• m.ö. 2560 civarında inşa edilen bu mühendislik harikasının içinde, lahit odasına giden yer yer sürünerek geçilen koridorların birisinde ne olduğunu şu an tam olarak hatırlayamadığım ama "mehmet ayşe'yi seviyor" tadında olan türkçe yazılar bulunmaktadır. eğer yolunuz düşerse lahit odasına girişten hemen önceki dik merdivenden önce, alçak koridordan sonra ayağa kalkabileceğiniz kadar yüksek ufak bir odacık var, sağ tarafa bakarsanız yazıları göreceksiniz. gördüğünüzde lütfen benim için de tekrar küfredin...

    (bkz: türklerin tarihi eserlere bakış açısı)
  • discovery channel'a göre de icine birakilan bir danayi bir hafta sonra soyulmus sosise, domuzu da dilimlenmis jambona dönüstüren piramitmis.

    o birsey degil de "dünyanin agirlik merkezinde " bulundugu iddiasi nasreddin hoca'nin "dünyanin merkezi benim durdugum yerdir, inanmazsan ölc" demesi gibi. bir de turkler olarak yogurdu icat ettik diye övünürken misirlilarin onu da bizden önce imal eden piramit insa etmis olduklarini okumak beni tümden yikti acikcasi. bi yogurdumuz vardi, o da gitti.
  • kahire'de bulunan keops piramidinin 12 ton agirliginda iki buçuk
    milyon bloktan olustugunu, günde on blok yerlestirilmesi halinde yapiminin
    664 yil sürecegini, piramidin üstünden geçen meridyenin karalari ve
    denizleri tam esit iki parçaya böldügünü ve piramidin dünyanin agirlik
    merkezinin tam ortasinda bulundugunu, yüksekliginin (164 m.) bir milyarla
    çarpiminin günesle dünyamiz arasindaki uzakligi verdigini, taban
    alaninin, yüksekliginin iki katina bölünmesinin pi sayisini verdigini,
    piramitlerin içerisinde "ultrasound", radar, sonar gibi cihazlarin
    çalismadigini, kirletilmis suyun bir kaç gün piramidin içinde
    birakildiginda aritilmis olarak bulundugunu, piramidin içerisinde sütün bir kaç
    gün süreyle taze kaldigini ve sonunda bozulmadan yogurt haline geldigini,
    bitkilerin piramit içerisinde daha hizli büyüdüklerini, çöp bidonu
    içindeki yemek artiklarinin hiç koku yaymadan mumyalastiklarini, kesik,
    yanik, siyrik ve yaralarin piramidin içinde daha çabuk iyilestigini,
    piramidin içinin göreli olarak yazin soguk, kisin sicak oldugunu, piramit
    kimin adina yapildiysa onun bulundugu odaya yilda 2 kez günes girdigini
    ve bu günlerin dogdugu ve tahta çiktigi günler oldugunu seyrettim..... (history channel'da)
  • içine giren insanların, içine giren diğer insanlarla telepati yeteneği oluşturduğuna inanılan 3 piramitlerden biri. kahire'den otobüs, gize'den de minibüs gidiyor oraya. ayrıca develer de gidiyor. devlerin üzerine binen insan da gitmiş oluyor haliyle, güzel oluyor. buraya çalışan 2 deve tanıdım, birinin adı charlie, birininki de mickey idi.
  • onca gizemi bir yana bırakırsak; günün birinde, bir şekilde, tepesindeki boş alana tırmanıp gün batımına karşı az kavun - peynir yanında bi ufak rakı açmak istediğim muazzam piramit..

    güneş batınca kafa güzelken aşağı nasıl ineriz bilemedim..
  • 6,5 milyon ton ağırlığında olduğu rivayet edilen, keops piramidi, keops olarak da bilinen "kral khufu"nun mezarıdır. dünyanın yedi harikası olarak nitelendirilmiş eserler arasından halen hayatta olan tek yapı da kendisidir. yapımında 2,300,000 adet taş kullanıldığını bir harem ağasından duyduğum bu piramitin yapımı, dile kolay, 20 yılda tamamlanmıştır biçiminde bir bilgi de war elimde. yani elime yazmıştım lazım olur diye. gerçekten ve samimi söylüyorum ki en sevdiğim piramitlerden biridir. klastır klas.
  • keops piramidinin yüksekliginin 1milyarla carplml yakla$lk olarak güne$le dünyamlz araslndaki mesafeyi veriyor.. (149.504.000km)
    piramidin üstünden gecen meridyenin karalarl ve denizleri tam 2 e$it parcaya bölüyor..
    piramidin cevresinin,yüksekliginin 2 katlna böülünmmesinin pi=3.14 sayysyny veriyor..
    piramidin içinde dünya aglrllglnln yaziyor
    piramidlerin tam olarak dünyanin merkezi oldugunu saniliyor..

