• sürgündeki victor hugo'nun kızı adele hugo'nun gerçek öyküsünü françois truffaut'nun 1975 tarihli dramatizasyonu ile isabelle adjani'nin sevimli oyunculuğuyla bir aşk obsesyonunu izliyoruz. truffaut, adjani'nin güzelliği için şöyler diyor: "sadece onun yüzünden bir film yapabilirdim"
  • aşkın takıntıya dönüşmesine dair, isabelle adjani'nin güzelliğinin yanı sıra muhteşem oyunculuğunu görebileceğimiz françois truffaut filmi. babasının adı altında ezilmeden, kendi karakterini bulmaya ve gerçek bir kadın olmaya çalışan, bunun için aşık olması gerektiğine inanan ama yanlış kişiye tutulunca zamanla gözlerimizin önünde eriyip giden bir kadının hikayesi. belki de en acıklı kadın hikayelerinden biri olmasına rağmen adele'in adının duyulmamış olması üzücü.
  • biyografi/dram türündeki "l'histoire d'adèle h." veya ingilizce adıyla "the story of adèle h." 1975 yapımı bir françois truffaut filmi. filmde ünlü fransız şair ve yazar victor hugo'nun en küçük çocuğu olan adèle hugo'nun bir ingiliz subayla yaşadığı karşılıksız aşk ve içine girdiği ruhsal çöküntü anlatılıyor. adéle hugo'nun günlüğünden uyarlanan ve sıkılmadan izlenebilecek güzel bir film. bende film çevrilirken 20 yaşında olan isabelle adjani’nin güzelliğini övmeden bitirmeyeyim. gerçekten çok güzel bir kadın. 10/10
  • umutsuz aşk : görsel

    mutsuzluk : görsel

    melankoli : görsel

    delilik: görsel

    truffaut'nun 70'lerdeki başyapıtı.
  • karşılıksız bir aşkın peşinde sürüklenen daha doğrusu “aşk” sandığı bir duygunun pençesinde çaresizce çırpınan bir genç kızın trajik hikâyesi l'histoire d'adèle h. victor hugo’nun kızı adèle’in hayatından bir kesit sunan film biyografik yönüyle oldukça kıymetli. filmin hikâyesi gerçek yaşamdan alındığı ve adèle’in günlüklerine dayandırıldığı için olayların gerçekliğinden kuşku duymamak gerek. öte yandan gerçek olamayacak kadar aptalca davranan bir kızın, üstelik victor hugo gibi bir dehanın aşkı tanımamış kızının aşk sandığı tutkusu ile her şeyi elinin tersine ittiğine tanık olmak ise ayrıca sinir bozucu. filmin klasik bir fransız romanı okuyormuş havası veren atmosferi oldukça başarılı. ısabella adjani’nin göz okşayan güzelliği ise filmin en güzel ödülü. aceleye getirilmiş finali olmasa, son çeyrek de en az ilk üç çeyrek kadar ayrıntılı ele alınsa çok daha doyurucu bir film olurdu mutlaka. yine de özellikle edebiyat meraklılarının hugo ve kızının hayatının bir bölümüne tanıklık etmek için izlemek isteyecekleri bir film.
  • yani tamam her şey insan için.. böyle aşklar, beterleri de yaşandı.. kimisi ölümle bitti, bu akıl hastanesinde.

    ancak izlerken içi daralıyor insanın, ne yalan söyleyeyim sonlara doğru x1.50 hızla ancak bitirdim.

    en ufak umut yok, dibe gittikçe giden bir ruh hali.. aman aman böylesi aşk olmaz olsun, aşk da değil bu hastalık zaten..
  • 20 yaşındaki ısabelle adjani'nin en iyi kadın oyuncu oscar'ını alarak o zamana kadar ödülü alan en genç oyuncu unvanını katığı 1975 yapımı françois truffaut eseri.

    tamamen rastlantısal olarak keşfettiğim (victor hugo okumaları yapıyordum) filmde victor hugo'yu olmasa da onun isminin ağırlığında yaşayan birinin (kızının) hayatını etkileyici bir biçimde bize sunmuş françois truffaut.

    filmin senaryosu adèle hugo'nun günlüklerine dayanmakta olsa da truffaut araları muhteşem doldurmuş.

    ısabelle adjani'nin muhteşem performansıyla anılan filmde françois truffaut da küçük bir rolde görülüyor.

    letterboxxd
hesabın var mı? giriş yap