• sıtmayı tedavi ederken, avrupalı emperyalistlerin iştahını kabartan ilaç.
    yıllarca sıtma tehdidi ile afrikanın iç kısımlarını sömürme imkanı bulamayan bu devletler, sıtma engeli aşıldığı gibi koca kıtayı parsel parsel sömürmüşlerdir. bu açıdan tıpta ilerleme sayılsa bile, insanlıkta gerilemeye neden olmuştur kinin.
    (bkz: hastalık perdesi)
  • schweppes indian tonic water'ın içeriğinde de bulunur.
  • cinchona türlerinin gövde kabuklarından elde edilmiştir (drog ismi: cortex cinchonae), antimalaryal aktivite gösterir. ancak günümüzde yerini sentetik türevlerine bırakmıştır. teşhis reaksiyonu olarak en çok kullanılan yöntem talleokin testidir.

    kınakınayla ilgili en popüler hikaye peru genel valisinin eşi kontes chinchon ile ilgili olanıdır. hikayeye göre 1638 yılında kontes sıtma hastalığına yakalanır. ızdırabını dindirmek için sarf edilen tüm çabalar boşa çıkarken loja valisi bunu duyar ve kendisine bir kutu kınakına kabuğu gönderir. kontes bu tedaviden sonra iyileşir ve ispanya'ya dönünce ilacı ihtiyacı olan herkese dağıtmaya başlar ve ilaç kontessa tozu olarak meşhur olur. ancak bu hikayenin doğru olmadığı tarihçiler tarafından kanıtlanmıştır.

    1742 yılında botanikçi carl von linne kınakına ağacını isimlendirirken kontes chinchon'un hikayesinden esinlenerek cinchona ismini vermiştir. kınakına adı ise bitkiye aztek dilinde verilen isimdir. aztek dilinde bir kelimenin tekrarlanması onun tıbbi etkileri olduğunu ifade etmektedir.
  • jules verne okuyan genç dimağlarda; kansere deva, ölüme çare olabilen mucizevi bir ilaç izlenimini yaratan madde. 10-12 yaşlarındaki bir çocuk nasıl düşünsün kinile emperyalizm arasındaki enteresan bağlantıyı (bkz: #10346448). robinson crusoe'nun da gayet insancıl bir roman olduğunu düşünmüştüm hep (bkz: #7560221.)
  • cin tonik teki toniğin içinde de bulunması gerekir.*
  • testosteron düşürücü etkiye de sahip bir madde.

    ilk kez ilkokul çağlarında duymuştum. yanlış hatırlamıyorsam jule verne'in dünyanın merkezine seyahat adlı romanında. ismini hatırlamadığım kahramanlardan biri hastalanıyor ve ölmek üzereyken kininle tedavi ediyorlardı.
  • değiştirilmeden önce gripinin etken maddesiydi. sonra paracetamol icat oldu...
  • tedavülden kalkmış bir ilaç.
  • cografi bolge ve sitma tehlikesi olan bolgede kalma suresi ve kisisel hassasiyete gore en az zarar vereni alinabilecek chloroquine, plaquenil, primaquine, mefloquine, doxycycline, atovaquone/proguanil gibi ilaclardan once sitmaya karsi bilinen tek ilacti. gunese, mide hassasiyetine, kan ve kalp hastaligina, en son olarak da gercekten daha gercek ruyalari kaldirma kapasitenize ve bunalim gecmisinize gore bu ilaclardan birini kinin yerine almak tavsiye ediliyormus. tonik icinde hala olmakla beraber, bu muhteviyat ilac konsantrasyonundan kabaca yuz kat daha az yogundur. dolayisiyla schweppes tonigi sitmaya karsi degil, ben saf tonik icebiliyorum ego hadisesine karsi tavsiye ediyoruz.
  • 2015 senesinde kongo cumhuriyetinde yakalandığım sıtma (malarya) hastalığından 3 günde kurtulmama sebep olan ilaç.
    oranın insanları grip gibi sürekli sıtmaya yakalandıkları için halsizlik,kas ağrısı,tirreme belirtileri gösterince hemen teşhisi koyup ilacı veriyorlar.3 günlük tableti sabah akşam 1 adet içip 3.günün sonunda tamamen ayağa kalkıyorsunuz.
hesabın var mı? giriş yap