• en ilginc ozelligi hemen her sarkinin icinde ingilizce bolumler ya da bir kac ingilizce kelime olmasidir. amaclarinin ne oldugunuysa bilememekteyim
  • sarkilardaki ingilizce kelime/cumle/bolumler, japoncaya gecen dolayisiyla japonca okunan ingilizce sozcuklerin ( misal: love - rabu , boyfriend - boifurendo vs.) disindadir. sarki japonca devam ederken birden: i want freedom, beautiful flowers, you are jealous vs. gibi sarkiyla alakasiz bolumler giriverir. sarkicilarin cogu bunlarin anlamini bile bilmez.
  • parçaların içinde ingilizce kelime olması normal , japoncada da en az türkçede olduğu kadar (belki de daha fazla) yabancı kelime mevcut.
    dolayısı ile türkçe sözlü pop müzikten çok da fazla farkı olmayan bir müzik türü bu.
  • bi' gün evrensel olacak bu müzik türü, işte biz o gün tükeneceğiz.
  • (bkz: arashi)
    (bkz: news)
    (bkz: v6)
    (bkz: kanjani8)

    (bkz: böyle gider bu)
    (bkz: johnny & associates)
  • bu müziği yapan şarkıcılar da genellikle elinden herşey gelen tiplerdir. kimisi bütün müziği kendisi çalar ve kaydeder, kimisi ayrıca oyuncudur, kimisi bilmemnede uzmandır vs..
  • bi müzik türü ancak bu kadar leş olabilir. evet,leş. müzik desen yok,tını desen yok,gırtlak desen yine yok. kurbağa viyaklıyor gibi.
    yemnederim,kurbağa yanında diva olur. siz müzik yapmayın.
    bizi bundan esirgeyin lütfen.
    bir müzik ancak bu kadar sinirlendirebilir beni.
    elimden gelse yok ederim japon müziklerini dünyadan.
    sevgiler.
  • dinlerken her an içeriye bir adet pikachu atlayacakmış gibi hissettiren müzik türüdür.

    https://www.youtube.com/watch?v=lmktpmicwrm

    https://www.youtube.com/watch?v=5z-zfnc3xoo

    https://www.youtube.com/watch?v=utxalyljeaw

    kediyi merak öldürürmüş. değişik kültürleri tanımak için bir bakayım dedim ama buna henüz hazır değilmişim. yine de her ne kadar dünyanın öbür ucunda yaşıyor olsalar da, hiç bir insan kendine bu işkenceyi yapmamalı bence.*
  • marty friedman sayesinde içine düstüğüm dipsiz kuyu. sadece pentatonik gamlarla bu kadar mı çok parça yapılabilir ve güzel de olabilir, hayret içindeyim.

    bu tarzın özelliği melodik olmasıdır. t-pop'taki gereksiz atraksiyonlar bunda yoktur. adam gibi prodüktörler tarafından yapıldığından parçalar derli topludur. başı sonu bellidir. gitar ve diğer gerçek enstrumanların kullanımı yaygındır. imaj olarak şarkıcılarının bir kısmı tanrı seviyesine gelmiş durumdadırlar.
    (bkz: kohmi hirose)
    (bkz: mr. children)
  • girlband kavramını çok tepelere taşımış müzik türü. 8 kişilik 12 kişilik 16 kişilik girlbandler mi olur lan?! girlhorde demek daha doğru.

    (bkz: berryz koubou)
    (bkz: girls generation)
hesabın var mı? giriş yap