• aklıma doğrudan şu anıyı getirir yer ismi:
    doksanlı yıllar, yunan sınır kapısı pasaport kontrolorü (diyelim yorgo) ile dialog:
    - yasu mehmet (tanışıklık yoktur pasaporttan okuyor)
    - yasu.
    - how was your stay?
    - nice, hope to come back soon
    - eğer vaktin varsa kal arkada köfte yapıyoruz.
    - yok saol daha izmir'e gideceğim feribot kaçar
    - ok bir daha sefere o zaman.
    - efharisto para poli stin ali fora`

    türk hududuna gelinir:
    daracık bir odaya sinmiş, yanmış yaş ot gibi sigara kokusu, masa üzerinde gazete kağıdında simit kırıkları. yana devrilmiş çay boşları. yüzünüze bakmadan işlem yapan. bitti mi, memur bey dediğinizde elinin tersini çekil manasında sallayan pasaport polisleri.

    "ne mutlu türküm diyene" de bunlar kim?
    (şimdilerde biraz daha sistemli daha medeni bir yüzü var ipsala türk kapısının ama yine de kimseyi kofte yemeğe çağırmıyorlar ve hala gülümsemeyi bilmiyorlar.)
  • ipsalada yaşayan insanların sosyal yönden pek fazla bir şansları yok ama kendilerince buyuk bana göre tenha bir sokaktan başka bir şey olmayan caddede insanların deli gibi durmadan tur atmaları ilk gördüğümde çok komik gelmişti ama sonraları hakvermeye başladım.yaşadığın yerde mutlu olmak istiyosan topluma ayak uydurmalısın bende bi kaç tur attım caddede..:)))))
  • yılların en ufak bi etki etmediği yer. sadece içindeki insanların saç renkleri değişiyor.

    hala kıyameti koparırcasına sesiyle geçen motorsikletler var.
    ve hala motorsikletin arkasından bağıran amıcalar...

    "breeeeeee bi susturucu takamadı eeeey!"
  • oldukça küçük, yatırımının y'sinin yapılmadığı bir ilçe. mevzu bahis ilçe tarımdan ötürü geliri iyi olanları doğal olarak keşan'a bir nevi göç etmiş ve imkanlarını orada değerlendirmişler. 2 yıllık bir önlisans programına sahip ilçe, tek artısı yunan sınırına yakın olması, bu da olmasaydı herhalde daha da kötü olurdu. aslında doğu görevi olarak değerlendirilmesi gereken yer.
  • barındırdığı zengin insan sayısı ile gelişmişlik düzeyi tamamen ters yönlü olan sivrisineği bol yer.
  • hayatın durduğu yer . uçsuz bucaksız çeltik ve günebakan tarlaları ile birlikte meriç nehrinin beslediği sulama kanalları buranın temel coğrafik özelliğidir. ipsalaya giden anayolda şehir merkezine veya enez tarafına dönmezseniz ipsala yunanistan sınır kapısına varırsınız. tam bu kavşakta dsi kampı vardır. denize yakın olmadığı için genelde boştur ve konaklama için ekonomik bir tercihtir.

    yerlisi değilseniz veya doğal hayata merakınız yoksa burada vakit geçirecek hiçbir şey yoktur.

    doğal hayata meraklı iseniz çeltik tarlaları arasında gezip başta kuş türleri olmak üzere , pek çok yabani hayvanı gözlemleyebilir ve fotoğraflayabilirsiniz.

    gala gölü milli parkı girişindeki seyir tepesinde piknik yapabilirsiniz. buranın girişinde sağ taraftaki düzlüklerde gelengiler mevcuttur.

    buranın bir diğer kültürel unsuru içki içmektir. bakkala giren siyah poşetsiz çıkmaz. kırmızı surat ve çakır gözler 40 yaş üstü için standart pakettir. aslında bu dayılar çoğumuzun özendiği hayatı yaşıyorlar. oto teybinden istedikleri müziği dinleyip doğayla baş başa olarak bütün gün içki içiyorlar. sonra sızıp kalıyorlar ve ıssızlığın ortasında uyanıp kaldıkları yerden piyize devam ediyorlar. burada çok alakasız bir yerde boş bir araba duruyorsa muhtemelen içinde alem vardır ki bu çok da yadırganmaz.

    genç nüfus az olmakla birlikte genelde motorla ya da araba ile keşan civarında takılmayı tercih etmektedirler.

    ilçede bolca roman vatandaş bulunur ve bunların ciddi bir kısmı kurbağa toplayıp aracılarla yurt dışına kurbağa bacaklarını satarlar. 3-5 gün süren bol şamatalı düğünler düzenlerler.

    yerel halk çok sıcak kanlıdır . yabancı olduğunuzu anlayınca sizi soru yağmuruna tutup mutlaka bir şeyler ikram etmeye çalışırlar. hani adres sorunca adresi buldunmu acaba diye ardından gelen insanlar vardır ya işte buranın halkı tam da böyledir.
  • enteresan canlıları barındırır edirne ilçesi. bünyelerde kan yerine alkol dolaşır. sidik yarıştırmaya filan kalkılmaması gerekir. zira insan gibi içmezler. yamuluverirsiniz. bir de düğünleri pek eğlencelidir.
  • yurtdışına kurbağa ihracatı yapan ilçemiz.
  • evliya çelebi’nin seyehatnamesinde verdiği bilgilere göre, h 758/m 1356 yılında sultan orhan’ın oğlu “rumeli fatihi” unvanlı süleyman paşa tarafından fethedilip cuma namazını burada kıldığından, “ibtidâ salâ”, yani “önce namaz”dan bozulma olarak adı ipsala kalmış kabul edilen bir türk beldesidir.

    (bkz: ipsalalı ebu'l hayr)
    (bkz: kypsala)
  • kişi başına tüketilen alkol diye bir yarışma yapılsa türkiye şampiyonluğuna oynayacak bir ilçedir. çingene düğünleri görülmeye değer.
hesabın var mı? giriş yap