• ogrendim ki lcd ekranlarda en parlak beyaz en az guc tuketiyormus. hala soktayim.

    sirf bu yuzden mesela google kullanan adamin laptop pil omru bing kullanandan daha uzun gidiyo iyi mi.
  • "reaksiyon süresi" ve "görülebilir açı" gibi kavramları hayatımıza sokmuş zavallı bi teknoloji. popüler kültür "gazlama"yla çalıştığı için, lcd de iyi gazlandığı için şu an baya matah, böle acaip muteber bişi olarak tanınıyor.

    çok küçükken renkli televizyonumuz vardı, markasını bile hatırlıyorum, siemens fc740. ekranı biraz dışbükeydi ama en azından her açıdan görülebiliyordu. kara şimşek izlerdim deli gibi, hiç görebilmek için yer seçmek ya da geri gitmek zorunda kaldığımı hatırlamıyorum. şu an, bu anlattığım hikayeden 25 sene sonra yani, en popüler ekranların bazı açılardan iyi görünmemesi, karanlık görünmesi ya da hiç görünmemesi, bana, kendini hatırladığı en eski tarihte renkli televizyonun icat edilmiş olduğu bir adama yani, piskopatça geliyo. böle inanamıyorum, hafsalam almıyor, kötü bi şaka gibi. kara şimşek, çok hızlandığı zamanlarda arkadasına buğulu bi kuyruk yaparlardı dizide, "gözün göremeyeceği kadar hızlı" babında. şimdi izle aynı diziyi, sadece kitt'in diil, maykıl nayt'ın da arkasında buğulu bi kuyruk var, boni'nin de, kötü adamın da. reaksiyon süresi sağolsun, futbol görüntüsü varken lcd ekranlı televizyonda, halley kuyruklu yıldızı gibi oluyo top. bu ne abi? bundan 25 sene önce o topun izi yoktu ekranda. komik mi bu?

    bazı şeyleri netleştirmek istiyorum, çünkü inandığım bir şeyin abbuk subuk argümanlarla ya da obsesifçe ya da bir tavır sorunu, davranış bozukluğu eşliğinde savunulmasına çok sık raslıyorum, bu sebeple gereksiz derecede detaylı açıklama ihtiyacı duyuyorum. şöyle ki;

    bağnaz diilim, "tüplü monitörümü, tüplü televizyonumu geri verin!" diye veynklemiyorum. tutucu ya da takıntılı da diilim, "tüplü televiyonun yerin ayrıdır, tüplü ekran bambaşkadır, yeri doldurulamaz" diye de veynklemiyorum. hatalı bilgili hiç diilim "tüplü televizyonun görüntü kalitesinin üstünde bir cihaz yapılamaz" da demiyorum. yine lcd olsun ekranlar, altyapısı farketmez, tft olabilir, plasma olabilir, yeni bişiler çıktı, onlar olabilir, led olabilir. hatta lcd'yi tamamen unutmaya hazırım, yep yeni başka bi teknoloji olsun, o da tamam, o da olur. benim tek iddiam şu, şu an kullandığımız lcd monitör ve televizyonların ekranları bundan 25sene önce etrafta gördüğüm itt shaub lorenz ya da saba (çok iyi trivizyon) televizyonların ekranlarından daha kötü görüntü vermekte ve buna rağmen tüplü ekranlara göre muteber tutulmakta. bu yannış. evet, o tüplü aletlerin kontrast oranları nispeten biraz düşüktü, tek eksikleri oydu ama kesinlikle görüntü genel olarak daha iyiydi. öte yandan bu lcd'lerde görüntü tazeleme oranlarını arttırdılar (frame tazeleme oranı değil, görüntü tazeleme oranını arttırdılar. frame tazeleme oranını üretici değiştiremez zaten. frame tazeleme oranı sadece renk sistemine bağlı ve bizim kullandığımız pal sisteminde bu değer kendimi bildim bileli 25fps, muhtemelen pal pal olduu sürece de 25fps kalacak), bu bahsettiğim eski cihazların görüntü tazeleme oranı biraz düşük, bu gelişme göz sağlığı açısından faydalı evet ama, görüntü kalitesini arttırdığı söylenemez zira 5ms reaksiyon süresinin olduğu yerde görüntü tazeleme oranını istersen 100hz'e değil, 500hz'e çıkar, sonuçta görüntüyü fiziksel olarak oluşturan malzeme geç reaksiyon veriyor, sen ona istediğin kadar yüksek frekansta gönder veriyi.

    16/9 yayın bulunmayan bir ülkede tüm televizyonların 16/9'a dönüşmesine hiç girmedim dikkat ettiyseniz.

    ne gazlanıyorsa onu alıyoruz, ona bozuluyorum.
  • bazen bi dvd takıyorum oynatıcıya, sora bi toparlıyorum ortalığı, cips mips alıyorum, kola, bişiler bişiler. o sırada dvd menüsü ekranda bi süre beklemiş oluyo. sora filmi izliyorum 1,5 saat. plasma televizyonu kapadıktan sonra ekranda o dvd'nin ana menüsünün silüeti kalıyo, dakikalarca hem de. o zaman, tekrar selam ediyorum bu teknolojiye. harikasın plasma, harikasın lcd. bundan 25 sene önce yoktu bu iz. ama gene de harikasın.
  • yazık, insanlıktan nasiplenmemek böyle bir şey.
  • (ks.liquid crystal display) alternatif goruntuleme birimi.
    genellikle "notebook","laptop" gibi "kucuk" cihazlarda kullanilir. az yer kaplamasi, az enerji harcamasi gibi avantajlari vardir. teknolojisi eskiyken "boyyk" dencek kadar kotu goruntusu vardi, belirli acidan bakmak gerekirdi, iz birakirdi.simdiyse "off" diyorum..
    hic bi crt (bkz: crt) monitorde goremiyceniz kadar canli renkler, genis gorus acisi ve iz yok..hala az yer az enerji..ama cok pahaliiii..biraz ucuzlasinlar alcam bi 20".
  • iktidar yalakasi sakirt bir yazar.
  • kadrolu göt kıllarından, ebedi yobazlardan...
  • önümüzdeki sene televizyon üreticileri tarafından üretimi sonlandırılacak olandır.

    üretimler led ve oled televizyonlar üzerine yoğunlaşacak.
  • imamın ordusuna tapan ve inanan sözlük yazarlarındandır.

    ygs'de şifre yok olduğunu iddia edenlerdendir. o kadar müslümanır ki yani kabe pelsilvanya'dadır onun için...

    yandaş yobaz medya'da imamın ordusu desteği ile liselilere yönelik bir kumpas hazırlanır.

    o tarihte istanbul'da olan liseliler balıkesir'de hırsızlık yaptı olarak ilan edilir. gençlerin fotoğrafları belli medya gruplarına servis edilir. tkp il yöneticisi kopya sorumlusu gibi gösterilir.

    iddiaların hepsinin yalan olduğu ortaya çıkmaktadır. tkp'li avukatlar aracılığı ile öğrenciler suç duyurusunda bulunacaklar.

    doğrusunu okusun öğrensin demek istediğim yazardır.

    http://haber.sol.org.tr/…sindan-kumpas-haberi-43282

    http://haber.sol.org.tr/…savas-actilar-haberi-43275
hesabın var mı? giriş yap