao b'yi inhibe ederler.

    selejilin: düşük dozlarda sadece mao b yüksek dozlarda ise hem mao a hem de mao b'yi inhibe ederek antidepresan etki gösterir.
  • bir çok ilaç prospektüsünde gördüğüm mao inhibitörleri kullanılması durumunda dikkat edilmesi ya da bıraktıktan en az 2 hafta geçince kullanılmaya başlanılması yönünde uyarı ibaresi bulunmasından dolayı ne menem bir şeymiş bu deyip uzak durmakta fayda olduğunu düşündürten ilaç grubu.
hesabın var mı? giriş yap