• tüm veriler gezegenin 490 yıl önceki haliyle ilgilidir, ki medeniyet medeniyet dediğimiz 50-60 yılda bir gezegenin amına koyabiliriyor (bkz: dünya)
  • gözünüz korkmasın o kadar da canım, ışık hızının %99'u kadar bir hıza çıkabilirsek 12 sene sürer bu yolculuk, tabi gemidekiler için.

    (bkz: genel görelilik teorisi)
  • kendi güneşinden 53 buçuk milyon kilometre, bizden 490 ışık yılı uzakta. 1 yılı 130 dünya günü. gezegenin yer çekimi var mı, varsa ne civarda bilinmiyor. ortalama sıcaklığı bilinmiyor, bir gün kaç saat bilinmiyor. bilinen yıldızına mesafesinin goldilocks bölgesinde olduğu. yani böyle bir muammanın, bilinmezliğin içine gidip ne yapacağım. mis gibi dünya, tayyib'i çık mis gibi de ülke türkiye, niye gideyim 500 ışık yılı ötedeki aşını, dişini bilmediğim gezegene. dibimdeki ay'a, mars'a gitmiyorum.

    bizim dünya ile karşılaştırma yapılan infografiği
  • gezegenin yaşanabilir alanda olması o gezegende kesinlikle yaşam olacağı anlamına gelmiyor. gezegenin sıcaklığı, gezegenin sahip olduğu atmosfere göre çok büyük ölçüde değişir. kepler-186f'yi dünya'nın ikizi gibi değil de, kuzeni olarak düşünebiliriz. dünyayı andıran pekçok özelliği var.
  • net olarak gezegenin hem dünya ile aynı ebatlarda olması (+%10), hem de yaşanabilir alanda olması (suyun sıvı halde bulunabilmesi) gezegende yaşam için gerekli ön şartların bulunduğu anlamına gelir.

    evrende yalnızız / evrende yalnız değiliz, gibi 2 olasılık var ve ikisi de çok korkutucu. yine de umarım başka yerlerde de yaşam vardır.
  • kepler-22b'nin pabucunu dama atmıştır.
  • "gezegenin büyüklüğü belirlenebilse de kütlesi ve bileşimi henüz bilinmiyor. karasal bölgelerinin dağlık ve kayalık bir yapısının olduğu tahmin ediliyor. 52,5 milyon kilometre uzaklıkta bulunan kendi yıldızı etrafındaki dönüşünü 130 günde tamamlıyor. dünya'nın güneş'ten aldığının üçte biri kadar kendi yıldızından enerji alıyor. kepler-186f'in yüzeyindeki en aydınlık saatlerde, dünya'daki günbatımından bir saat önceki kadar gün ışığı görülüyor."

    alıntı: http://www.zaman.com.tr/…en-kesfedildi_2211748.html
  • dünya'dan yaklaşık olarak 500 ışık yılı uzaklıkta bulunan kırmızı cüce yıldız kepler-186 yörüngesindeki bir güneş dışı gezegendir. nasa 2014'te keşfetmiştir. üzerinde deniz ve okyanusların yer aldığı düşünülmektedir.
  • dünyayla benzer boyutta olup, yıldızına sıvı halde su bulundurabilecek kadar uzakta olan gezegen. yani canlı organizma bulundurmaya müsait gibi görünüyor.

    http://www.seti.org/…habitable-zone-of-another-star
hesabın var mı? giriş yap