• light's theme'la beraber albumden favorilerim. l'in cozumlemelerinin muhtesemliginde bu sarkinin da payi var diyorum. arkada bu calarken insan sacmalayamaz ki o insan bir de l ise.
  • bu gece kim milyoner olmak ister isimli yarışmanın sesli sorusunda duyduğumu zannedip heyecanlanmama sebep olmuştur. meğer sorulan soru, exorcist filminin soundtrack'iymiş. anladım ki l's theme, exorcist'ten arakmış.
  • exorcist filminin soundtrackına aşırı derecede benzemektedir.

    http://www.youtube.com/watch?v=gefhtd-zxoa
  • orijinali mike oldfield'ın tubular bells'i olan parça.

    tubular bells
  • telefon melodim oldu.

    insan her dönem ergen olur mu? ben olabiliyorum :p
  • exorcist'ten araklandığı kolayca anlaşılan ama exorcist theme kadar rahatsız edici olmayan parça. bundan dolayı, exorcist themeden daha dinlenilesidir. arada estikçe dinliyorum valla. sarıyor.
  • yukarıdaki yazarın söylediğine katılıyorum, fakat ben "arak" yerine "esinlenme" kelimesini seçeceğim, bunu da kibarlık olsun diye yapmayacağım, kendimce sebeplerim var.

    --- spoiler ---

    death note'un önce mangasını okumuştum. ilk ciltte l karakteri yoktur, sadece light vardır ve çıktığı adalet yolu, temiz dünya anlayışı çok güzel anlatılır okuyucuya. light'ı desteklemekten başka seçeneğiniz de yoktur bu sırada, çünkü hem hikayesi onun bakış açısından anlatılır, hem de kendisine karşı gelen ve bunu mantıklı argümanlara dayandıran bir karakter bulunmamaktadır. l'in varlığını ise tam olarak şu bölümde hissedersiniz. ve bu bölümde l, light'ın çocuksu hırsını kendisini daha hiç tanımadan ona karşı kullanmış, çok sevdiğiniz adalet savaşçısıyla oyuncak gibi oynamıştır, onu tuzağa düşürmüştür. hatta soluğu ensesindedir. bu nedenle l, ilk ortaya çıktığında okuyucu ve izleyici için aslında bir korku ögesidir. bu nedenle tema müziği de the exorcist'e benzer, ondan esinlenmiştir.

    mangaya bakmaya üşendiyseniz bahsettiğim sahne

    --- spoiler ---
  • kaliteli vakit geçirmek için yeniden başladığım scary movie serisinin ikinci filminin *başlangıcında çalarak beni bundan tam 10 sene öncesine, üniversitedeki kafası kırık bir arkadaşın önerisiyle başladığım death note günlerine götürmüş melodi. esasında bu filmde kullanılan hali the exorcist filmindekiyle ile birebir aynı. death note hali ise the exorcist'e göre daha dijitalize edilmiş ve elektronik ögeler eklenmiş versiyonu olarak duyuluyor.
hesabın var mı? giriş yap