• lisede öğretmenler odasına kurup, sınav günü önceleri gidip soruları almamızı sağlayan yegane program türü. lise ortalamamı bu programlara borçluyum.
  • kendi bilgisayarına kuranlar var bunu. yawuklu takip sistemi diye de nitelendirilebilir. sonra da, "abicim bunu silemiyorum ben naapıcam?" diye sorarlar. küfürünüz*
  • vakti zamanında bir orospu çocuğunun, bunu ofisteki bilgisayarıma kurmak suretiyle arkadaşlarımla olan mailleşmelerimi filan okuduğunu ve amacını hiç anlamamakla birlikte yazdığım bazı şeylerin çıktısını alıp insanlara okutup insanları birbirine düşürdüğünü seneler seneler sonra öğrenmiş olduğum, yavşak program. dikizci pezevenk, keylogger'la sırrıma erecek aklı sıra...

    keylogger'ın olduğu yerde kesin bir orospu çocukluğu vardır aga. insanları tuvalette işerken/sıçarken gizli gizli izlemekle bunu kullanmak arasında hiçbir fark olduğunu düşünmüyorum. bunu kullandığını bildiğim iki kişi tanıdım, birisi bu yukarıdaki orço; diğeri de eski patronumuz; ikisinin de köpek boku karakterli insanlar olduğunu söyleyebilirim.
  • bazen bilgisayarımda keylogger varmış gibi düşünürüm ve onu atlatmak için bir yere kullanıcı adı/şifre girişi yapıyorsam fare ile araya bir yere girer, birkaç karakter siler, tekrar yazarım. hepsi keyloggerın kafasını karıştırmak için. bazen keylogger olmadığını unutuyorum bile.

    şifrem diyelim ki: shru2n892

    bunu yazarken "simu2n" yazıp, imleci üçüncü karakter sonrasında getirdikten sonra iki kez backspace yapıp sonra "hr" yazarım. sonra imleci tekrar fare ile tıklayıp şifrenin sonuna getirir "892" tuşlarım.

    hayali keyloggerda şöyle bir şey görünür;

    s i m u 2 n [mouseclick] [backspace] [backspace] h r [mouseclick] 8 9 2

    bu da mouse tıklamalarının yerini tutan bir keylogger kullanılmadığını varsayar isek -ki hayal benim, güç benim, hayalgücüm öyle emrediyor, sana ne?- "simuhr892" yazılmış gibi görünecektir.

    böylece şifrelerim olmayan keyloggerlara karşı güvende.

    ek: shru2n892 diye bir şifrem yok, boşuna denemeyin. hiçbir şifrem bu kadar basit değildir, en azından bir büyük harf bir de noktalama işareti içerir.

    ek²: yani bunu övünmek için söylemiyorum, yorulmayın diye şey ettim.

    ek³: aslında siz yorulacak değilsiniz de, hani "hatalı şifre denemesi" görürsem bir hesabımda, tüm şifrelerimi değiştirmek zorunda kalırım o yüzden. ben yorulmayayım. yormayın beni.
  • türkiye'deki mağdurlarının %99'u kadındır.

    (bkz: turk halkinin yuzde 99unun musluman olmasi)
  • bilgisayarda yapılan olayları tutup, kaynağa yollamaya dayalı virüs. tanımı geçtik, burayı okuyan genç, meraklı, zıppır kardeşlerim için bir anımı anlatacağım. ufak yaşlarda html editleyerek başlayan ve bilinçsiz şekilde devam eden bir yazılım kariyerim var. türkiye'de benim başladığım zamanlar hem yaşım küçük olduğu için beni ciddiye alan kişiler bulmam zordu. hem de ailemde, etrafımda beni doğru yönlendirecek, kariyerimi düzgün planlamama yardım edecek kimseler yoktu. internetin dehlizinde oraya buraya çarpa çarpa öğrendim ne biliyorsam.

