• bu nasıl rahatsız bir harekettir be kardeşim.

    izin kullanma hakkım var lan benim. işimi düzgün yapmıyorsam kov, iznin bokunu çıkardıysam çağır uyar. sanane ne işimin olduğundan, ben sana soruyor muyum sen kimi sikiforov diye! sanırsın adamdan canını istedik, alt tarafı pazartesi "10'da gelebilir miyim?" diyorsun, babasının bağını bağışlamış gibi triplere giriyor herifçioğlu. bir de bunu sanki sorun etmiyormuş gibi soran var, en çok da ona tavım. "hayırdır? kötü bir şey yok işallah?" derler. lan siktir git. bu ne biliyor musunuz? "ben birkaç ik eğitimi aldım, orada izin isteyene neden sormayın dediler. ben de sanki seni düşünüyormuşum gibi soruyorum ki iznin nedenini sormuş gibi olmayayım yoksa sikimde değilsin" demek.

    her sike de almanya'yı örnek veriyoruz ama iki ay almanya'da görevliydim. lan saat 15:00 olunca "çüüüüsss" deyip gidiyor millet. izin almak falan yok. "nereye gidiyorsun şıvaynşıtayger" diyen yok. almanya'da başlık da kalkmış gardaşlar. ağa bizi sömiriy. galkın ayaklanak puşt agaya. ulan şu başlık nasıl kibar feyzo'ya bağlandı ya. kelimeleri durduramadım resmen.
  • bu personelden personele göre değişecek bir başlıktır. işini düzgün yapan personele sorulmaz bu soru. eğer soruyorsa üst kişisinin andaval bir lale oluşuyla alakalıdır.
  • işveren personele istediği zaman izin kullandırmayabilir yeterince tecrübesi olan çalışanlar bunu bilir. bu yüzden işveren izin vermeme hakkına sahip olduğu gibi sorması da onun için haktır.
  • bunun bir de avans isteyen personele sebep sorma versiyonu var ki insanın ağız burun dalası geliyor
  • entry'nin alnı olsa da öpsem. o kadar haklı bir serzeniş ki. sormayın yav sormayın çok zor bir şey değil. iş arkadaşı da yönetici de sormayacak. özel hayat diye bir şey var. iş hayatında birlikteyiz diye ne bu her şeye burun sokma çabası?

    izin hakkım varsa geçmesi gereken konuşma şu olmalıdır:

    çalışan: izin istiom
    patron: tmm

    bu kadar bitti!
  • benimde başıma geldi böyle bu olay. adamdan yıllık izin istedim ne yapacaksın dedi! tabii ben şokkk. bende artık bundan sonra izin isterken önce sebebini söylüyorum ahahahahahah adama anlatıyorum müdürüm ben şunu yapacağım yarın izin alabilir miyim diye :) hadsiz ya
  • ust edit amk: ulen dalyaraklar, ailemi en son ekim 2019 da gordum, mart 2020 de gorcektim, salgin yuzunden goremedim, amma uzattiniz mevzuyu.

    dun yasamis oldugum durum. 10 aya yakindir ailemi gormuyorum lanet olasi su salgin yuzunden. cuma gununu izin alip hafta sonu ile birlestirerek ailemle gecireyim dedim. dun ogleden sonra insan kaynaklarindan izin formumu aldim. basladim patronu beklemeye. neyse saat 15.00 gibi odasina geldi, caldim kapiyi;

    hr: patron bey, yarin icin izin talebim olacakti
    patron bey; ne izni bu
    hr: 15 gunluk senelik iznim vardi, henuz kullanmadim bir gunu kullanmak ( bu arada patron beyimiz bir izin kagidina bakiyor, bir bana)
    patron bey; onu anladimda ne icin kullaniyorsun?
    hr: (ananin ami dememek icin kendimi zor tutuyorum) patron bey, 10 aya yakindir pandemi nedeniyle ailemi gormedim, cuma gununu hafta sonu ile birlestirerek onlari gormek istiyorum yasal izin hakkimdan bir gun duserek.
    patron bey: hiii peki tamam dikkat et kendine o zaman.

    simdi siker misin, oldurur musun, yarina mi birakirsin amina koyim? yasal hakkim olan bir izin icin bu neyin sorgulamasi at siki?

    neyse velhasil kelam suan ailemin yaninda rakimi yudumluyorum.
  • sorana basur tedavisine gidiyorum derseniz bir daha asla sebep sormuyorlar.
  • idarecilik yaptığım dönemde kırmaya çalıştığım bir alışkanlık. sanki nedeni olmasa izin hakkı yok gibi davranmaya programlanmış insanlar. hiç nedenini sormadım, anlatmaya çalışanları ise yarıda kestim. ama idareci kesimi ipleri elinde tutmayı ve idare etmeyi hükmetme gibi gördüğünden ne yazık ki değişmesi zor bir gerçeklik.
  • klasiktir. patron erkekse ve kadın personeline bunu soruyorsa iyice abestir.
hesabın var mı? giriş yap