• bana göre yoktur; bilenler varsa açıklayabilir..
    ek sipariş ve bahşişlerle birlikte 16-17 bin tl bile olabilir..
    (bkz: trendyol express çalışanlarının %39 zam alması)

    https://www.haberturk.com/…aciklama-3326453-ekonomi
    trendyol’da çalışan kurye işçileri, yapılan zam oranlarını yetersiz buldukları gerekçesiyle şirketin maslak’taki genel merkezinde eylem başlatmışlardı. trendyol konuya ilişkin yazılı açıklama yaptı. yapılan yazılı açıklamada, “2022 yılı içerisinde, bir taşıyıcı iş ortağının faaliyet gösterdiği süreye bağlı olarak taşıdığı paket sayısına göre toplam hakedişinin aylık en az 12 bin 500 tl+kdv olması, iş ortaklarımızın da beklentilerini karşılar şekilde, garanti altına alınmıştır” denildi.
  • sorun: “kuryeler neden 15 bin tl alıyor” değil,
    “neden ben 15 bin alamıyorum” konuya böyle yaklaşırsak ve bu sorunu çözmeye odaklanırsak inanıyorum ki böyle boş konulara kafanı takacak vaktin pek olmayacaktır, hayırlı forumlar.

    tanım: bir adet kıskanç yazar içeren soru. işinden memnun değilsen istifa et sen de kurye ol ve 15 bin lira maaşın tadını çıkar.

    birden fazla bilgi farklı zamanlarda geldi. hangisinin doğru olduğunu bilemeyeceğimden, aşağı ekliyorum. detaylı merak ettiğiniz şeyleri yazarlara birebir sorabilirsiniz.

    edit: 1ooode1'in belirttiğine göre;

    "tüm sigorta, vergi, yemek, motor tamiratı, yakıt vs. masrafları kendilerine ait zaten. şahıs şirketi oldukları için direkt 5 bin vergi sigortaya gidiyor, motor masrafları derken ceplerine 7-8 bin kalırsa iyi"

    edit2: orgazmik'in belirttiğine göre;

    “bağkur ödeniyor. genç girişimcileri 2 yıl ödemesiz bağkur devlet katkısı var. 2 yıl sonra da standart ücret ödüyoruz bağkur'a ben 2 yıl ödemedim 3. yılımda şuan da 1234 lira ödüyorum. sigorta kendime ait fakat yakıt yemek gibi ücretler firmaya ait. ticket veriliyor 950 tl yemek hakkı
    yakıt ise taşıt makit var araç tanıma sistemi yani.

    detaya girmeden net açıklayayım bahşiş hariç kendi şirketim olduğundan dolayı 12 13 k arası elime net para geçiyor. ticket dahil buna
    sigorta ve ticket düşersek 10500 10000 falan kalıyor net kısım bu.
    şirkete bağlı çalışırsak
    8 9 net alınıyor hiç bir kesinti yok.
    hem kendi şirketim hem kendi motorum olursa o zaman 18 19 k civarı kazandırıyor ama tüm masraflar kişiye ait oda yine aylık net 13 14 k bırakır.

    birde bunun fiat doblo tarzı araçla yapanları var onlar da 20 22 k arası kaldırıyor.”

    edit 3: mynickisdimnick'in belirttiğine göre;

    "fiat doblo tarzı dağıtım kısmı hakkında ilk elden bilgi vereyim, 20-22k rüya.

    (bkz: #132878393) bakın burada anlatılan şey %100 gerçektir,

    eskidendi o 15k ve üzeri "fatura kesme"ler

    fatura kesme diyorum çünkü tüm giderler cebinizden çıkıyor, o para net değil.

    eskidendi dememin sebebi bu iş yaygın değilken tek kişiye 200+ paket denk gelebiliyordu, bu şekilde 15-16k civarı fatura kesince o zamanın giderleriyle cebinizde 11-12k civarı para kalıyordu

    artık sistem değişti, bir bölgeye çok fazla eleman alıp teslim sürelerini kısaltma yoluna gittiler, kişi başı ortalama 70 paket geliyor, bu da garanti verdiği 12500tlye denk geliyor, giderleri düşünce elinde kalanı da yukarıdaki arkadaş yazmış zaten paylaşmıştım. bu yazdıklarım trendyol için geçerli. ki trendyol aralarında en iyi çalışma şartlarına sahip firma(daha çok para kazanılan firmalar da var ama henüz toy olduklarından bir anda işsiz kalma, paranı tahsil edememe durumu oluşabilir)

    motorcu kısmında ise o paraları kazanmanız için günde 12+saat civarı kelle koltukta gezmeniz gerekiyor, yani tabiri caizse inek gibi çalışırsanız anca o paralar kazanılıyor. bu arada o kadar saat kelle koltukta kuryelik yapanlara bence az bile. adam hayatını riske atıyor sonuçta."

    edit 4: jkl'in belirttiğine göre;

    "şu tabloyu esnaf kurye olan bir muhasebeci arkadaş hazırlamış paylaşırsanız sevinirim kalem kalem rakip firmalar ile 2022 rakkamları mevcut ben ayrıca entry olarak yazacağım zaten ama arada kaynamasın

    link"

    edit 5: gabriel cash'in belirttiğine göre;

    "aşağıdaki entryde birçok soruyu cevaplamistim

    (bkz: #132885262)"

    kendisi bir süre getir'de çalışmış.
  • arz talep. arz talebe cevap vermezse ücret yükselir. mantıklı açıklamayı aldınız, şimdi siktirip gidin.
  • lan adam 6 gün, günde 10 saat motor üstünde. yakıttan haberin var mı? haklarıdır lakin eminim o kadar kzanmıyorlar. dünya kadar giderleri var adamların, her şey kendilerine ait.

    edit: allah askına su adamların kazancını kıskanan loserlar bana mesaj atmasın. tıp değil, mühendislik değil gidip senelerini vereceksin, bi scooter alıcan amk uuuoo çokk kazaniyolar diyorsan git sen de yap. çok mu zor amk girmesi
  • giderler düşülünce 15 bin tl eline kalmadığı için sanıldığı gibi olmayan fiyattır.

    edit: bkz (#132878393)
  • çok mantıklıdır. bu trendyol gibi firmalar dünyaları götürüyor. bu adamlara verdikleri paralar ise hiçbir şey. yoksulluk sınırı zaten 13 bin lira. bence çok iyi alıyorlar, hak ettiklerini alıyorlar.
  • e sen de yap kıskanıp laf edeceğine. hani çok da zor değil ya! anlattığına göre.
  • ülke şartlarına göre çok iyi para . eğer bu rakam gerçekse herkes kurye olmak ister
  • (bkz: enflasyon)
  • adamların günde 12 saat çalışarak aldığı ücreti kıskanıyorsunuz, pes doğrusu. çalışarak alıyorlar helali hoş olsun.
hesabın var mı? giriş yap