    az programlama bilgim ve alaylı birkaç tanıdığım sayesinde ufak yaşta güzel çalışan bir keyloggerım vardı. işin aslı, bu işlerle uğraşıyorum diye parayla sattıkları programı bana ücretsiz verdiler, az biraz kod editledim kendim için çalışır hale getirmiştim. kendim yazdım diyemem, hatta o zamanlar nasıl çalıştığını bile doğru düzgün anlamamıştım. sadece kodu kendime göre düzenleyip ilk defa bilgisayarımda kullandığım zaman, kendi klavye loglarımı mailime atmıştım. o mailde logları görünce kısa süreli bir şok geçirdim.

    o zamanlar neden hoşlandığım kızların bilgisayarına filan atmadım cidden bilmiyorum. şu an o ahlaki düzeye sahibim fakat o zaman hem olayın bilincinde değilim hem de ergenliğin zirve zamanları. herhalde kızların hakkımızda ne düşündüğünü umursamayan öküzlerdik. * başka açıklama bulamıyorum.

    keylogger'ı kullandığım en alengirli yer ise okul bilgisayarı oldu. 9. sınıfta not ortalamam yanlış hatırlamıyorsam 55-60 arasında bir sayıydı. iki dönemde zayıfım vardı. her şey 10. sınıfta pederin bu dönem teşekkür alırsan sana gitar* alırım demesiyle başladı. ekonomik durumumuz o kadar da iyi sayılmazdı. hele elektro gitar gibi bir şey o zamanlar için benim için rüyaydı. iyi bir arkadaş grubu bulmuştum. sayısala geçtiğim için sınıfın düzeyi biraz düzelmiş ve kendimi derslere vermiştim. herneyse ama yine de işi sağlama alma niyetiyle durumu 1. sınıftan beri tanıdığım arkadaşıma açtım. onunda dersler ile sıkıntıları vardı. dedim ben e-okulu hacklerim. hacklerim dediğim de keylogger ile şifreleri çalıp, notları değiştirmek. bu arada e-okul sisteminde nasıl bir arayüz var onu dahi bilmiyordum. sadece bazen hocalara itiraz edince notları değiştirebildiklerini biliyorduk. mantıken bir edit sistemi vardır diye düşündük.

    kafaya e-okul şifrelerini çalmayı koyduk. ama nasıl? bir de tek bir hocanın şifresi işimize yaramıyor. olabildiğince fazla hocanın şifresini alıp, işimize yarayanları kullanacaktık. en uygun yolun öğretmenler odasındaki iki bilgisayar olduğuna kanaat getirdik. sonuçta bütün öğretmenler bu iki bilgisayarı kullanıyordu. fakat öğretmenler odasında tenefüslerde hoca oluyordu. ders vakti gitme şansımız yok hadi okulu astık vs. bu seferde dersi olmayan hocalar, odada dersini bekliyor vs. çok sıkıntılı bir durumdu. fakat şeytan bize yine rehberlik etti. milli bir değerimizi de yaptığımız rezilliğe alet ettik. bizim zamanımızda cuma günleri istiklal marşı okunurdu. istiklal marşına tüm okul katılırdı. en uygun zamanın istiklal marşı okunurken olduğunu düşündük. cidden de beklediğimiz gibi oldu. usb'deki virüsü iki bilgisayarda çok hızlı şekilde çalıştırıp işimizi hallettik.

    günlük klavye patternleri mailime geliyordu. yavaş yavaş deşifre edip, şifrelere çok kısa bir süre içinde ulaştık. fakat editlemek için bile notların girilmesi gerekiyordu. girilen notlar sonucu ortalamam 72 civarıydı. teşekkür almak için +70 gerekiyordu. amaçsız kaldım, sisteme girsem bile not editlememin bir manası yoktu. tabii bir de korku vardı *her neyse başımıza iş almayalım korkusuyla giriş bile yapamadık. ondan sonraki bütün dönemlerde teşekkür aldım. notları düzelttik.

