• ondan mutlusu yoktur şu günlerde.

    "oooh davulları da ben çalcam, hepsini ben çalcam, atıcam klavyeye partisyonları...duptıs duptıs. ele geçireceğim lan bu gurubu!"
  • bu adam zamanında, nerde gördüyse artık, continuum diye bi cihaz görmüş tez canlı gibi gidip "alcam lan bunu" demiş bence. çok para domalıp bi boka benzemediğini fark edince de inatla sırf para verdiği için kullanmaya devam etmiş gibi. hatta soruyordur portnoy'a petrucci'ye falan "nasıl iyi di mi?" diye onlar da "abi iyi yani hoş güzel" diyorlardır kırmamak için. hayır düşünüyorum düşünüyorum, aklıma bu aleti kullanması için daha mantıklı bi senaryo gelmiyor. çok çok afedersiniz ama kafa sikmekten başka bir hayrı yok aletin. chaos in motion'da hele the dark eternal night'tan sonra telef ediyor seyirciyi resmen, kamyon çarpmış gibi izliyorlar konserin geri kalanını.
  • güzel bir parçanın gidişatını araya sokuşturduğu cıvık melodilerle yok eden adam. bu konuyla ilgili şüphesi olanlar, endless sacrifice'ın 06:28-06:34 aralığını dinleyip olayın gerçekliğini teyid edebilirler. başka bir örneği ise in the presence of enemies parçasının 01:14-01:58 aralığında görülebilir; parçanın başarılı introsuna rağmen rudess çalmaya başlayınca şarkıyı 2. dakikaya alasım geliyor her seferinde... kesinlikle kötü bir müzisyen değildir, ama acilen dream theater parçalarında çok daha arkaplanda ve ciddi melodilerle devam etmesi gerekmektedir.
  • müziksel yeteneği en ileri boyutlarda kullanan klavye adamıdır. müzik bilgisinin ne kadar sağlam olduğunu anlamak için en ufak parçasına yada videosuna bakmak yeterlidir. dream theater albümlerine, önceki klavyecilerden çok daha fazla katkısı olmuş olsa da bu katkı nedense bir tekrara dönüşmüş ve can sıkıcı bir hal almaya başlamıştır. diğer iki klavyeciden çok daha yetenekli olmasına rağmen onların çalmış olduğu albümlerdeki kadar akılda kalıcı bir eser yaratmamıştır sanki. teknolojiyi sürekli takip edip, hemen hemen her türlü müziksel gelişimde kendisini ön plana çıkartmaktan çekinmeyecek kadar cesur ve etkilidir.. hem dream theater hem de solo albümlerinde, özellikle de son zamanlarda daha fazla dikkat çeken durum, gereğinde fazla nota kalabalığı yaratmasıdır. her düşünceyi süslemek gibi bir çabası vardır. bu çaba bir süre sonra hep aynı şeyleri dinliyor hissi vermeye başlar ve albüme de yan etki olarak tesir eder. bu saatten sonra böyle bir tarzın değişeceğini düşünmek hayal olur fakat eski dream theater hayranları kevin moore'un yada derek sherinian'ın sade gözüken tonlarını daha çok arıyor gibi..
  • harika bir özelliği şudur ki, kendisi kevin moore'un space-dye vest'ini çalarken veya derek sherinian'ın trial of tears solosunu atarken hem orijinal soloya olabildiğince sadık kalarak kendi yorumunu katar, hem de gerçekten ciddiyetle ve keyifle icra eder çaldığı eseri.

    bir çok müzisyenin kendinden önceki enstrumancının sololarını aynı ruhla atmadığı, geçiştirdiği veya bazı şarkıları çalmadıkları göz önüne alındığında bu egosuz yaklaşımını ve müziğe saygısını çok takdir ediyorum.
  • konser oncesi kendisiyle istiklalde karsilasinca aramizda gecen diyalog:
    -omg jordan! i think i'm having a heart attack!
    +don't. have you seen my new iphone app?
  • soy ağacında bir yerlerde mutlaka türk bir akrabası bulunan insandır.

    http://img219.imageshack.us/…219/6497/rudessyi0.jpg

    (merak edenler için: dt fanlarının hazırladığı a walk beside the band dvdsinin ikinci kısmında jordan rudess ile yapılan röportaj esnasında tarafımdan yakalanmış bir harekettir. konuşurken elini koyacak yer bulamamanın ne kadar hoş görüntüler ortaya çıkarabildiğine şahit olmuş oldum.)
  • yanına adam olacak çocuk kadrosundan, süper yetenekli gencecik bir türk müzisyenini alarak venezuela'da, amerika'da acayip projeler yapan piyanist- şantör. ileride isminden çok söz ettirecek müzisyenimizin ismini aralarda kalmasın diye tabi ki sona bırakacaktım.

    (bkz: eren başbuğ)
  • rick wakeman ile birlikte michael jordan ve jules verne'in icinde bulundugu "insan kiliginda aramizda dolasan uzaylilar" klasmanina sokulmasi gereken insan. rick wakeman ve jordan rudess uzaylilar tarafindan dunyadaki klavyecileri deli etmek, kiskandirmak, teknik ve hiz kazanmaya calistirmak gibi amaclarla dunyaya gonderilmis olup, guzel muzik icra ederek aslinda insan uygarligina katkida bulunan sahsiyetlerdir.
hesabın var mı? giriş yap