    piramidin cali$kan i$cileri olanüstü bir cabayla günde 10 parca üst üste koyduklarini kabul edersek,piramitteki 2.5 milyon tasin 250.000 gün..yani 664 yilda ancak ollustugunu....oysa piramid 20-30 yilda tamamlanmistir!!
  • icindeki granit lahiti su an en yuksek teknoloji urunu torna tezgahlari bile oyle isleyememektedir.
    oyle ki 900 devirli elmas uclu bir matkap 5 dakikada 25 mm delebilmektedir. lahitteki delikler ve kesit izleri hesaplandiginda misirlarin bunu devir basina 2,54mm deldigi ortaya cikiyor.oyle ki misirlilar graniti su anki teknolojinin 500 kati daha hizla kesmisler.
    son donem iddalardan biri de misirlarin (ayrica mayalarin da) sonik teknoloji uzerine bilgilerinin gunumuzun cok ustunde oldugudur. piramitler bu teknolojinin urunu olabileceği yönünde iddialar yok değildir.
    (bkz: andrew collins)
    (bkz: gods of eden)
  • iç geçitlerin fotoğrafları ilk kez 1865 de magnezyum flaşı kullanılarak charles piazzi smyth tarafından çekilmiştir.
    charles piazzi smyth tarafından iddia edilen bir takım ölçümler;
    - her bir kenarının dikey yüksekliğe oranı pi sayısının yarısı kadardır.
    - piramitin uzunluğunun 365'e bölünmesi sonucu çıkan 63 cm kutsal kol boyuna eşittir, bu kol boyunun 20 milyon katının dünya'nın eksen uzunluğuna eşittir.
    - dünya ile güneş arasındaki mesafe piramit'in yükseliğinin bir milyar katıdır.

    t.e. connolly adında bir elektronik mühendisinin bütün bu ölçümlerin basit bir açıklaması olduğuna dair bir teorisi var;
    -mısırlılar uzun mesafeler (örneğin bir piramidin taban uzunluğu) boyunca taşları taşımak için yuvarlama silindirleri kullanmış olabilir. bir kol boyu uzunluğunda çapı olan bir silindir sonuçta, her dönüşte pi kol boyu kadar bir uzunluk kat eder. bu yöntem, piramit'in yüksekliği ile taban uzunluğu arasındaki oranı açıklar.

    kaynak: bilim iş başında, j. lenihan, 1979.

    (bkz: kutsal kol boyu)
  • firavun khufu (ya da keops, niye yunancasını aldıysak artık) ile hiçbir ilgi ve alâkası olmayan piramittir. adının keops olduğunun tek elle tutulur kanıtı herodot tarihi'dir. modern arkeoloji, khufu'nun 23 yıl tahtta kaldığını söylerken, (bkz: #842161) herodotus taht için 50 yılı, piramitin inşaası için 30 yılı önermektedir.
    http://nefertiti.iwebland.com/herodotus/kheops.htm
    bu piramitin içindeki "khufu" yazısı 27 ocak 1837 tarihinde günlüğüne "ingiltere'ye dönmeden önce, doğal olarak bazı keşifler yapmayı istiyordum" yazan albay richard howard vyse tarafından yalnızca 4 ay sonra bulunmuştur! kırmızı boyayla yapılan bu sahtekârlık onlarca yıldır ancak kısıtlı bir çevrede bilinmektedir. oysa 1850'lerde auguste mariette tarafından bulunan envanter stela*'sına göre khufu'nun zamanında büyük piramit çoktan oradaydı. ( yaşasın horus mezdau; yukarı ve aşağı mısır'ın kralı khufu'ya yaşam verilir! o, buldu evini isis'in, piramidin hanımı, sfenks'in evinin yanında ) khufu'nun yaptığı yalnızca, çok eskilerden kalma bu piramite yerleşmektir. ancak bu şekilde, gize'deki üç piramitin mısır hanedanlığının ilk dönemlerinde yapıldığına inanılmasını; efsanevi ramses'in bile niye bir piramit yaptır(a)madığını açıklayabiliriz.
    http://www.geocities.com/…qui_2/zsitchinbook2m.html
    http://www.rickrichards.com/egypt/egypt6.htm
    http://ourworld.compuserve.com/…ges/dp5/pyramid.htm
    http://www.mnsu.edu/…raphy/uvwxyz/vyse_richard.html
    http://www.atlantisrising.com/…ue8/ar8pyramids.html
    (bkz: stairway to heaven)
    (bkz: the earth chronicles)
hesabın var mı? giriş yap