    keylogger ile ilgili diğer anım ise çok daha vahim olabilecek bir olaydı. bu anlattıklarım hep bilgisayar ve internetin yeni yeni türkiye'de popüler olduğu yıllara denk geliyor. internet sıradan hane halkının kullanımına girdiği zamanlar. bir tanıdık bana bilgisayardaki şifreleri, yazışmaları filan öğrenebilir misin diye soruyor. o zamanlar beyin ile düşünmediğim zamanlar ve bilgisayar konusunda müthiş şımarığım. yapabilirim diyorum. biraz konu açılınca adam kendi bilgisayarındaki yazışmaları öğrenmek istiyor. mesele kafama orada dank etti. bir insan kendi bilgisiyarındaki şifreleri ve yazışmaları niye öğrenmek ister? adam karısından şüpheleniyor ve bunun bilgisayar ile alakalı olduğunua kanaat getiriyor. ben olayı anlayınca salağa yatıp, o kadar da kolay değil, anti virüsler çok rahat yakalıyor o bu vs. diyorum. bu konuşmanın geçmesinden çok çok kısa süre sonra kadın konuştuğu kişiye kaçıyor. boşanıyorlar cart curt. düşünüyorum şimdi ben bu adama o yazışmaları versem, adam o sinirle gitse kadını öldürse ne bileyim mahkemede kendi cezasını hafifletmek için bu kayıtları mahkemeye sunsa, mahkeme bu kayıtlara nerden ulaştın dese, arkada 15 yaşında ben varım lan. yani çok absürd geldiğinin ben de farkındayım ama türkiye şartlarında yaşadığımız düşünülürse hiç o kadar da imkansız bir olay değil gibi.

    işin özeti: insanlar teknoloji konusunda bilgisiz olabilir. sen ise bilgili olabilir ya da bilen birileriyle olduğun için bu tür yazılımlara sahip olabilirsin. gerçekten hackercılık oynamak çok tehlikeli sonuçlar doğurabilir. bazen birkaç satır cümle hayat karartabilir. etik anlayışı olmayan bir insanın hayvandan farkı yoktur. sağduyunu kaybetme genç kardeşim, bunlar boş işler.
  • varlıgından pek de guzel olmayan yollardan haberdar oldugum 2gundur basagrısı yaratan agzıma sıcmıs paranoyak yapmıs sey,sanırım tek yontem diildir biçok yol daha var birinin netde neler yaptıgını okudugunu yazdıgını ogrenmek için ..allah dusmanımım basına vermesin..amin..
  • anti-virüs ve anti-spyware yazılımların hemen hepsi kendi veritabanlarında bulunan "tanıdıkları" keylogger ları tespit edebildiklerinden ve dolayısı ile yaygın olarak kullanılmayan ya da sadece size özel yazılmış keyloggerları tespit edemeyeceklerinden ancak olaya keyloggerların calısma yöntemlerine benzer davranış gösteren yazılımları yakalamak mantığı ile yaklaşan www.snoopfree.com dan temin edebileceğiniz ücretsiz snoopfree privacy shield gibi bir yazılım yardımı ile sisteminizde bir tane bulunmadığına emin olabileceğiniz (donanımsal olanlar hariç) özel hayat düşmanı.
  • bilgisayarda msn, banka şifresi yada diğer önemli bilgilerinizi çalmak amaçlı oluşturulan yazılım. insanların ağzında sürekli dolansada çok az kişi buna tanık olmuştur. sizin ruhunuz duymadan karşı tarafa veriler aktarılır. benim gibi bankacılık işlemlerini yapan kişiler, kurtulmak amaçlı linux işletim sistemlerini tercih edebilir.
  • evime gelen gereksiz birinin maillerini kontrol etmeden önce, çeşitli tuş kombinasyonları ile mevcudiyetini anlamaya çalıştığı bulamayınca da ben kendi bilgisayarımda kullanıyordum dediği program.
hesabın var mı? giriş yap