1206 entry daha
  • istifa eden işçi iş kanununda sayılan haklı nedenlerden biri ile istifa etmiyorsa kıdem tazminatı alamaz. dava açarsa davayı kaybeder ve karşı tarafın avukatının ücreti de dahil mahkeme masraflarını öder. ama işçinin avukatı davayı kaybetse de kaybetmese de vekalet ücretine hak kazanır. o nedenle avukatın dava açın demesi normal. avukatlar taş mı yesin?
  • haklı fesih kullandığınızda teoride haklı olsanız dahi pratikte iş mahkemeye gitmeden bir şey alamazsınız.

    mahkeme süreci de yıpratıcıdır. karşınızdakilerin ahlaksızlığının boyutlarına göre borçlu çıkarılmaktan ahlak dürüstlük dışı davranışlarla suçlanmaya kadar pek çok sinir bozucu rezillikle uğraşırsınız.

    tazminatı (inşallah-maşallah) 2 yıldan önce alamaz, bu süre zarfında işsizlik maaşı gibi kazanımlarınızı da bu süre zarfında kullanamazsınız. bu arada "mahkemeler işçiden yana!" klişesine de kanmayın. genel olarak 1. derece mahkeme işçi lehinde karar verir, üst mahkeme bozar. "ali yazar, veli bozar" şeklinde oyun haline gelmiş artık uygulamada.

    bu rezil düzenin adına da "hukuk süreci" denir.

    ama siz gene de şunların arasındaki farkı unutmayın;

    tutuklama değil, gözaltı...

    hukukçularımızın düzeltmeye gücünün yettiği tek yanlış bu çünkü...

    not: bu arada piyasadaki it kopuk, dolandırıcı tayfasına dahi tanınmış "ilamsız icra" hakkı (ki alacak tahsilinin en etkili yöntemi) işçi/çalışan haklarında geçersizdir. sorarlarsa "anayasanın eşitlik ilkesi" felan diye ahkam kesersiniz.
  • çalıştığım şirketten tavandan aldığım tazminat sağ olsunlar bu konularda personelin hakkını veriyor kıdem ihbar yıllık izin hepsini sorunsuz bir şekilde aldım
  • üst sınırı brüt: 35.058,58 tl, net: 34.792,49 tl'dir.

    iş veren ile özel bir anlaşmanız yoksa, maaşınız 200 bin lira da olsa her yıl için alacağınız maksimum rakam yukarıda ki gibidir.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap