aynı isimde "logo (programlama dili)" başlığı da var
  • bu anasını siktiğimin şeyi her boyutta her yerde büyüsün küçülsün, her türlü kullanılsın diye vektörel yapılır. ama beynini siktiğimin müşterisi inatla jpg gönderir png gönderir, 30 kb sik kadar çözünürlükte gönderir. bilumum pixel tabanlı ve sıkıştırılmış formatla anasını siker logonun. be amın evladı öğren artık, yaptırdığın iş nedir nasıl yapılır bir sor.

    herşeyi en çok sen biliyosun diye en çok sana saplıyolar.
  • türk insanının uzmanlaştığı bir alan.
    biz küçükken show tv'nin logosu değişmişti, haftalarca tartıştık şöyle olmuş böyle olmuş diye sonra tam böyle her şeyini konuştuk logonun n'apsak acaba derken hop arçelik imdadımıza yetişti. bir sene de onların yeni logosunu konuştuk. arada irili ufaklı başka logolar da geçti hayatımızdan ama asıl damgayı yapı kredi'nin yeni logosu vurdu. özellikle o italyan tasarımcıya verilen 250 bin dolar aylarca konuşuldu. ben şu kadara yapardımcılarla, ben de aynısını yapardımcılar aynı safhalarda olduklarını aylarca fark edemeyip çatıştı. o logonun ardından minimalist kelimesi de dilimize girmiş oldu. yani rahat rahat kullanabilmeye başladık. çünkü ne olduğunu tam olarak öğrendik. küçük bir şeyse, minimalist işte hacı bitti bu kadar.
    şimdi yapı kredi minimalizmi bıraktı, ben de bu dönemler ee küçüktük tabii normal filan diyordum. hop star tv logo değiştirdi. yine konuşuyorlar, hâlâ konuşuyorlar. saat 6 olmuş, adam hâlâ star tv'nin yeni logosu hakkında konuşuyor. işi gücü bırakmış adam, sabahlara kadar logoyu tartışıyor, karısı terk etti, çocukları hastalandı hâlâ konuşuyor ya hâlâ saat 6 oldu lan 6.
  • tanım olarak batığımızda günümüzde; bireysel markaları temsil eden basit, ikonik görüntüler şeklinde bir cümle kurarsak garip kaçmaz.örnek kendim olarak çizimle ilgilendiğimden bu tanıma uyan birçok görsel çizmişimdir.

    günümüzde her nereye bakarsak bu tarz işleri yani logo tanımı görmekteyiz bir şeyin ismini bilmemize gerek yok ufak bir resim bize bütün bilmemiz gereken her şeyi anlatmakta.görsel

    bu konunun tarihçesine inersek bu simge ve çizimlerin ne kadar önemli olduğunu
    görebiliriz. insanlar yüzlerce, hatta binlerce yıldır amblem ve imza işaretleri kullanarak kendilerini tanımlayıp farklılaştırılıyor bu önermenin örneklerini belki eski mağara resimlerine koyabiliriz. belkide bu resimlerin amacı iyi bir avcı veya iz sürücü olduğunu ya da iyi bir kabile reisi olduğunu gösteren işaretlerdir.

    fakat gerçek logo diyebileceğimiz işaretler veya bildiğimiz logoların tarihi eski aile armalarına, hiyerogliflere ve sembolizme kadar uzanır. ama bildiğimiz yani logo tanımına uygun olan ve bu kategoriye soktuğumuz ilk görselleri ms 1300 civarında , mağazalar ve barlar için kullandıklarını biliyoruz.

    logonun nasıl geliştiği sorusuna şöyle bir yanıt verebiliriz; o tarihlerde yaşayan insanlar arasında okuma, yazmanın oranı yerlerde sürünmekteydi ve insanlar hanedanlık armalarına toplumsal anlam ve statü atama işlevi verdiler . bu sayede belirli bir renk ve şekil kümesi belirli bir soylu aileyi temsil eder. bu görüntü seti benzersiz bir arma oluşturmak için birleştirildi.

