• yüksek yoğunluklu ağırlık antrenmanında setler arasında daha hızlı toparlanma sağlar. çok kısa süre içinde gözle görülür fayda sağlayan bir takviyedir.
    yapılan çalışmalar sitrülinin atp seviyesini artırarak ve yorgunluk seviyelerini azaltarak egzersiz kapasitesini artırdığını göstermektedir. sitrülin bunu toksik maddelerin vücuttan atılmasına destek olarak sağlar. antrenman esnasında bu toksik maddeler vücuttan uzaklaştırılmazsa, glikojen üretimini ve enerji döngüsünü yavaşlatır, yorgunluğa sebep olur.
    sitrülin bir diğer faydası damarların genişlemesini artırarak kan akışını artırmasıdır. artan kan akışı ile beraber kaslara daha fazla besin, oksijen ve glikoz gider, yıpranan kasların onarımı ve yeni kas gelişimi hızlanır. daha yüksek pump hissi oluşur.
  • sitrulin diye okunur. nitrik oksiti arttırarak damarları genişletir. genişlemiş damar, daha hızlı kan akışı; daha hızlı kan akışı da ihtiyaç duyan kaslara daha fazla besin ve oksijen demektir. genel olarak dayanıklılığı ve pump etkisini arttırır. metabolizmayı hızlandırdığı da söylenir. günlük alınması gereken doz miktarı çok tartışmalıdır. şahsi tavsiyem 1.5 gr günlük kullanım için iyidir. günlük değilde pre-work out için kullanılacaksa 3 grama çıkılabilir. lakin yüksek dozda düşük tansiyona sebep olabileceğinden dolayı dikkat etmek gerekir.
hesabın var mı? giriş yap