• bi ara bilim adamları -artık nası olacaksa- bunun dnasını kullanıp fil dölleyeceklerdi.
    ortaya çıkan yarım mamutu tekrar buldukları dna sayesinde dölleyeceklerdi.
    ortaya çıkan yarıdan çok tamdan az mamuta da yine aynı işlemi uygulayacaklardı falan.
    bu böyle gidecekti.

    ama ne oldu ne bitti ses etmediler bi daha.
  • 2-1 metre civarı bir aleti varmış bu hayvanın. yine de soyu tükenmiş. şöyle bir düşündüm de boy-işlev şeysi pek de yalan değil galiba.
  • yeryüzünde yaşayan son hayvanların genetik kusurlarla dolu olduğu tür. mamutlar vrangel adası'nda 6000 yıl daha fazla yaşadılar fakat aynı soydan çiftleşmeler ve mutasyonlar genlerine zarar verdi. yaşayan son mamutlar muhtemelen hastaydı ve kısırdı.

    4000 yıl öncesine kadar mamutlar dünyada yaşıyordu. ama yok oluşları adeta genlerinde sabitti. abd'de yer alan buffalo university'de yapılan araştırmada sibirya'nın kuzeyindeki vrangel adası'nda yaşamış yaklaşık 4300 yıllık bir mamutun genomu, karada yaşamış başka mamutlarla ve asya filleriyle karşılaştırıldı. raporda belirtildiği üzere adada yaşayan mamutun bazı genleri potansiyel zararlı değişikliklere uğramış.

    mutasyonlar sadece metabolizmayı ve koku duyusunu kötüleştirmekle kalmayıp, aynı zamanda yavruların gelişimini de olumsuz etkiledi ve erkek mamutların daha az verimli olmasına sebep oldu. belki de bu genetik problemler, türlerin uzun vadede yok olmasına katkıda bulundu. gen analizi sadece tek bir mamut fosilinde yapıldığı için bütün türü kapsayacak bir genellemede bulunmak zor. fakat bu sonuç önceden yapılan araştırma sonuçlarına ve bu etkileri öngören modellere de uyuyor.

    genomdaki bu bozulma nüfusun çöküşünden kaynaklanıyor olabilir. vrangel adası, yaklaşık 10.000 yıl önce yükselen deniz seviyesi ile anakaradan ayrıldığı için, orada yaşayan mamutlar anakaradaki mamutlardan 6000 yıl daha uzun yaşadı. fakat ada sadece az sayıda hayvanı besleyebiliyordu. yıllarca uzmanlar, akrabalı yetiştirmenin (inbreeding), genetik çeşitliliğin eksikliğinin ve son mamutların izole olarak yaşaması sonucu genetik hasarın hızla artmış olabileceğinden şüphelendi.

    buffalo üniversitesi'nde vincent lynch yönetimindeki ekip, bilinen işlevlere sahip hücre çekirdeğindeki genlerin bu "genetik erimeden" zarar gördüğünü gösterdi. genlerdeki bu değişiklikler mamutların sonu oldu.
  • sadece etinden, sütünden, yününden ve derisinden değil kemiklerinden de (barınak amacıyla) yararlanmışız.

    şurdan `:https://arkeofili.com/…-25-000-yillik-yapi-bulundu/`
  • bencilce bir şekilde klonlanmasını isteyip canlı halde görmek istediğim soyu tükenmiş canlı. etik olmadığını, doğal yollarla soyu tükenmiş bir canlının geri getirilmesinin doğanın dengesiyle oynamak olduğunu söyleyen bilim adamları var ama şu hayatta en büyük isteklerimden bir tanesi kanlı canlı tüylü dişli bir mamut görmek. skyrim'de görünce bile heyecanlanıyorum neden bilmiyorum. klonlanması halinde yaşayan en büyük kara canlısı olacak ve ben onu görmek istiyorum.
  • sibirya'da 10.000 yildir buzlarin icinde bozulmadan saklanani bulunmus. japonlar klonlasalar da hayvanat bahcesinde fotografini ceksek, ustune binsek, etinden sutunden faydalansak.

    http://gizmodo.com/…-perfectly-preserved-in-siberia
  • filin atası olarak bilinen,nesli tükenmiş hayvan.dünya dar gelmiş olmalı!
  • birkaç gün önce sibirya'da, yanılmıyorsam 10bin yıllık bir mamut fosili bulunmuş. fosil dediğime bakma, donmuş olduğundan olsa gerek bildiğin az önce ölmüş gibi hayvancağız. basına gösterdikten sonra 5-6 kişi yüklenip koydular tekrar saklama kabına. yavru fil gibi böyle. (tabi sen bunu okuyna kadar o mamut tekrar dirilir bile)
  • http://i.imgur.com/8btti.jpg
    not: tee zamanın behrinde "yumurtalar" bölümünden bir karikatür idi.
  • bu isimli birden fazla müzik grubu biliyorum. ama tek albümlü arjantinli bir mamut var ki onları ayrı seviyorum.
    grup 1977 çıkışlı, tek albüm contacto con el diablo ise 1984 tarihli. en çok falso verde y azul parçasını seviyorum. sanki ispanyolca sözlü bir kramp şarkısı gibi ya da ben deliyim. emin olmadan önce burdan dinleyebilirsiniz.
hesabın var mı? giriş yap