    orijinal amaç biraz farklı olsa da - savaş sırasında dost ve düşman ordusunu tanımlamak için kullanılırdı. bu sayede tasarım öğeleri anlam kazanmış bulundu ve insanların favori markalarını tanımlamalarına yardımcı oldu.

    ingiltere'de 1389'da, ingiltere kralı ıı. richard bir yasa koydu*yasaya göre bira yapan birahanelerin bira yaptıklarına dahi bir tabela asmaları mecburi kılınmıştı aksi halde yaptıkları biraya el konulacaktı. bu durum ingiltere'de işletmelerin işaretlerine hanedan tarzı görüntüler ekleyerek kendilerini farklılaştırmasına yol açtı. yeşil ejder gibi görüntülerin oluşmasına neden oldu. ve bu görüntüler isimlere döndü ve kullanıcıların en sevdikleri bira üreticilerine marka sadakati duygusu geliştirmelerine sebep oldu.

    kağıdın keşfinden ve yaygınlaşmasından sonra johannes gutenberg, 1440 yılında matbaayı icat etti, bu etki logoyu da bir ileri seviye taşıdı.basılı malzemelerin üretiminin çok daha yaygın hale gelmesini sağladı ve modern logo tasarımının çıkışına ön ayak oldu. sonrasında 15. yüzyılın sonlarına doğru, çeşitli matbaacılar eserlerini tanımlamak için logolar kullanıyorlardı. baskı ile daha fazla basılı eser geliyor. 1600'lerin ortalarında düzenli tirajlı ilk basılı gazeteyi gördük. bu durum reklam sektörü ve sanayileşmeyi arkasında arkasında getirdi.böyle bir getiri sanatı da bu kulvara davet etti ayrıca ekonominin insanlar üzerindeki arttı yani bir orta sınıf oluştu ve ilk kez toplumun üst kademelerinde olmayan insanların harcanabilir paraları vardı. bu iki durumda eklenince reklam sektörü parladı 123

    sonuçta firmalar doğal olarak farklılaşmaya itilmiş oldu ve görsel etkini insanlar içinde son derece etkili olduğunu gördüler ve kendi tarzlarını betimleyen simgeler, harfler, renkler ve yazılar kullanmaya başladılar. bu gün dünyadaki çoğu şey logolarla temsil ediliyor.
  • cafe de kedi 'deki mat siyah kedi. kucağınızda uyurken sıcaklıgını hissetmek ve bu arada çayınızı içip sevgilinizle sohbet etmek harikadır.
  • türkiye de işletmelerin büyük çoğunluğunun kullandığı muhasebe programı.
  • uzerine calistiginiz bir is ile ilgili olarak mevcut bir markanin vektor formatta logosunu ariyor olabilirsiniz. bunun icin bakabileceginiz kaynaklar:

    http://www.brandsoftheworld.com/
    http://www.seeklogo.com/
    http://www.wikipedia.org/ (bazi svg formatindaki logolar adobe illustrator tarafindan vector olarak acilabiliyor).
  • logo=markadir, bir markayi temsil eden harfler ve/veya sekillerin butunudur.
    örnegin; arceligin, sol yaninda bulunan simge onun amblemi, yana yatik harfler ise logosudur diyemeyiz. evet sol yaninda bulunan sekil arceligin amblemidir veya simgesidir ancak arceligin logosu; markanin sekilsel ifadesi olarak yazilariyla simgesinin birlikte sunuldugu halidir.
  • (bkz: logo yazilim)
  • sürekli olarak amblem ile karıştırılan kavram. logotype kelimesinden gelen, kurum ya da markanın tarif edilmiş harflerle her seferinde sergilenmesi durumudur.
  • logo, sadece markalari degil kurumlari da temsil eden harf ve/veya sekillerin bütünü olan logotaypin kisaltilmis, tembel halidir... tek basina sekil varsa o amblemdir ama tek basina yazi da olsa, yazi ve amblem bir arada da olsa o artik bir logodur... mesai saatim dolmustur, tesekkürler...
hesabın var mı? giriş yap