• firsat buldukca kapagi attigim kastamonu'nun ilcesi. mağaracilik basta olmak üzere neredeyse tüm doga sporlarının yapilabilecegi, dogasi ve tabiati essiz mekan. yerel halki da masallardan firlamiscasina dostcanlisi ve misafirperverdir. hele yüksek yaylalarinda sisin çöküsünü seyretmek, tepede yildizlar asagida derin vadiler uzanirken ates basinda bir yorgunluk sarabi icmek dunyalara bedeldir. görmeden ölmeyin derim.
  • inebolu'ya inene kadar fren balatalarının anasını siken bir yolu vardır. bahsettiğim yol, kuş uçuşu 20, karayolundan 30km mesafe ve
    1100-1200 m rakımdan deniz seviyesine iniyorsunuz.
  • kastamonu'nun şirin bir ilçesi. oldukça yüksek bir rakıma sahip olması nedeniyle genellikle sisli bir hava hakimdir. ilçede bakır madeni işletmeleri bulunmaktadır. nüfusun büyük kısmını madende çalışan işçiler ve aileleri oluşturur. ilçenin etrafını sarmış küre dağları bitki örtüsü bakımından çok zengindir. 1999 yılında milli bir park haline getirilmiştir.
  • kastamonu'nun ilçesidir. isminin kökeni, bölgenin temel geçim kaynağını da teşkil eden kürre-i nühas (bakır ocağı)ndan gelmektedir.
  • üzerinde dünya doğayı koruma vakfı'nca avrupa'daki dokuz sıcak noktadan biri olarak korumaya alınan bir milli park bulunan kastamonu yöresindeki dağ. sözkonusu milli parkın içinde dini amaçlarla kullanılan dünyanın dördüncü büyük mağarası olan ılgarini mağarası bulunmaktadır.
  • kastamonu'nun bir ilçesi, iki sene evvel güneş tutulması şahane izlenmişti..
  • sonsuz köşe sayısına sahip nesne...
    (bkz: yuvarlağın köşeleri)
  • kastamonu'dan sıkılıp ben deniz kıyısında yaşamak istiyorum diyen, ve fakat yolun yarısında vazgeçen göçmenlerin kurdukları kent. bakır madeni yönünden zengindir. istanbul'un fethinde kullanılan topların bakırı küre'den getirilmiştir. şehir içindeki yolların eğimleri 20 ila 30, yer yer 40, zaman zaman da 45 dereceyi bulur. bakır alışverişi falan yapmayacaksanız ve "orman, temiz hava, oh mis gibi" türünden saplantılarınız yoksa gönül rahatlığıyla terk edebilirsiniz.
    bu arada, adı geçen göçmenlerin azimli olanlarının daha sonra yola devam ederek denize ulaştıklarını ve inebolu'yu kurduklarını belirtelim.
  • yerlilerince kure olarak telaffuz edilen ilçe.
  • tam olarak avrupa'daki 9 sıcak noktadan biri değil aslında, avrupa'daki 100 sıcak noktadan biri. aynı zamanda türkiye'de bu noktalardan 8 tane daha var. diğerleri:
    istanbul ormanları
    ibradı-akseki ormanları, antalya
    amanos dağları, hatay
    karçal dağları, artvin
    datça yarımadası ve bozburun
    fırtına vadisi, rize
    babadağ, fethiye
    yenice ormanları, karabük

    sıcak nokta ama pek sıcak bir yer değil zira burası biraz yüksek rakımlıdır*, ilkbaharın başlarında kar olur hala.
hesabın var mı? giriş yap